Facts

De verrassende reden waarom het etiket van Angostura Bitters groter is dan het flesje

Het merkwaardige ontwerp van Angostura Bitters

Als iemand die heel wat tijd achter de bar heeft doorgebracht, ben ik altijd geïntrigeerd geweest door het merkwaardige ontwerp van de Angostura Bitters-fles. Het etiket, dat zich uitstrekt over de hals van de fles, is groter dan de fles zelf, wat een opvallend en gedenkwaardig beeld oplevert. Maar het blijkt dat dit ontwerp geheel onbedoeld was.

Een toevallige vergissing

Volgens het artikel gaat het verhaal achter het Angostura-label terug tot 1870, toen de oprichters van het merk, de familie Siegert, meededen aan een wedstrijd om hun product van een nieuw merk te voorzien. De ene broer ontwierp de fles, de andere het etiket, maar ze slaagden er niet in om hun inspanningen goed op elkaar af te stemmen. Dit resulteerde in een mismatch tussen de grootte van de fles en het etiket, wat een rechter blijkbaar voorstelde om te behouden, omdat het merk zich zo visueel zou onderscheiden.

Een veelzijdig cocktailingrediënt

Angostura bitters zijn misschien niet bij iedereen bekend, maar ze zijn een essentieel ingrediënt in veel klassieke cocktails, zoals de Old Fashioned en Manhattan. In het artikel wordt zelfs opgemerkt dat mensen in Wisconsin Angostura bitters als shotjes drinken, wat de veelzijdigheid en populariteit van dit aromatische ingrediënt aantoont.

Een unieke drinkervaring

Voor degenen die Angostura bitters nog nooit hebben geprobeerd, raadt het artikel aan om het eens te proberen, in een cocktail of zelfs gewoon gemengd met seltzerwater. Het unieke en opvallende etiketontwerp zal zeker indruk maken en wie weet ontdek je wel een nieuwe favoriete manier om van deze veelzijdige en smaakvolle bitters te genieten.

FAQ

Volgens het artikel was het ongebruikelijke ontwerp van het etiket van Angostura bitters het resultaat van een vergissing. In 1870 schreef de familie Siegert, die eigenaar was van het merk Angostura, een wedstrijd uit om hun product van een nieuw merk te voorzien. De ene broer ontwierp de fles, de andere het etiket, maar ze slaagden er niet in om hun inspanningen goed op elkaar af te stemmen. Dit resulteerde in een mismatch tussen de grootte van de fles en het etiket, wat een rechter blijkbaar voorstelde om te behouden, omdat het merk zich zo visueel zou onderscheiden.

Waarom is het etiket van Angostura bitters groter dan het flesje?

In het artikel wordt uitgelegd dat het etiket van Angostura bitters groter is dan het flesje vanwege een ontwerpfout die zich voordeed toen de familie Siegert het product in 1870 van een nieuwe merknaam voorzag. De ene broer ontwierp het flesje, de andere het etiket en ze slaagden er niet in om hun ontwerpen goed over te brengen, wat leidde tot het ongebruikelijke verschil in grootte.

Hoe worden Angostura bitters meestal gebruikt?

Angostura bitters zijn een veelgebruikt ingrediënt in veel klassieke cocktails, zoals de Old Fashioned en Manhattan. In het artikel wordt ook opgemerkt dat mensen in Wisconsin Angostura bitters zelfs als shotjes drinken, wat de veelzijdigheid en populariteit van dit aromatische ingrediënt aantoont.

Kunnen Angostura bitters alleen worden gedronken?

Ja, het artikel suggereert dat Angostura bitters alleen kunnen worden gedronken, in cocktails of zelfs gewoon gemengd met seltzerwater. Het artikel raadt lezers aan om het eens te proberen, want het unieke en opvallende etiketontwerp zal zeker indruk maken.

Waarom zijn Angostura bitters zo populair?

Het artikel legt uit dat Angostura bitters zo wijdverbreid zijn dat zelfs niet-cocktailfanaten waarschijnlijk wel eens gehoord hebben van een drankje of twee waarin ze gebruikt worden, zoals de Old Fashioned en Manhattan. Het artikel suggereert dat dit wijdverspreide gebruik en de bekendheid een deel is van wat heeft bijgedragen aan de blijvende populariteit van het merk.