Tips

Fouten die iedereen maakt in de supermarkt

Fouten die iedereen maakt in de supermarkt

Naar de supermarkt gaan is voor de meeste mensen een normale bezigheid. Er zijn echter veelgemaakte fouten die kunnen leiden tot onnodige stress, tijdverspilling en te hoge uitgaven. Door je bewust te zijn van deze fouten en een aantal eenvoudige strategieën toe te passen, kun je het boodschappen doen efficiënter, kosteneffectiever en leuker maken.

Je maakt geen lijstje

Een van de grootste fouten die mensen maken in de supermarkt is geen boodschappenlijstje maken. Naar de winkel gaan zonder lijstje kan leiden tot impulsaankopen en het vergeten van essentiële artikelen. Door een paar minuten de tijd te nemen om een lijstje te maken voordat je naar de winkel gaat, kun je zowel tijd als geld besparen.
Een boodschappenlijstje helpt impulsaankopen voorkomen door een duidelijk plan te geven van wat je moet kopen. Het zorgt er ook voor dat je geen belangrijke dingen vergeet. Je kunt een magnetische lijst op je koelkast hangen en er de hele week items aan toevoegen als ze op zijn. Rangschik je lijst per winkelsectie om je boodschappenreis te stroomlijnen.
Bovendien helpt een lijstje je voorkomen dat je te veel van een bepaald artikel koopt. Controleer voordat je boodschappen gaat doen je voorraadkast en koelkast aan de hand van je lijstje om er zeker van te zijn dat je geen dubbele dingen koopt. Noteer de hoeveelheid van elk artikel dat je nodig hebt om te voorkomen dat je te veel of te weinig koopt.

Je vergeet de prijs per eenheid te controleren

Prijzen vergelijken in de supermarkt kan verwarrend zijn, vooral als er producten in verschillende maten of merken zijn. Een veelgemaakte fout is het niet controleren van de prijs per eenheid. Met de prijs per eenheid kun je de werkelijke kosten van een product bepalen op basis van het gewicht, het volume of de hoeveelheid.
In de meeste winkels staat de prijs per eenheid op het schap naast de prijs van het artikel. Meestal staat de prijs per ons, pond, liter of stuk. Door eenheidsprijzen te vergelijken, kun je gemakkelijk zien welk product het voordeligst is, ongeacht de grootte of het merk.
Het is echter belangrijk om op te merken dat niet alle staten winkels verplichten om prijzen per meeteenheid te vermelden en dat sommige labels andere meeteenheden gebruiken om te vergelijken. In zulke gevallen kun je een rekenmachine meenemen of online calculators gebruiken om de beste waarde te bepalen.

Je ontsmet het handvat van je winkelwagentje niet

Winkelwagentjes in de supermarkt kunnen verrassend veel bacteriën bevatten. Veel shoppers zien over het hoofd hoe belangrijk het is om het handvat van het karretje te reinigen voor gebruik. Als je even de tijd neemt om het handvat schoon te vegen, kun je je beschermen tegen mogelijke ziekteveroorzakende bacteriën.
Studies hebben aangetoond dat winkelwagentjes verschillende bacteriën bij zich kunnen dragen, waaronder E. coli en salmonella. Deze bacteriën kunnen symptomen als diarree, koorts en kramp veroorzaken. Om het risico tot een minimum te beperken, kun je een ontsmettingsdoekje gebruiken of een reisverpakking meenemen om de handgreep van het winkelwagentje snel schoon te maken voordat je het aanraakt. Vergeet niet om je handen grondig te wassen als je thuiskomt om alle resterende bacteriën te verwijderen.

U vergeet uw kortingsbonnen

Het gebruik van kortingsbonnen is een geweldige manier om geld te besparen op je boodschappenrekening, maar veel mensen vergeten ze mee te nemen. Bonnen zijn te vinden in kranten, tijdschriften, productverpakkingen en online platforms. Door gebruik te maken van de beschikbare kortingsbonnen kun je je uitgaven aanzienlijk verlagen.
Naast de traditionele papieren coupons kun je online en in verschillende mobiele apps digitale coupons vinden. Winkeliers en merken bieden vaak kortingsbonnen aan op hun websites of sociale mediapagina’s. Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn en alleen kortingsbonnen te gebruiken voor producten die je echt nodig hebt en zou kopen. Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn en coupons alleen te gebruiken voor producten die je echt nodig hebt en sowieso zou kopen. Vermijd de verleiding om onnodige artikelen te kopen alleen omdat je een kortingsbon hebt.

Je gebruikt geen beloningscreditcard

Als je verantwoordelijk omgaat met creditcards en je saldo elke maand volledig afbetaalt, kan het gebruik van een beloningscreditcard voordelig zijn bij het boodschappen doen. Zoek naar creditcards met hoge cashbackpercentages op boodschappenaankopen of algemene cashbackkaarten die voor verschillende uitgaven kunnen worden gebruikt, waaronder boodschappen.
Sommige creditcards bieden cashbackpercentages tot wel 6 procent, wat een aanzienlijke besparing oplevert. Als je vaak bij een bepaalde winkelier winkelt, overweeg dan om een specifieke creditcard voor die winkel aan te vragen, want die biedt vaak hogere cashback-beloningen als je bij die winkel winkelt. Het is echter cruciaal om het saldo van uw creditcard goed te beheren om rentelasten te vermijden die uw besparingen teniet kunnen doen.

U koopt niet in het groot

Groot inkopen kan een slimme strategie zijn om geld te besparen op boodschappen, maar veel mensen zien deze mogelijkheid over het hoofd. Het kopen van grotere hoeveelheden van niet bederfelijke artikelen of artikelen met een lange houdbaarheidsdatum kan na verloop van tijd een aanzienlijke kostenbesparing opleveren.
Kruideniers bieden vaak kortingen voor bulkaankopen en kortingsbonnen gelden vaak voor een veelvoud van een artikel. Het is echter belangrijk om rekening te houden met je opslagruimte en ervoor te zorgen dat je de bulkgoederen verbruikt voordat ze bederven. Droge voorraadproducten, papierwaren en schoonmaakbenodigdheden zijn ideale kandidaten voor bulkaankopen.

Je winkelt als je honger hebt

Een veelgemaakte fout die kan leiden tot onnodige aankopen is winkelen op een lege maag. Als je honger hebt, ziet alles er aantrekkelijker uit en ben je sneller geneigd impulsief te kopen en minder gezonde opties te kiezen.
Om te voorkomen dat je in deze val trapt, moet je een voedzame maaltijd of snack eten voordat je naar de supermarkt gaat. Dit helpt je om rationelere keuzes te maken en je aan je boodschappenlijstje te houden.

Je vergelijkt geen prijzen tussen merken

Merkentrouw kan duur zijn als het gaat om boodschappen doen. Veel mensen houden vast aan hun favoriete merken zonder rekening te houden met meer betaalbare alternatieven. Door de prijzen van verschillende merken te vergelijken, kun je potentiële besparingen ontdekken.
Winkelmerken, of generieke merken, bieden vaak dezelfde kwaliteit als bekende merken, maar tegen een lagere prijs. Probeer ze eens en kijk of je een significant verschil merkt. Houd daarnaast de uitverkoop en promoties van je favoriete producten in de gaten, want dit kan een kans zijn om een voorraadje aan te leggen tegen een gereduceerde prijs.

Je maakt geen gebruik van loyaliteitsprogramma’s

De meeste supermarkten bieden loyaliteitsprogramma’s of beloningskaarten waarmee je punten kunt sparen of speciale kortingen kunt krijgen. Als je geen gebruik maakt van deze programma’s, loop je potentiële besparingen mis.
Meld je aan voor loyaliteitsprogramma’s bij je vaste kruideniers en profiteer van de voordelen die ze bieden. Dit kunnen exclusieve kortingen, gepersonaliseerde coupons en zelfs gratis producten zijn. Sommige programma’s bieden ook brandstofbeloningen of samenwerkingsverbanden met andere retailers, waardoor je nog meer kunt besparen.

Je kijkt niet naar seizoensproducten

Het kopen van seizoensproducten zorgt niet alleen voor een betere smaak en kwaliteit, maar is vaak ook betaalbaarder. Seizoensfruit en -groenten zijn er in overvloed en worden vaak lokaal ingekocht, waardoor de transportkosten lager zijn.
Neem de tijd om vertrouwd te raken met de seizoensproducten in jouw regio. Plan je maaltijden rond deze seizoensgebonden ingrediënten om van de beste smaken te genieten terwijl je je aan je budget houdt. Je kunt ook lokale boerenmarkten bezoeken voor verse, lokaal geteelde producten tegen scherpe prijzen.

Je plant je maaltijden niet op voorhand

Een maaltijdplanning is een waardevol hulpmiddel om efficiënt boodschappen te doen. Zonder plan koop je misschien ingrediënten die verloren gaan of heb je moeite om door de week maaltijdideeën te bedenken.
Besteed elke week wat tijd aan het plannen van je maaltijden. Houd rekening met je schema, dieetvoorkeuren en beschikbare ingrediënten. Maak een lijst van de benodigde artikelen en doe de boodschappen op basis daarvan. Maaltijden plannen bespaart je niet alleen tijd in de winkel, maar vermindert ook voedselverspilling en helpt je gezondere keuzes te maken.

Je maakt geen gebruik van de bulkvakken

Veel kruidenierszaken hebben een speciale bulkafdeling waar je verschillende granen, noten, kruiden en andere basisproducten voor de voorraadkast kunt vinden. Door te kopen in de bulkafdeling kun je precies de hoeveelheid kopen die je nodig hebt, waardoor je minder verpakkingsafval hebt en mogelijk geld bespaart.
Bekijk de bulkafdeling van je plaatselijke supermarkt en vergelijk de prijzen met voorverpakte alternatieven. Je zult misschien verrast zijn door de besparingen. Bovendien geeft het kopen in bulk uit de bakken je de vrijheid om te experimenteren met nieuwe ingrediënten zonder je vast te leggen op een grote hoeveelheid.

Je controleert niet op beschadigde artikelen of uitverkoopartikelen

Neem voordat je boodschappen gaat doen even de tijd om in de winkel te kijken of er beschadigde artikelen of uitverkoopartikelen zijn. In supermarkten worden vaak artikelen afgeprijsd waarvan de houdbaarheidsdatum bijna is verstreken of die lichte cosmetische schade hebben.
Deze artikelen zijn nog steeds veilig om te consumeren en kunnen voor een aanzienlijk lagere prijs worden gekocht. Ga op zoek naar speciale uitverkoopafdelingen of vraag winkelmedewerkers naar afgeprijsde artikelen. Zorg ervoor dat je de houdbaarheidsdatum en kwaliteit van de producten controleert voordat je ze koopt.

Je profiteert niet van online boodschappen doen

In het huidige digitale tijdperk is online boodschappen doen steeds populairder geworden. Het biedt gemak, tijdsbesparing en de mogelijkheid om gemakkelijk prijzen te vergelijken en aanbiedingen te vinden.
Overweeg om de mogelijkheden voor online boodschappen doen bij jou in de buurt te bekijken. Veel grote winkelketens bieden online bestellen en thuisbezorgen of afhalen aan. Profiteer van het gemak en gebruik online tools om de beste prijzen en kortingen te vinden. Houd wel rekening met eventuele extra kosten of bezorgkosten.
Door deze veelgemaakte fouten te vermijden en deze strategieën toe te passen, kun je je boodschappenervaring veranderen. Je bespaart niet alleen tijd en geld, maar je neemt ook beter geïnformeerde beslissingen, geeft voorrang aan gezondere opties en vermindert voedselverspilling. Veel plezier met winkelen!
Opmerking: Dit artikel is gebaseerd op informatie vanhttps://www.mashed.com/39828/13-mistakes-everyone-makes-grocery-store/.

FAQ

Hoe kan het maken van een boodschappenlijstje mij helpen in de supermarkt?

Het maken van een boodschappenlijstje helpt je om georganiseerd te blijven en je te concentreren op wat je moet kopen. Het verkleint de kans dat je essentiële dingen vergeet en helpt impulsaankopen te vermijden, waardoor je tijd en geld bespaart.

Waarom is het belangrijk om prijzen per eenheid te vergelijken?

Door prijzen per eenheid te vergelijken, kun je de werkelijke kosten van een product bepalen, ongeacht de grootte of het merk. Het helpt je de beste prijs te vinden en weloverwogen aankoopbeslissingen te nemen, zodat je het meeste voor je geld krijgt.

Hoe vaak moet ik het handvat van mijn boodschappenkar schoonmaken?

Het is een goede gewoonte om de handgreep van je winkelwagentje voor elk gebruik te reinigen. Winkelwagentjes kunnen ziektekiemen herbergen, waaronder bacteriën die ziektes kunnen veroorzaken. Door het handvat te ontsmetten, kunt u zichzelf beschermen tegen mogelijke besmetting.

Kan ik nog steeds geld besparen als ik geen kortingsbonnen gebruik?

Hoewel kortingsbonnen een geweldige manier zijn om geld te besparen, zijn ze niet de enige methode. Je kunt nog steeds besparen door prijzen te vergelijken, in grote hoeveelheden te kopen, gebruik te maken van loyaliteitsprogramma’s en te letten op uitverkopen en promoties. Coupons zijn slechts één hulpmiddel in je besparingsarsenaal.

Is het de moeite waard om in bulk te kopen, zelfs als ik beperkte opslagruimte heb?

In bulk kopen kan kosteneffectief zijn, maar het is essentieel om rekening te houden met je opslagruimte en de houdbaarheid van de artikelen die je koopt. Concentreer je op niet bederfelijke artikelen of artikelen met een lange houdbaarheidsdatum en zorg ervoor dat je ze kunt consumeren voordat ze verlopen of bederven.

Hoe kan ik profiteren van online boodschappen doen?

Online boodschappen doen biedt gemak, tijdsbesparing en de mogelijkheid om gemakkelijk prijzen te vergelijken en aanbiedingen te vinden. Je kunt winkelen vanuit je luie stoel en de boodschappen thuis laten bezorgen of op de stoep laten afhalen, wat de winkelervaring efficiënter en flexibeler maakt.