Facts

Dit zijn de meest gegoogelde recepten van 2020

Ontdek de meest gegoogelde recepten van 2020: Een culinaire reis

2020 zal voor altijd herinnerd worden als het jaar dat alles veranderde. Terwijl de wereld worstelde met de uitdagingen van de coronavirus pandemie, nam ons leven een onverwachte wending. Terwijl thuisblijven en sociale afstand de norm werden, werd onze keuken het centrum van onze culinaire avonturen. We vonden troost, creativiteit en troost in de keuken en Google’s Year in Search 2020 biedt een fascinerend kijkje in de recepten die onze collectieve aandacht trokken. Kijk samen met mij naar de meest gegoogelde recepten van 2020 en ontdek de verhalen erachter.

Zuurdeeg Brood Recepten: Een opmars naar roem

Een van de eerste trends die opkwam tijdens de quarantaine was het bakken van brood, en zuurdesembrood stond in de schijnwerpers. De schaarste aan brood in kruidenierswinkels en het verlangen naar een troostrijk basisproduct leidde ertoe dat velen begonnen aan de ingewikkelde reis om hun eigen zuurdesembrood te maken. Wat begon als een ingewikkeld en tijdrovend recept werd een populair tijdverdrijf toen mensen de therapeutische voordelen van het kneden van deeg ontdekten. Maar uiteindelijk nam de trend af en de beroemde chef-kok Barefoot Contessa stelde voor om in plaats daarvan een zuurdesembrood van de bakker te eten.

Opgeklopte koffie recepten: Een schuimig genot

Met meer tijd thuis werd het perfectioneren van onze ochtendkoffieroutine een prioriteit. In maart hield een virale koffietrend uit Zuid-Korea, bekend als Dalgona-koffie, de sociale media in zijn greep. Dit schuimige, opgeklopte koffiedrankje werd een sensatie, met talloze variaties en creatieve receptaanpassingen die online verschenen. Opgeklopte koffie, gemaakt van oploskoffie, suiker en heet water, opgeklopt tot een luchtig schuim en geserveerd met melk, werd een favoriete verwennerij voor koffieliefhebbers overal.

Disney Churro Recept: De magie thuisbrengen

Toen reisbeperkingen en parksluitingen onze vakantieplannen in de war stuurden, zochten Disney enthousiastelingen troost in het herscheppen van de magie thuis. Disney reageerde door zijn geliefde churro recept te delen, zodat fans de vreugde van deze iconische traktatie in hun eigen keuken kunnen ervaren. Met eenvoudige basisproducten zoals bloem, boter, eieren en suiker, kon iedereen beginnen aan een culinair avontuur en genieten van de smaak van de beroemde Disney churros. Hoewel het recept misschien niet identiek is aan de parkversie, bood het een heerlijke manier om een vleugje Disney in onze huizen te brengen.

Dole Whip Recepten: Een voorproefje van het paradijs

Een andere Disney-favoriet die onze aandacht trok was de beroemde Dole Whip. Met zijn verfrissende ananas smaak, werd deze bevroren traktatie synoniem met de magie van de Disney parken. Als reisplannen werden in de wacht gezet, Disney vrijgegeven zijn Dole Whip recept, zodat fans het heerlijke dessert opnieuw in hun eigen keuken. Terwijl het officiële recept ananasstukjes, ananassap en vanille-ijs gebruikt, zijn er creatieve variaties in overvloed, waardoor iedereen zijn Dole Whip-ervaring kan aanpassen.

DoubleTree koekjesrecept: Een warme troost

Hotelovernachtingen mogen dan schaars zijn geweest in 2020, maar de DoubleTree koekjes van Hilton bleven een dierbare herinnering voor velen. Deze chocoladekoekjes verwelkomden gasten bij het inchecken en werden in de loop der jaren een cultfavoriet. Om troost te bieden in onzekere tijden, deelde Hilton het officiële recept, zodat liefhebbers van koekjes de warme, troostende ervaring thuis kunnen recreëren. Zoals de senior vice president van Hilton treffend zei: “Een warm chocolate chip cookie kan niet alles oplossen, maar het kan wel een moment van troost en geluk brengen.”

IKEA Gehaktbal Recepten: Comfort op een bord

In een jaar vol onzekerheid werd het zoeken naar troost in vertrouwde gerechten een prioriteit. De Zweedse gehaktballetjes van IKEA, een geliefd menu-item in IKEA woonwarenhuizen over de hele wereld, werden een trendy recept voor thuiskoks. Omdat ze niet naar IKEA konden gaan, zochten fans op internet naar het officiële recept voor gehaktballen. Met een eenvoudige combinatie van ingrediënten zoals gemalen vlees, paneermeel en kruiden konden thuiskoks het iconische gerecht namaken en genieten van de stevige smaken.

Chaffle recepten: Een koolhydraatarm genot

Al voor de pandemie werd de wafeltrend steeds populairder. Deze unieke creatie, in wezen een wafel gemaakt van een beslag van eieren en kaas, werd een ontbijtsensatie. Met zijn koolhydraatarme en glutenvrije karakter bood de chaffle een veelzijdig canvas voor culinaire experimenten. Van hartige pizzawafels tot zoete varianten met fruit en slagroom, de mogelijkheden waren eindeloos en de resultaten waren altijd heerlijk.

Recepten voor hamburgerbroodjes: De perfecte hamburger maken

Te midden van de chaos van 2020 bleef de allure van comfort food sterk. Burgers, een klassieke favoriet, stonden bovenaan de lijst van meest gezochte recepten in verschillende Amerikaanse staten. Naarmate mensen meer thuis gingen koken, werd de zoektocht naar zelfgemaakte hamburgerbroodjes steeds populairder. Met een toename in het maken van brood, zochten culinaire liefhebbers naar recepten om het perfecte broodje te maken als aanvulling op hun sappige pasteitjes. Google’s Year in Search 2020 onthulde de wijdverspreide interesse in het beheersen van de kunst van het bakken van zelfgemaakte hamburgerbroodjes om de hamburgerervaring te verbeteren.

Conclusie

2020 was een jaar vol uitdagingen en onverwachte wendingen, maar het was ook het jaar van een golf van culinaire verkenning en creativiteit. Van de opkomst van zuurdesembrood tot de schuimige verrukking van opgeklopte koffie en het plezier om Disney traktaties thuis na te maken, deze meest gegoogelde recepten van 2020 weerspiegelen onze collectieve reis door de pandemie. Koken werd een manier om troost te vinden, creativiteit te uiten en contact te maken met geliefden. Terwijl we verder gaan, zullen deze recepten ons voor altijd herinneren aan de veerkracht en het aanpassingsvermogen dat we in de keuken ontdekten tijdens ongekende tijden. Dus, pak je schort, verzamel je ingrediënten en begin aan je culinaire avontuur, geïnspireerd door de meest gezochte recepten van 2020. Veel kookplezier!

FAQ

Waarom waren zuurdesembrood recepten zo populair tijdens de pandemie?

Zuurdeeg brood werd populair door een combinatie van factoren. De schaarste van brood in kruidenierswinkels en het verlangen naar een comfortabel basisproduct leidde velen ertoe om thuis brood te bakken. Vooral zuurdesembrood kreeg de aandacht omdat het een ingewikkeld en tijdrovend proces was, dat een gevoel van voldoening en afleiding gaf tijdens de moeilijke tijden.

Wat is opgeklopte koffie en waarom werd het een trend in 2020?

Opgeklopte koffie, ook bekend als Dalgona-koffie, is een schuimige koffiedrank die wordt gemaakt door oploskoffie, suiker en heet water samen te kloppen tot het een luchtig schuim vormt. Het werd een trend in 2020 omdat mensen die thuis werkten meer tijd hadden om te experimenteren met hun koffieroutines. De visuele aantrekkingskracht en heerlijke smaak van opgeklopte koffie won immens aan populariteit op sociale mediaplatforms, wat leidde tot de status van een van de meest gezochte recepten van het jaar.

Waarom werden Disney-recepten zoals churros en Dole Whip populair?

Met reisbeperkingen en park sluitingen, zochten mensen manieren om een vleugje Disney magie in hun huis te brengen. Disney’s vrijgeven van recepten voor geliefde traktaties zoals churros en Dole Whip konden fans opnieuw de iconische smaken en ervaar de vreugde van Disney uit hun eigen keukens. Deze recepten werden populair omdat ze een gevoel van nostalgie gaven en een manier om te genieten van een voorproefje van de pretpark ervaring tijdens een uitdagend jaar.

Wat maakt het DoubleTree koekjesrecept zo speciaal?

DoubleTree koekjes staan bekend om hun warme, kleverige textuur en rijke chocolade chip smaak. Ze zijn een geliefd symbool van gastvrijheid geworden voor Hilton hotels. De uitgave van het officiële recept stelde mensen in staat om de comfortabele ervaring van het genieten van deze koekjes tijdens hun hotelverblijf te recreëren. De populariteit van het recept kwam voort uit het verlangen om troost en geluk te vinden in een eenvoudige, zelfgemaakte traktatie.

Waarom was er veel vraag naar hamburgerbroodjesrecepten?

Toen mensen tijdens de pandemie weer thuis gingen koken, werden hamburgers een populaire keuze voor gezellige maaltijden. De zoektocht naar zelfgemaakte hamburgerbroodjes ontstond toen mensen hun hamburgercreaties wilden verbeteren. De vraag naar recepten voor hamburgerbroodjes weerspiegelde de wens om de algehele hamburgerervaring te verbeteren door het perfecte broodje te maken als aanvulling op de sappige pasteitjes en toppings.

Wat is een chaffle en waarom is het populair geworden?

Een chaffle is een unieke creatie die eieren en kaas combineert tot een wafelachtig beslag. Het werd al voor de pandemie populair omdat het weinig koolhydraten bevat en glutenvrij is. De chaffle werd een ontbijtsensatie omdat het een veelzijdige basis bood voor zowel zoete als hartige variaties. Mensen vonden het leuk om te experimenteren met verschillende toppings en smaken, waardoor het een trending recept werd in 2020.