Facts

Ben van Ben & Jerry’s zit nu in de cannabisbusiness

Ben Cohens reis naar de cannabisindustrie

Als iemand die de ondernemingen van Ben Cohen door de jaren heen op de voet heeft gevolgd, was ik geïntrigeerd maar niet helemaal verrast toen ik hoorde dat de medeoprichter van Ben & Jerry’s nu ook in de cannabisbusiness is gestapt. Cohen is altijd al een sociaal activist in hart en nieren geweest, en zijn nieuwste onderneming, B3 of Ben’s Best Blnz, weerspiegelt zijn engagement om de onrechtvaardigheden van de oorlog tegen drugs aan te pakken.

Een mix van ijs en cannabis

Net als bij de ontwikkeling van zijn iconische ijssmaken, kwam Cohen op het idee voor B3 terwijl hij met een vriend van marihuana genoot. In tegenstelling tot de overdadige lekkernijen die Ben & Jerry’s beroemd maakten, is Cohens cannabismerk echter minder krachtig en richt het zich op mensen die de voorkeur geven aan een mildere high. Zoals hij uitlegde: “Het is gewoon te sterk voor veel mensen.”

Sociale rechtvaardigheid op de voorgrond

Maar Cohens intrede in de cannabisindustrie is niet alleen bedoeld om mensen high te maken. Hij heeft B3 als non-profit geregistreerd in Vermont, waarbij het grootste deel van de winst naar initiatieven gaat die raciale en sociale onrechtvaardigheden aanpakken. De Vermont Racial Justice Alliance, het Last Prisoner Project en het NuProject – dat beurzen verstrekt aan zwarte ondernemers in de gelicentieerde cannabisindustrie – zijn allemaal begunstigden van B3’s sociale missie.

De “Ben” in B3 bagatelliseren

Hoewel Ben & Jerry’s Cohens naam op de kaart heeft gezet, wil hij niet dat zijn vorige zakelijke onderneming het belangrijke werk dat hij doet met B3 overschaduwt. Hij vertelde de Burlington Free Press: “We proberen het Ben-gedeelte te bagatelliseren. Niet vanwege Ben & Jerry’s, maar omdat het niet om mij gaat. Het gaat om deze jongens en het doel, het rechtzetten van de misstanden in de oorlog tegen drugs.”

Conclusie

Ben Cohens intrede in de cannabisindustrie getuigt van zijn niet-aflatende inzet voor sociale rechtvaardigheid. Door zijn platform en middelen te gebruiken om initiatieven te steunen die de onevenredige impact van de oorlog tegen drugs op gemarginaliseerde gemeenschappen aanpakken, bewijst Cohen opnieuw een pionier te zijn in de wereld van ethisch zakendoen.

FAQ

Volgens het artikel kreeg Ben Cohen het idee voor B3, of Ben’s Best Blnz, tijdens het roken van marihuana met een vriend. Net als bij zijn ijsbedrijf wilde Cohen verschillende mengsels of soorten cannabis maken, maar met de focus op het produceren van minder krachtige producten.

Wat is de sociale missie achter B3?

B3 is geregistreerd als een non-profit bedrijf in Vermont. Het grootste deel van de winst (80%) gaat naar het NuProject, dat beurzen verstrekt om zwarte ondernemers te helpen met gelicentieerde cannabisbedrijven. De overige 10% van de winst gaat naar het Last Prisoner Project, dat tot doel heeft de vrijlating te bevorderen van mensen die gevangen zitten op beschuldiging van cannabis, en 10% naar de Vermont Racial Justice Alliance, die werkt aan de aanpak van systemisch racisme.

Waarom wil Ben Cohen de “Ben” in B3 bagatelliseren?

Cohen verklaarde dat hij het “Ben”-gedeelte van het bedrijf wil bagatelliseren, niet vanwege zijn associatie met Ben & Jerry’s, maar omdat hij wil dat de focus ligt op de sociale initiatieven en doelen die B3 ondersteunt, in plaats van op hemzelf.

Waarin verschillen de cannabisproducten van B3 van andere marihuanaproducten?

Het artikel vermeldt dat B3 cannabisproducten maakt die minder sterk zijn dan veel moderne marihuanavarianten. Cohen zei: “Het is gewoon te sterk voor veel mensen”, waarmee hij aangaf dat hij streefde naar een meer mellow en toegankelijke cannabiservaring voor consumenten.

Wat is de huidige status van de activiteiten van B3?

B3 begint momenteel met een medische lijn van cannabisproducten, met plannen om over te stappen naar de markt voor recreatief gebruik door volwassenen zodra ze hun goedgekeurde aanvraag van de staat Vermont hebben ontvangen.