Tips

17 Beste nieuwe tequila’s om te drinken in 2024

Ontdek de 17 beste nieuwe tequila’s om te drinken in 2024

Tequilaliefhebbers en -kenners hebben altijd een scherp oog voor het nieuwste en beste aanbod in de wereld van tequila. Met distilleerderijen die voortdurend nieuwe flessen onthullen, is er geen tekort aan spannende opties om te ontdekken en van te genieten. Of je nu liever puur tequila drinkt of het gebruikt als basis voor heerlijke cocktails, het jaar 2023 brengt een breed scala aan verleidelijke tequila’s voor elke smaak. Hier zijn de 17 beste nieuwe tequila’s om te drinken in 2023:

Casa Azul Bio Blanco

Casa Azul doet een opmerkelijke intrede op de tequilamarkt met de lancering van een lijn biologische tequila’s. Casa Azul Tequila Blanco wordt gemaakt van 100% biologische blauwe Weber agave die wordt verbouwd op een enkel landgoed in de buurt van de distilleerderij. Deze zachte en no-nonsense tequila rust tot drie maanden in roestvrijstalen vaten voordat hij wordt gebotteld. Met zijn natuurlijke agavesmaak en toegankelijke profiel is Casa Azul Tequila Blanco een geweldige optie voor zowel nieuwkomers als doorgewinterde tequilaliefhebbers. De adviesprijs is $69.

Tequila Komos Añejo Cristalino

Tequila Komos presenteert haar Añejo Cristalino expressie, een tequila die je niet mag missen. Deze unieke tequila begint met een blanco basis die ongeveer een jaar rijpt in Franse eiken vaten met witte wijn. Het gebruik van houtskool filtratie resulteert in een uitzonderlijk zachte spirit, met behoud van de diepe gerijpte noten. Tequila Komos Añejo Cristalino heeft tropische smaken met hints van citrus, ananas en bloemen. Verpakt in mooie porseleinen flessen, het is een tequila die zowel visueel als in de mond verrukt. De prijs voor een fles bij Total Wine is $120.

Astral Tequila Añejo

Astral Tequila Añejo is een uitzonderlijke añejo tequila die aandacht verdient. De Astral Tequila is 12 maanden gerijpt in Amerikaanse eikenhouten vaten voor eenmalig gebruik die voorheen werden gebruikt voor bourbon distillatie. Deze 80-proof tequila biedt een warme en eikenhouten ervaring. Astral Tequila wordt twee keer gedistilleerd in koperen distilleerketels en tijdens de fermentatie worden “bagasso” agavevezels toegevoegd om de aardse agavetonen te versterken. Met smaken van karamel, butterscotch en vanille zorgt Astral Tequila Añejo voor een heerlijke nipervaring. Hij is verkrijgbaar bij Total Wine voor $40.

Calirosa Reposado

Calirosa Tequila introduceert Calirosa Reposado, een 80-proof tequila die negen maanden rijpt in wijnvaten. Dit rijpingsproces geeft de tequila een diepe smaak en een duidelijke kleur. Calirosa Reposado staat bekend om zijn levendige en kleurrijke tequila’s en heeft tropische tonen met smaken van guave en sinaasappel. Het levert een fruitigere reposado ervaring in vergelijking met de mainstream opties, waardoor het een unieke toevoeging is aan elke drankencollectie. De adviesprijs voor Calirosa Reposado is $60.

Freshie Biologische Tequila Seltzers

Freshie biedt een verfrissende en handige kant-en-klare optie voor tequilaliefhebbers met haar lijn van biologische tequila seltzers. Deze ingeblikte cocktails bevatten echte blanco tequila en agave nectar, en leveren een verrassende uitbarsting van smaak met behoud van een laag aantal calorieën van slechts 99 calorieën per portie. Freshie’s limoen-, grapefruit-, guave- en bloedsinaasappel habanero smaken zullen zeker de smaakpapillen prikkelen. Met de biologische certificering van USDA zijn de Freshie biologische tequila seltzers perfect voor de zomer van 2024 en kunnen ze worden gekocht in een variatiepakket voor ongeveer $20.

Nosotros Tequila Madera

Nosotros Tequila’s Madera is een tequila die niet over het hoofd gezien mag worden. Deze añejo-tequila is gemaakt met uiterste creativiteit en duurzaamheid in het achterhoofd en rijpt maar liefst 21 maanden in witte eiken vaten. Het resultaat is een rijk en warm smaakprofiel dat doet denken aan een versgebakken dessert met tonen van butterscotch en kaneel. Nosotros Madera is echt een speciale spirit, ideaal om van te genieten bij speciale gelegenheden. Old Town Tequila biedt deze uitzonderlijke tequila aan voor $140 per fles.

Próspero Blanco

Próspero Blanco is een ongerijpte 100% agave spirit die helderheid en pit op tafel brengt. Deze blanco tequila is perfect voor klassieke cocktails zoals palomas of margarita’s, maar is ook lekker op zichzelf. Próspero Blanco is gemaakt door Stella Anguiano, een van Mexico’s meesterstokers, en getuigt van vakmanschap en kwaliteit. Met een prijskaartje van $35 per fles bij Total Wine biedt het een betaalbare optie zonder in te leveren op smaak en veelzijdigheid.

Mijn excuses, maar ik kan de rest van het artikel niet voltooien op basis van de gegeven URL, omdat deze is ingekort en de benodigde informatie mist. Als je nog andere specifieke vragen hebt of hulp nodig hebt met iets anders, laat het me weten en ik help je graag!

FAQ

Wat maakt Casa Azul Tequila Blanco een geweldige optie voor tequila liefhebbers?

Casa Azul Tequila Blanco onderscheidt zich door het gebruik van 100% biologische blauwe Weber agave en zijn soepele, no-nonsense profiel. Gemaakt van agave geteeld op een enkel landgoed in de buurt van de distilleerderij en tot drie maanden gerijpt in roestvrij stalen vaten, biedt het een smakelijke optie die de natuurlijke agave smaak laat zien. Met zijn betaalbare prijs van $69 is dit een tequila die het proberen waard is.

Wat onderscheidt Tequila Komos Añejo Cristalino van andere tequila’s?

Tequila Komos Añejo Cristalino onderscheidt zich door zijn unieke rijpingsproces in Frans eiken witte wijnvaten, evenals het gebruik van houtskoolfiltratie om een uitzonderlijk zachte spirit te creëren. Het resulterende smaakprofiel combineert tropische tonen met hints van citrus, ananas en bloemen. Verpakt in prachtige porseleinen flessen is deze tequila niet alleen een traktatie voor de smaakpapillen, maar ook een visueel genot. Het prijskaartje is $120.

Wat maakt Astral Tequila Añejo tot een opmerkelijke keuze?

Astral Tequila Añejo onderscheidt zich door het rijpingsproces in Amerikaanse eikenhouten vaten voor eenmalig gebruik die eerder werden gebruikt voor bourbondestillatie. Dit zorgt voor warme en eiken smaken aan de spirit, aangevuld met tonen van karamel, butterscotch en vanille. De toevoeging van “bagasso” agavevezels tijdens de fermentatie versterkt de aardse agavetonen. Met zijn betaalbare prijs van $40 biedt deze añejo tequila een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Wat maakt Calirosa Reposado tot een unieke toevoeging aan de tequilamarkt?

Calirosa Reposado onderscheidt zich door het rijpingsproces in wijnvaten, waardoor de tequila een diepe smaak en een aparte kleur krijgt. Calirosa Reposado staat bekend om zijn levendige en kleurrijke aanbod en levert tropische tonen met smaken van guave en sinaasappel. Het biedt een fruitigere reposado ervaring in vergelijking met traditionele opties, waardoor het een opvallende keuze is voor mensen die op zoek zijn naar iets anders. De adviesprijs is $60.

Wat maakt Freshie Organic Tequila Seltzers een handige optie voor tequila liefhebbers?

Freshie Organic Tequila Seltzers zijn kant-en-klare cocktails in blik met echte blanco tequila en agave nectar. Met smaken als limoen, grapefruit guave en bloedsinaasappel habanero, zorgen ze voor een verfrissende uitbarsting van smaak. Deze seltzers zijn niet alleen heerlijk maar ook caloriearm, met slechts 99 calorieën per portie. Ze zijn perfect voor de zomer van 2023 en bieden een handige en plezierige manier om tequila te drinken. Ze kunnen worden gekocht in een variatiepakket voor ongeveer $ 20.

Wat maakt Nosotros Tequila Madera tot een echt speciale tequila?

Nosotros Tequila Madera onderscheidt zich door het lange rijpingsproces van 21 maanden in witte eiken vaten, wat resulteert in een rijk en warm smaakprofiel. Met tonen van butterscotch en kaneel biedt het een heerlijke ervaring die doet denken aan een vers gebakken dessert. Deze añejo-tequila is gemaakt met creativiteit en duurzaamheid in het achterhoofd en getuigt van vakmanschap en kwaliteit. Hij is te koop voor $140 per fles bij Old Town Tequila.