Tips

Marry Me Chicken, uitgelegd

Het verhaal achter Marry Me Chicken

Ben je op zoek naar een recept waarmee je gegarandeerd indruk maakt op je geliefde of waarmee je een heerlijke maaltijd voor jezelf maakt? Kijk dan niet verder dan Marry Me Chicken, een gerecht dat opzien heeft gebaard in de culinaire wereld. Maar wat is Marry Me Chicken precies en hoe komt het aan die intrigerende naam? Laten we ons verdiepen in het verhaal achter dit verrukkelijke gerecht.
De oorsprong van Marry Me Chicken is onderwerp van discussie, maar één populaire versie beweert dat het is ontstaan op de redactie van Delish. Volgens Allrecipes is het overheersende verhaal dat het gerecht zijn naam dankt aan het feit dat het zo onweerstaanbaar lekker is dat je partner je al na één hap ten huwelijk wil vragen. Het is het soort gerecht dat een blijvende indruk maakt op de smaakpapillen.
Maar een andere mogelijke oorsprong voor de naam komt van Delallo, de voedselimporteurs en makers van het hoofdingrediënt, zongedroogde tomaten. Delallo suggereert dat de naam “Marry Me Chicken” komt van hoe goed de smaken in het gerecht samensmelten in de weelderige saus. Of het nu de belofte van een aanzoek is of de harmonieuze combinatie van smaken, Marry Me Chicken heeft de aandacht getrokken van voedselliefhebbers over de hele wereld.

Het recept voor Marry Me Chicken

Nu je het verhaal achter Marry Me Chicken kent, duiken we in het recept zelf. Er zijn veel variaties op dit recept beschikbaar, maar wij geven je een eenvoudige maar heerlijke versie die in slechts 30 minuten klaar is.
Ingrediënten:

 • 4 kippenborsten zonder bot en vel
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
 • 1 theelepel gedroogde tijm
 • 1/2 theelepel rode pepervlokken
 • 1 kopje zware room
 • 1/2 kopje zongedroogde tomaten, fijngehakt
 • 1/2 kopje geraspte Parmezaanse kaas
 • Zout en peper naar smaak
 • Verse basilicum voor garnering

Instructies:

 1. Verwarm je oven voor op 190°C.
 2. Verhit de olijfolie in een ovenbestendige koekenpan op middelhoog vuur.
 3. Voeg de kipfilets toe aan de koekenpan en bak ze aan beide kanten bruin, ongeveer 4 minuten per kant.
 4. Doe de kip over op een bord en giet de helft van het vet uit de koekenpan.
 5. Zet het vuur lager en voeg de gehakte knoflook, gedroogde tijm en rode pepervlokken toe. Bak ongeveer een minuut, tot het geurig is.
 6. Roer de zware room, zongedroogde tomaten en geraspte parmezaan erdoor.
 7. Laat de saus een paar minuten sudderen tot hij iets dikker wordt.
 8. Doe de kip terug in de koekenpan en bestrijk hem met de saus.
 9. Plaats de koekenpan in de voorverwarmde oven en bak 17 tot 20 minuten, of tot de kip door en door gaar is en de sappen helder zijn.
 10. Haal uit de oven en garneer met verse basilicum.

Voor nog meer smaak kun je kippenbouillon of een bouillonblokje toevoegen samen met de zware room. Marry Me Chicken past goed bij pasta of eenvoudige bijgerechten zoals witte rijst of aardappelpuree.

Conclusie

Marry Me Chicken heeft misschien niet de kracht om een aanzoek te garanderen, maar het heeft zeker het vermogen om je smaakpapillen te boeien en een blijvende indruk achter te laten. Of je nu kookt voor een geliefde of jezelf trakteert op een speciale maaltijd, dit smakelijke en makkelijk te maken gerecht is een winnaar. Probeer het eens en laat de heerlijkheid voor zich spreken!
Bronnen:

 • Marry Me Chicken, Uitleg – Puree

FAQ

Wat is Marry Me Chicken?

Marry Me Chicken is een smakelijk en romig gerecht dat populair is geworden vanwege de heerlijke smaak en intrigerende naam. Het bestaat meestal uit kipfilets zonder bot en zonder vel, gekookt in een romige saus met zongedroogde tomaten, knoflook, kruiden en Parmezaanse kaas.

Waarom heet het Marry Me Chicken?

Het gerecht heet Marry Me Chicken vanwege de reputatie dat het zo onweerstaanbaar lekker is dat het zou kunnen inspireren tot een huwelijksaanzoek. De naam suggereert dat de smaken en de smaak van het gerecht zo uitzonderlijk zijn dat ze de harten kunnen veroveren van degenen die ervan genieten.

Waar komt Marry Me Chicken vandaan?

De exacte oorsprong van Marry Me Chicken is niet definitief bekend. Eén versie suggereert dat het is bedacht door de redactie van Delish, terwijl een andere theorie suggereert dat de naam verwijst naar hoe goed de smaken in het gerecht met elkaar “trouwen” in de saus. Ongeacht de oorsprong is het een populair recept geworden dat bij velen geliefd is.

Kan ik het recept aanpassen?

Absoluut! Zoals veel recepten kan Marry Me Chicken worden aangepast aan je persoonlijke smaakvoorkeuren. Je kunt extra ingrediënten toevoegen zoals champignons, spinazie of geroosterde rode paprika om de smaak en textuur te verbeteren. Voel je vrij om te experimenteren en maak het je eigen!

Wat kan ik serveren met Marry Me Chicken?

Marry Me Chicken past goed bij verschillende bijgerechten. Je kunt het over pasta serveren, zoals fettuccine of linguine, voor een complete maaltijd. Je kunt het ook serveren met eenvoudige bijgerechten zoals witte rijst, geroosterde groenten of aardappelpuree. Kies je favoriete bijgerechten om een bevredigende en goed afgeronde maaltijd te creëren.

Kan ik Marry Me Chicken van tevoren maken?

Hoewel Marry Me Chicken het lekkerst is als je het vers eet, kun je een aantal voorbereidingen treffen om tijd te besparen. Je kunt de kip voorsnijden en de ingrediënten fijnhakken, zodat ze klaar zijn voor gebruik als je begint met koken. Het is echter aan te raden om de kip te koken en de saus vlak voor het opdienen klaar te maken voor een optimale smaak en textuur.