Tips

Voedingsmiddelen die je moet kopen als je aan orkaanprepping doet

Voedingsmiddelen die je moet kopen als je aan orkaanprepping doet

Als het gaat om de voorbereiding op een orkaan, is voedsel een van de belangrijkste aspecten om rekening mee te houden. Natuurrampen zoals orkanen kunnen het normale functioneren van de samenleving verstoren, waardoor het moeilijk wordt om maaltijden te vinden en te bereiden. Het hebben van een goed gevulde voorraadkast en koelkast is cruciaal om ervoor te zorgen dat jij en je gezin genoeg voedsel hebben om jezelf te onderhouden tijdens de storm. In dit artikel geven we je een uitgebreide lijst met voedingsmiddelen die je moet kopen als je aan orkaanprepping doet.

Enkele liters water

Water is essentieel om bij de hand te hebben tijdens een orkaan. Het is niet alleen nodig om te drinken, maar je hebt ook schoon water nodig voor verschillende andere doeleinden, zoals tandenpoetsen, schoonmaken en koken. De U.S. Federal Emergency Management Agency (FEMA) raadt aan om ten minste één liter water per dag in huis te hebben voor elke persoon in je huishouden. Het is aan te raden om meerdere liters water op voorraad te hebben als je voor langere tijd binnen vastzit.

Appels en sinaasappels

Als je een voorraad fruit wilt aanleggen tijdens een orkaan, is het belangrijk om opties te kiezen die langere tijd vers kunnen blijven. Appels en sinaasappels zijn uitstekende keuzes, omdat ze in bulk kunnen worden gekocht en drie tot vier weken in de voorraadkast kunnen worden bewaard. Deze vruchten dienen niet alleen als gezonde snacks, maar kunnen ook worden gebruikt als veelzijdige ingrediënten om de smaak van andere maaltijden zoals havermout, cornflakes en granola te verbeteren.

Instant havermout

Instant havermout is een handige en voedzame ontbijtoptie tijdens een orkaan. Het kan op verschillende eenvoudige manieren worden klaargemaakt waarvoor weinig tot geen energie nodig is. Als je toegang hebt tot een warmtebron, kun je gewone havermout maken met heet water. Als de stroom echter uitvalt, kun je de havermout laten weken in houdbare zuivelvrije melk of water en ingrediënten uit de voorraadkast toevoegen zoals honing, bruine suiker, kaneel, bananen en noten om ’s nachts havermout te maken. Het toevoegen van een snufje zout versterkt de smaak en balans van de maaltijd.

Zuivelvrije melk

Alternatieven voor niet-zuivelproducten zijn handig tijdens een orkaan, vooral als er geen koeling beschikbaar is. Opties zoals amandel-, soja- en havermelk zijn algemeen verkrijgbaar in houdbare versies. Deze alternatieven kunnen worden gebruikt in verschillende recepten en kunnen worden geconsumeerd met zaken als havermout en cornflakes. Het is belangrijk om de verpakking te lezen om er zeker van te zijn dat de niet-zuivel melk die je kiest geen koeling of extra water nodig heeft voor de bereiding.

Je favoriete snacks

Hoewel het belangrijk is om je te concentreren op het inslaan van de basisvoorraden, is het ook belangrijk om na te denken over stressbeheer tijdens een orkaan. Jezelf en je geliefden trakteren op je favoriete snacks kan je humeur een kleine maar belangrijke boost geven. Lekkere dingen zoals chips of snoep kunnen dienen als een traktatie tussen maaltijden van niet-bederfelijk voedsel, waardoor de ervaring van het schuilen voor een storm een beetje draaglijker wordt.

Voedsel voor huisdieren

Vergeet niet om eten in te slaan voor je harige vrienden. Het is makkelijk om voedsel voor huisdieren over het hoofd te zien als je het druk hebt om ervoor te zorgen dat je gezin genoeg voorraad heeft. Zorg voor een extra voorraad voer en andere benodigdheden voor je huisdieren, waaronder medicijnen. Vergeet niet dat je huisdieren ook water zullen verbruiken, dus het is belangrijk dat je extra water voor ze beschikbaar hebt. Overweeg om dierenvoeding in bulk te kopen, zodat je tijdens de orkaan over voldoende voorraad beschikt.

Houdbare sauzen

Tijdens een stroomstoring kunnen gekoelde sauzen en specerijen onbruikbaar worden. Als je houdbare sauzen bij de hand hebt, geef je je maaltijden meer smaak en maak je ze aangenamer. Overweeg om kleine potjes tomatensaus, hete saus, honing en kruidenmixen te kopen die je op kamertemperatuur kunt bewaren. Deze toevoegingen kunnen een aanzienlijk verschil maken in de smaak van je niet-bederfelijke maaltijden en zorgen voor een normaal gevoel in een moeilijke tijd.

Blikjes van alles

Conserven zijn een betrouwbare en niet-bederfelijke voedseloptie tijdens een orkaan. Leg een voorraad blikproducten aan, zoals soep, groenten, vlees, vis, bonen en fruit. Ingrediënten uit blik bieden veelzijdigheid bij het bereiden van maaltijden. Bonen, maïs en tomaten uit blik kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om een snelle en eenvoudige burritovulling te maken. Fruit uit blik kan smaak toevoegen aan havermout en cornflakes of dienen als een gezond tussendoortje. Wees creatief en ontdek verschillende recepten met de ingeblikte artikelen die je in je voorraadkast hebt staan.
Als je deze uitgebreide lijst met voedingsmiddelen volgt die je moet kopen als je aan orkaanprepping doet, kun je ervoor zorgen dat jij en je gezin genoeg te eten hebben tijdens de storm. Vergeet niet om rekening te houden met de specifieke behoeften van je huishouden, waaronder eventuele dieetbeperkingen of allergieën, en pas je boodschappenlijstje hierop aan. Het is ook cruciaal om regelmatig de houdbaarheidsdatum te controleren en je voorraad te rouleren zodat je altijd voorbereid bent met verse voorraden. Blijf veilig en wees goed voorbereid op mogelijke orkanen die jouw kant op kunnen komen.

FAQ

Hoeveel water moet ik inslaan voor een orkaan?

De U.S. Federal Emergency Management Agency (FEMA) raadt aan om minstens een liter water per dag in huis te hebben voor elke persoon in je huishouden. Het is aan te raden om meerdere liters water op voorraad te hebben, gezien de mogelijkheid dat je voor langere tijd binnen vastzit.

Hoe lang kunnen appels en sinaasappels vers blijven tijdens een orkaan?

Appels en sinaasappels kunnen tot drie à vier weken vers blijven als ze op de juiste manier in een voorraadkast worden bewaard. Ze zijn een goede keuze om een voorraad fruit aan te leggen die tijdens een orkaan goed blijft.

Wat zijn enkele manieren om instant havermout te bereiden zonder elektriciteit?

Als je geen toegang hebt tot een warmtebron, kun je instant havermout weken in houdbare zuivelvrije melk of water en ingrediënten uit de voorraadkast toevoegen zoals honing, bruine suiker, kaneel, bananen en noten om ’s nachts havermout te maken. Dit kost weinig tot geen energie en biedt een smakelijke en voedzame ontbijtoptie.

Zijn er niet-zuivelproducten die niet gekoeld hoeven te worden tijdens een orkaan?

Ja, er zijn zuivelvrije melkalternatieven zoals amandel-, soja- en havermelk die verkrijgbaar zijn in houdbare versies. Deze kunnen in verschillende recepten worden gebruikt en hoeven niet gekoeld te worden.

Moet ik voedsel inslaan voor mijn huisdieren tijdens een orkaan?

Ja, het is belangrijk om een extra voorraad dierenvoeding en andere noodzakelijke benodigdheden voor je huisdieren aan te leggen, waaronder medicijnen. Overweeg om dierenvoeding in bulk te kopen, zodat je tijdens de orkaan over voldoende voorraad beschikt.

Hoe lang zijn conserven houdbaar tijdens een orkaan?

Blikvoer is betrouwbaar en niet aan bederf onderhevig. Ze zijn meestal lang houdbaar, vaak een tot vijf jaar of zelfs langer, afhankelijk van het specifieke product. Het is echter essentieel om regelmatig de houdbaarheidsdatum te controleren en je voorraad te roteren om de versheid te garanderen.