Facts

De onvertelde waarheid van Bonne Maman

De heerlijke wereld van Bonne Maman Conserven

Terwijl ik hier zit te smullen van een plak warme toast rijkelijk besmeerd met Bonne Maman conserven, word ik meegevoerd naar een wereld van pure gelukzaligheid. Er is iets onmiskenbaar luxe aan deze conserven, met hun charmante zeshoekige potten versierd met rood-witte geruite deksels. Maar het is niet alleen de verpakking die me boeit; het is de exquise smaak en de rijke geschiedenis achter het merk.

De smaak van traditie

Bonne Maman heeft de smaakpapillen verrukt sinds de oprichting in 1971, toen de Fransman Jean Gervoson het bedrijf oprichtte in het pittoreske dorpje Biars-sur-Cère. De naam “Bonne Maman” zelf is een innemende term die Franse families gebruiken om naar hun grootmoeders te verwijzen. Het is dan ook geen wonder dat de conserven worden gemaakt met ingrediënten die doen denken aan de ingrediënten in het keukenkastje van een grootmoeder: fruit, suiker, vruchtenpectine en een vleugje citroensap.

Veel meer dan alleen jam

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, maakt Bonne Maman niet alleen jam. Hun belangrijkste aanbod zijn grove conserven, die worden gemaakt door heel fruit, inclusief de schillen en zaden, te koken met suiker. Dit resulteert in grotere stukken fruit en een vollere, robuustere smaak. Naast conserven biedt Bonne Maman ook een verscheidenheid aan gelei, die wordt gemaakt met vruchtensap voor een zachtere en heldere textuur.
Maar daar houdt het verrukkelijke aanbod niet op. Bonne Maman produceert ook fruitspreads en -kwark. Hun smeersels, zoals kweepeer en paarse vijg, hebben een dikkere en zachtere textuur, perfect om te combineren met kazen, vleeswaren en crackers. En laten we hun hemelse lemon curd niet vergeten, gemaakt van citroensap, eieren, suiker en boter, die een heerlijke pittigheid toevoegt aan taarten en gebak.

Een smaak voor elke smaak

Het repertoire aan smaken van Bonne Maman is echt indrukwekkend. Van bessen en tropische vruchten tot steenvruchten en citrusvruchten, ze hebben voor elk wat wils. Met 23 variaties om uit te kiezen, zijn de mogelijkheden eindeloos. Hoewel sommige leidinggevenden bij Bonne Maman hun persoonlijke favorieten hebben, zoals groene pruim en wilde bosbes, lopen de voorkeuren van de consument over het hele spectrum.
Abrikozenpreserves, met hun “hoogtepunt van de zomertijd”-smaak, werden door Bon Appétit bestempeld als de beste smaak. Vlak daarachter staan de Golden Mirabelle Plum Preserves, bekend om hun zachte smaak en stroperige consistentie, en de Raspberry Preserves, die de perfecte balans vinden tussen zoet en pittig. En als je je avontuurlijk voelt, kijk dan uit naar smaken met een beperkte oplage tijdens de feestdagen of in hun adventskalenders, waar ze echt de grenzen van smaakcombinaties opzoeken.

Een merk vertrouwd door experts

Zelfs in een wereld vol speciale en kleine confituren heeft Bonne Maman het respect verdiend van bekende chef-koks en culinaire persoonlijkheden. Chef-kok Alex Guarnaschelli, een bekend gezicht bij culinaire liefhebbers, onthulde haar liefde voor Bonne Maman conserven en gebruikte ze in haar seizoensgebonden creaties. Het merk wordt voortdurend geprezen door toppublicaties en is geliefd bij serieuze thuiskoks, die het op best-of-lists en in speciaalzaken vinden.
Met name New York Magazine prees de sinaasappelmarmelade van Bonne Maman als een van de beste jams van 2020 en noemde deze perfect om op verbrande toast te smeren met een snufje zeezout. De kastanjespread heeft ook een onberispelijke vijfsterrenbeoordeling op Simply Gourmand, een online Franse marktplaats voor voedingsmiddelen.

Een verhaal over mededogen?

Het merk Bonne Maman heeft de harten en smaakpapillen van velen veroverd, maar het is een verhaal over potentieel heldendom tijdens de Holocaust dat de aandacht van de wereld heeft getrokken. Een viraal Twitterverhaal vertelt over een ontmoeting met een oudere vrouw die beweerde dat de familie Gervoson, de eigenaars van Bonne Maman, haar familie tijdens de oorlog in Parijs had verborgen. Noch journalisten, noch internetspeurders hebben dit verhaal echter kunnen verifiëren en de familie heeft ervoor gekozen om hun privacy te bewaren en geen commentaar te geven op de zaak.
Hoewel het verhaal onbevestigd blijft, heeft het ongetwijfeld de interesse gewekt in de producten van Bonne Maman, waarvan er veel koosjer zijn. De toewijding van het merk aan kwaliteit en traditie, gecombineerd met de allure van een mogelijk heldhaftig verleden, heeft weerklank gevonden bij consumenten.

Een gezondheidsbewuste toekomst omarmen

Bonne Maman mag dan doordrenkt zijn van nostalgie en herinneringen oproepen aan grootmoeders keuken, maar het bedrijf is niet bang om zich aan te passen aan veranderende voorkeuren. In 2017 introduceerden ze hun “Intense”-fruitsmeersels, met een hoger fruitgehalte en minder toegevoegde suiker, waarmee ze tegemoet komen aan gezondheidsbewuste consumenten zonder afbreuk te doen aan de smaak. Deze toewijding aan kwaliteit en innovatie zorgt ervoor dat Bonne Maman een geliefd en vertrouwd merk blijft voor de komende generaties.
Dus de volgende keer dat je in het ontbijtschap van je plaatselijke supermarkt staat, pak dan een pot Bonne Maman conserven. Geniet van de smaken van rijp fruit, liefdevol gekookt tot in de perfectie, en laat de smaak van traditie en uitmuntendheid je meevoeren naar een wereld van culinaire verrukking. Bonne Maman is de belichaming van Franse elegantie en charme, samengebald in een simpel potje conserven.

FAQ

Zijn Bonne Maman conserven alleen verkrijgbaar in Frankrijk?

Nee, Bonne Maman conserven zijn overal verkrijgbaar in Amerikaanse supermarkten en daarbuiten. Hoewel het merk oorspronkelijk uit Frankrijk komt, heeft het zijn bereik uitgebreid en is het in supermarkten over de hele wereld te vinden.

Wat is het verschil tussen Bonne Maman conserven en jam?

Bonne Maman is gespecialiseerd in grove conserven, die worden gemaakt door heel fruit te koken met suiker, wat resulteert in grotere stukken fruit en een vollere smaak. Jam daarentegen wordt gemaakt van fijngemaakt fruit. Dus hoewel Bonne Maman geen traditionele jam maakt, bieden hun conserven een unieke textuur en smaakervaring.

Bevatten Bonne Maman conserven kunstmatige ingrediënten?

Nee, Bonne Maman confituren zijn trots op hun eenvoudige en natuurlijke ingrediënten. Ze bevatten fruit, suiker, fruitpectine (een natuurlijk verdikkingsmiddel) en citroensap. In hun producten vind je geen kunstmatige smaakstoffen, kleurstoffen of conserveringsmiddelen.

Wat zijn enkele aanbevolen manieren om van Bonne Maman conserven te genieten?

Bonne Maman conserven zijn ongelooflijk veelzijdig. Ze zijn perfect om op toast, croissants of scones te smeren. Ze kunnen ook gebruikt worden als vulling voor gebak, taarten en cakes. Daarnaast biedt Bonne Maman fruitspreads en -kwark die prachtig combineren met kazen, vleeswaren en crackers voor een heerlijke charcuterie-ervaring.

Zijn Bonne Maman conserven geschikt voor speciale dieetwensen?

Veel Bonne Maman conserven zijn geschikt voor verschillende dieetwensen. Ze bieden een scala aan smaken, waaronder glutenvrije en veganistische opties. Bovendien zijn sommige smaken koosjer gecertificeerd. Het is echter altijd een goed idee om de specifieke productetiketten te controleren op allergenen of dieetbeperkingen.

Biedt Bonne Maman smaken met een beperkte oplage?

Ja, Bonne Maman brengt af en toe limited-edition smaken uit, vooral tijdens de feestdagen. Deze unieke smaken bieden spannende combinaties en geven klanten de kans om iets nieuws en anders te proberen. Houd hun limited-edition releases in de gaten op hun website of in hun seizoenscollecties.