Facts

Een Australische restaurantbon gaat viral omdat hij ‘stiekem’ 105 dollar in rekening brengt

Een onaangename verrassing: Een stiekeme restaurantrekening

Als iemand die graag uit eten gaat en nieuwe culinaire ervaringen verkent, had ik onlangs een nogal onaangename ontmoeting in een restaurant die een bittere smaak in mijn mond achterliet. Het begon allemaal toen ik Bar Totti’s bezocht, een relaxte tent in Italiaanse stijl in Sydney, Australië. Ik wist niet dat mijn eetervaring al snel het onderwerp van een virale discussie zou worden.

De afwezigheid van de fooiencultuur in Australië

Een van de eerste dingen die ik leerde toen ik in Australië aankwam, was dat het geven van fooien niet gebruikelijk is of verwacht wordt in het land. De horeca zorgt ervoor dat het bedienend personeel een fatsoenlijk loon krijgt, waardoor het geven van fooi meer een bonus is dan een verplichting. Deze kennis maakte de gebeurtenissen bij Bar Totti’s nog verrassender.

Een schokkende rekening: Onverwachte kosten en een flinke servicetoeslag

Na genoten te hebben van een heerlijke maaltijd bestaande uit 13 antipasti gerechten, zes hoofdgerechten, vier bijgerechten en drankjes, kreeg mijn groep van negen de rekening gepresenteerd. Tot onze verbijstering ontdekten we een servicetoeslag van $74,45, samen met andere onverwachte kosten, wat het totaal op een duizelingwekkende $105 bracht. De meest verbijsterende toevoeging was de toevoeging van drie één-liter flessen Acqua Panna Water, die $30 bedroegen.
Hoewel we begrepen dat restaurants de prijs van geïmporteerde producten vaak verhogen, leek de toeslag van $30 exorbitant omdat het water meestal voor ongeveer $4.15 AUD per fles wordt verkocht. We vroegen ons af of het prijsbeleid van het restaurant wel eerlijk en transparant was.

De impact van de “stiekeme” servicetoeslag

Het plotselinge opleggen van een servicetoeslag, gelijk aan ongeveer 10% van de rekening, voelde als een klap in het gezicht. Het verzuurde wat een plezierige eetervaring had kunnen zijn. Eén lid van onze groep was bereid om een fooi achter te laten als gebaar van waardering voor de ontvangen service. Door de onverwachte en onverklaarbare servicekosten voelden we ons echter bedrogen en bedrogen.
We begrijpen dat restaurants tijdens de pandemie voor enorme uitdagingen hebben gestaan en we leven met hen mee. Het is echter cruciaal voor restaurants om transparant te zijn en eventuele extra kosten duidelijk aan hun klanten te communiceren. Dit bevordert niet alleen het vertrouwen, maar zorgt er ook voor dat klanten zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen.

De noodzaak van duidelijke communicatie

Als klant verwachten we dat we op de hoogte worden gebracht van eventuele servicekosten of toeslagen voordat we gaan eten. Of het nu via het menu is of rechtstreeks door de bediening, duidelijkheid over de prijzen is essentieel. Op feestdagen worden vaak servicekosten in rekening gebracht, maar het is de verantwoordelijkheid van het restaurant om zijn klanten hierover vooraf te informeren.
Hoewel het begrijpelijk is dat restaurants extra inkomsten nodig hebben om te overleven en te gedijen, kan het verrassen van klanten met onverwachte toeslagen leiden tot negatieve ervaringen en de reputatie van het etablissement schaden.

Conclusie: Een les in transparantie

Mijn ervaring bij Bar Totti’s herinnert me aan het belang van transparantie in de horeca. Klanten moeten kunnen genieten van hun eetervaring zonder bang te hoeven zijn voor verborgen kosten of onverwachte verrassingen. Als eters waarderen we eerlijke prijzen en duidelijke communicatie. Ik hoop dat dit incident een breder gesprek op gang brengt over de noodzaak van transparantie en eerlijkheid in de horeca.

FAQ

Wat is de fooiencultuur in Australië?

In Australië is het geven van fooien niet gebruikelijk en wordt het ook niet verwacht. Personeel in de horeca krijgt een fatsoenlijk loon en het geven van fooien wordt meer gezien als een bonus dan als een verplichting.

Waarom waren de gasten boos over de servicekosten in Bar Totti’s?

De gasten waren boos omdat ze niet op de hoogte waren gebracht van de servicekosten voordat ze gingen eten. Bovendien leek het bedrag van de servicetoeslag, samen met andere onverwachte kosten, buitensporig en oneerlijk.

Waarom werd de prijs van gebotteld water bij Bar Totti’s als buitensporig beschouwd?

De prijs van het flessenwater werd als buitensporig beschouwd omdat deze aanzienlijk hoger was dan de gebruikelijke verkoopprijs. Hoewel prijsverhogingen op geïmporteerde producten verwacht worden, vonden de gasten het prijsverschil onredelijk.

Wat kunnen restaurants doen om transparantie met hun klanten te garanderen?

Restaurants moeten eventuele extra kosten of servicekosten duidelijk aan hun klanten communiceren voordat ze gaan dineren. Dit kan via het menu of door de klanten rechtstreeks via het bedienend personeel te informeren. Transparante communicatie schept vertrouwen en zorgt ervoor dat klanten zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen.

Waarom is het belangrijk dat restaurants transparant zijn over hun prijzen?

Transparante prijzen hanteren is cruciaal omdat klanten dan weloverwogen beslissingen kunnen nemen. Onverwachte kosten of verborgen kosten kunnen leiden tot negatieve ervaringen en de reputatie van het restaurant schaden. Duidelijke communicatie over prijzen bevordert het vertrouwen en zorgt voor een positieve relatie tussen het restaurant en zijn klanten.

Wat kunnen klanten doen als ze onverwachte kosten tegenkomen in een restaurant?

Als klanten te maken krijgen met onverwachte kosten in een restaurant, kunnen ze hun zorgen kenbaar maken aan het management of het personeel. Het is belangrijk om hun ontevredenheid te uiten en opheldering te vragen over de kosten. Door feedback te geven kan het restaurant het probleem aanpakken en de situatie mogelijk rechtzetten.