Facts

De pizzaband die Macaulay Culkin creëerde

De opkomst en ondergang van de pizzaband van Macaulay Culkin

Als muziekliefhebber en volger van ongewone culturele fenomenen was ik meteen geïntrigeerd toen ik hoorde over de pizzaband van Macaulay Culkin, The Pizza Underground. In 2012 besloot het voormalige kindsterretje om zijn acteercarrière op een laag pitje te zetten en zijn muzikale talenten te verkennen, en wat een nieuw concept.

De Pizza Underground: Een kaasachtige draai aan Velvet Underground-klassiekers

Culkin en zijn bandleden, waaronder Matt Colbourn, Phoebe Kreutz, Deenah Vollmer en Austin Kilham, wilden een Velvet Underground coverband maken met een duidelijk pizzathema. Ze namen een demo van 8 minuten op met nummers als “All the Pizza Parties” en “I’m Waiting for Delivery Man”, waarin ze iconische teksten vervingen door pizza-gerelateerde woordspelingen en pizzadozen gebruikten als percussie-instrumenten. Het was echt een uniek en intrigerend concept en ik was benieuwd hoe het zou worden ontvangen door de muziekgemeenschap.

Het incident in Nottingham: Toen de fans de kaas niet voelden

Helaas verliepen de live-optredens van de band niet zo soepel als hun studiowerk. In 2014, tijdens een set op een muziekfestival in Nottingham, Engeland, reageerde het publiek nogal negatief op het optreden van The Pizza Underground. Culkins poging om de stemming te verlichten door te erkennen dat er bier naar de band werd gegooid (“Waarom gooi je die? Ik drink ze liever op”) leek het publiek niet te kalmeren, en de band moest uiteindelijk hun set afbreken en het podium verlaten.

De ondergang van de Pizza Underground: een kortstondig experiment

Ondanks de minder goede ontvangst op het festival in Nottingham, hielden Culkin en de band het nog een paar jaar vol. In 2016 onthulde Culkin dat ze een nieuw album in de maak hadden, compleet met kinderkoor en symfonieorkest. Er is echter geen bewijs dat dit album ooit daadwerkelijk is uitgebracht. In 2018 bevestigde Culkin dat The Pizza Underground officieel uit elkaar was, waarmee een einde kwam aan deze unieke en eigenzinnige muzikale onderneming.

Culkins terugkeer naar acteren

Sinds de ontbinding van The Pizza Underground is Macaulay Culkin teruggekeerd naar zijn acteerwerk. Hij heeft zijn opwachting gemaakt in shows als “American Horror Story: Double Feature” en ‘Dollface’, waarmee hij bewijst dat hij nog steeds een levensvatbare en veelzijdige performer is, ook al liep zijn muzikale experiment met pizzathema niet helemaal zoals gepland.
The Pizza Underground mag dan een relatief kort en polariserend project zijn geweest, het is een bewijs van Culkins bereidheid om buiten zijn comfortzone te treden en nieuwe creatieve wegen te verkennen. Hoewel het einde van de band nogal abrupt was, blijft het een fascinerende voetnoot in de carrière van een van Hollywoods meest iconische kindacteurs.

FAQ

The Pizza Underground was een Velvet Underground coverband met pizzathema die in 2012 werd opgericht door acteur Macaulay Culkin. De band nam een demo van 8 minuten op met nummers met pizza-gerelateerde woordspelingen en teksten, zoals “All the Pizza Parties” en “I’m Waiting for Delivery Man”.

Wie waren de leden van The Pizza Underground?

Naast Macaulay Culkin bestond The Pizza Underground uit Matt Colbourn (gitaar/zang), Phoebe Kreutz (klokkenspel/zang), Deenah Vollmer (zang) en Austin Kilham (tamboerijn/zang).

Wat gebeurde er op het muziekfestival van Nottingham in 2014?

Tijdens een optreden op een muziekfestival in Nottingham, Engeland in 2014, reageerde het publiek negatief op de set van The Pizza Underground en gooide pinten bier naar de band. Culkin probeerde de stemming te verlichten, maar het publiek liet zich niet afschrikken en de band moest uiteindelijk hun optreden afbreken en het podium verlaten.

Heeft The Pizza Underground ooit een nieuw album uitgebracht?

In 2016 onthulde Culkin dat The Pizza Underground een nieuw album in de maak had, met een kinderkoor en een symfonieorkest. Er is echter geen bewijs dat dit album ooit is uitgebracht en de band ging in 2018 officieel uit elkaar.

Wat heeft Macaulay Culkin gedaan sinds The Pizza Underground?

Sinds de ontbinding van The Pizza Underground is Macaulay Culkin teruggekeerd naar zijn acteercarrière. Hij speelde in shows als “American Horror Story: Double Feature” en ‘Dollface’, waarmee hij bewijst dat hij nog steeds een veelzijdig en veelgevraagd acteur is, ook al is zijn muzikale experiment met het pizzathema niet helemaal geslaagd.