Facts

De waarheid over Gordon Ramsay’s ruzie met Marcus Wareing

De controversiële persoonlijkheid van Gordon Ramsay

Als iemand die de culinaire wereld op de voet heeft gevolgd, kan ik bevestigen dat Gordon Ramsay bekend staat om zijn opvliegende karakter en woeste persoonlijkheid. Hij heeft in de loop der jaren controverses gekregen met talloze chef-koks, waaronder Jamie Oliver, Marcus Samuelsson, Anthony Bourdain, Mario Batali en de legendarische Jacques Pepin.
Vooral Jacques Pepin vond Ramsay’s aanpak veel te agressief naar zijn zin. Hij verklaarde: “Ik was niet weg van Hell’s Kitchen. … Als ik zo’n show zag waarin iedereen schreeuwt, iedereen wordt geterroriseerd, dan kun je onder dat soort omstandigheden op geen enkele manier geweldig eten produceren. Je kunt jezelf niet geven.”

Ramsay’s ruzie met Marcus Wareing

Een andere chef-kok die geen fan is van Ramsay is sterrenkok Marcus Wareing. Wareing werkte met Ramsay en ging vaak met hem om toen Ramsay hem in 1993 inhuurde als souschef. Hoewel ze het in het begin goed met elkaar konden vinden, werd het zuur toen Wareing aanstoot nam aan het gedrag van Ramsay.
Volgens een stuk in GQ kan de aanpak van Ramsay gemakkelijk worden omschreven als “oorlogvoering”. Wareing zei: “Luister, je moet begrijpen dat ik het was die begon met Gordon. Ik ben het gevecht aangegaan. Ik wilde niet langer in een hoekje blijven staan, jammeren en het gevoel hebben dat ik zijn bedrijf niets te bieden had. Dus ik sprak me uit. En toen werd het vervelend.” De gevolgen waren niet gering en ze spraken elkaar nauwelijks meer na de ruzie.

Wareing’s respect voor Ramsay’s culinaire erfenis

Ondanks hun ruzie erkent Wareing dat Ramsay een culinair icoon is die een enorme impact heeft gehad op de Londense culinaire scene. Zoals Wareing zei: “Wat hij heeft is uniek en dat moet je bewonderen.” Ramsay’s invloed en impact op de industrie kan niet worden ontkend, ook al hebben zijn agressieve persoonlijkheid en aanpak sommige chef-koks op het verkeerde been gezet.

FAQ

Gordon Ramsay staat bekend om zijn opvliegendheid en woeste persoonlijkheid. Hij heeft in de loop der jaren controverses gekregen met talloze chef-koks, waaronder Jamie Oliver, Marcus Samuelsson, Anthony Bourdain, Mario Batali en de legendarische Jacques Pepin. Ramsay’s agressieve aanpak en neiging om tegen zijn collega’s te schreeuwen hebben hem de reputatie opgeleverd dat hij een controversieel figuur is in de culinaire wereld.

Wat was de aard van Gordon Ramsay’s ruzie met Marcus Wareing?

Ramsay en Wareing werkten samen in het populaire eethuis Aubergine in de jaren 90. Ramsay’s harde kritiek en “oorlogszuchtige” aanpak leidden uiteindelijk tot een breuk tussen de twee chef-koks. Wareing zei dat hij “ruzie zocht” met Ramsay omdat hij niet langer “in een hoekje gehouden wilde worden, jammeren en het gevoel hebben dat ik zijn bedrijf niets te bieden had”. De ruzie was aanzienlijk en de twee chef-koks spraken elkaar nauwelijks meer na het incident.

Wat vond Jacques Pepin van de aanpak van Gordon Ramsay in shows als Hell’s Kitchen?

Jacques Pepin vond de aanpak van Ramsay veel te agressief naar zijn zin. Pepin zei: “Ik was niet weg van Hell’s Kitchen. … Als ik zo’n show zag waarin iedereen schreeuwt en geterroriseerd wordt, kun je onder dat soort omstandigheden op geen enkele manier geweldig eten produceren. Je kunt jezelf niet geven.”

Heeft Marcus Wareing nog steeds respect voor de culinaire erfenis van Gordon Ramsay?

Ja, ondanks hun ruzie erkent Marcus Wareing dat Gordon Ramsay een culinair icoon is die een enorme impact heeft gehad op de Londense culinaire scene. Zoals Wareing zei: “Wat hij heeft is uniek en dat moet je bewonderen.” Ramsay’s invloed en impact op de industrie kan niet worden ontkend, ook al hebben zijn agressieve persoonlijkheid en aanpak sommige chef-koks op het verkeerde been gezet.

Met welke andere chef-koks is Gordon Ramsay in opspraak geraakt?

Volgens het artikel is Gordon Ramsay in de loop der jaren in opspraak geraakt met talloze chef-koks, waaronder Jamie Oliver, Marcus Samuelsson, Anthony Bourdain, Mario Batali en Jacques Pepin. Door zijn opvliegendheid en woeste persoonlijkheid heeft hij de reputatie een controversieel figuur te zijn in de culinaire wereld.