Tips

Giada De Laurentiis’ eenvoudige truc voor betere brownies

Giada De Laurentiis’ simpele truc voor betere brownies

Als het om bakken gaat, gaat er niets boven de rijke, heerlijke smaak van een perfect gemaakte brownie. En als je je brownies naar een hoger niveau wilt tillen, heeft sterrenkok en presentatrice van tv-programma’s Giada De Laurentiis een eenvoudige truc die zeker indruk zal maken op je smaakpapillen. In een recent artikel van Mashed deelde De Laurentiis haar geheime ingrediënt voor het maken van verrukkelijke brownies die je laten verlangen naar meer.

Het geheime ingrediënt: Witte Chocolade Chips

Volgens De Laurentiis is de sleutel tot het maken van haar onweerstaanbare brownies de toevoeging van witte chocolade chips. Terwijl traditionele brownies vaak alleen pure chocolade gebruiken voor hun intense smaak, gaat De Laurentiis een stapje verder door de romige en zoete goedheid van witte chocolade toe te voegen. De combinatie van pure en witte chocolade creëert een perfecte balans die de smaak en textuur van de brownies verbetert.
Het recept van De Laurentiis is eenvoudig en bevat alle gebruikelijke ingrediënten zoals bloem, cacaopoeder, zout, suiker, boter, vanille-extract en eieren. Het is echter de toevoeging van witte chocolade chips die haar brownies onderscheidt van de rest. Deze chips voegen zakjes smeltende, decadente witte chocolade toe aan de brownies, wat zorgt voor een heerlijke verrassing bij elke hap.

Het recept: Gezouten donkere chocolade brokjes brownies

Als je de beroemde brownies van Giada De Laurentiis zelf wilt proberen te maken, volgt hier een uitsplitsing van haar recept:
Ingrediënten:

 • 1 kopje bloem voor alle doeleinden
 • 1/4 kop ongezoet cacaopoeder
 • 1/2 theelepel zout
 • 1 kopje kristalsuiker
 • 1/2 kopje ongezouten boter, gesmolten
 • 1 theelepel vanille-extract
 • 2 grote eieren
 • 1 kopje witte chocolade chips
 • 1 kop pure chocolade stukjes

Instructies:

 1. Verwarm je oven voor op 175°C en bekleed een bakvorm met bakpapier.
 2. Klop in een kom de bloem, het cacaopoeder en het zout door elkaar tot het goed gemengd is.
 3. Meng in een aparte grote kom de suiker, gesmolten boter en vanille-extract.
 4. Voeg de eieren één voor één toe aan het suikermengsel.
 5. Voeg geleidelijk het bloemmengsel toe aan de natte ingrediënten en roer tot het net gecombineerd is.
 6. Spatel voorzichtig de witte chocoladeschilfers en pure chocoladestukjes erdoor.
 7. Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en verdeel het gelijkmatig.
 8. Bak ongeveer 25 minuten of tot een in het midden gestoken tandenstoker er een paar vochtige kruimels uitsteekt.
 9. Laat de brownies volledig afkoelen voordat je ze in vierkantjes snijdt en serveert.

Door dit eenvoudige recept te volgen, kun je genieten van een partij brownies die niet alleen ongelooflijk lekker zijn, maar ook dat extra vleugje witte chocolade hebben.

Feedback van fans

Het brownierecept van De Laurentiis heeft lovende kritieken gekregen van fans die het zelf hebben geprobeerd. Een fan, die het recept probeerde tijdens een bijzonder stressvolle periode, deelde op de Instagram-pagina van de chef dat de brownies niet alleen makkelijk te maken waren, maar ook ongelooflijk lekker. De combinatie van smaken en de toevoeging van witte chocoladeschilfers tilde de brownies echt naar een hoger niveau.
Dus als je de volgende keer trek hebt in een decadente chocoladetraktatie, aarzel dan niet en probeer de eenvoudige truc van Giada De Laurentiis voor betere brownies. Met de toevoeging van witte chocoladeschilfers worden je zelfgemaakte brownies een publiekslieveling en vraagt iedereen naar je geheime recept. Veel bakplezier!

FAQ

Kan ik witte chocoladeschilfers vervangen door melkchocolade of pure chocolade?

Hoewel je zeker kunt experimenteren met verschillende soorten chocolade, is het gebruik van witte chocoladeschilfers wat de brownies van Giada De Laurentiis hun unieke smaak geeft. De combinatie van pure en witte chocolade zorgt voor een perfecte balans. Voel je echter vrij om verschillende variaties te proberen en kijk welke je het lekkerst vindt.

Kan ik glutenvrij meel gebruiken in dit recept?

Absoluut! Als je dieetbeperkingen hebt of de voorkeur geeft aan een glutenvrije optie, kun je het meel vervangen door een glutenvrij meelmengsel. Zorg er gewoon voor dat de mix die je kiest geschikt is om mee te bakken en volg het recept zoals aangegeven.

Kan ik noten of andere ingrediënten aan het browniebeslag toevoegen?

Zeker! Het brownierecept van Giada De Laurentiis is een fantastische basis die je zelf kunt samenstellen. Als je van de extra knapperigheid en smaak van noten houdt, kun je je favoriete gehakte noten, zoals walnoten of pecannoten, erdoor mengen. Daarnaast kun je ook andere ingrediënten toevoegen, zoals chocolade chips, gedroogd fruit of zelfs een vleugje pindakaas voor een heerlijke twist.

Welke maat bakvorm moet ik gebruiken voor deze brownies?

Een vierkante bakvorm van 9×9 inch wordt aanbevolen voor dit recept. Als je echter van dunnere brownies houdt, kun je een grotere pan gebruiken, zoals een 9×13-inch, en de baktijd dienovereenkomstig aanpassen. Houd er rekening mee dat de dikte van de brownies de baktijd kan beïnvloeden, dus het is essentieel om ze goed in de gaten te houden tijdens het bakken.

Kan ik deze brownies invriezen voor later gebruik?

Absoluut! Deze brownies kunnen uitzonderlijk goed worden ingevroren. Zodra ze volledig zijn afgekoeld, kun je ze in vierkantjes snijden en ze bewaren in een luchtdichte bak of diepvrieszakjes. Ze kunnen tot drie maanden in de vriezer bewaard worden. Als je klaar bent om ervan te genieten, ontdooi de brownies dan gewoon op kamertemperatuur of warm ze kort op in de magnetron voor een heerlijke traktatie.

Kan ik de hoeveelheid suiker in het recept verminderen?

Als je liever hebt dat je brownies minder zoet zijn, kun je de hoeveelheid kristalsuiker in het recept iets verminderen. Houd er echter rekening mee dat suiker niet alleen zoetheid toevoegt, maar ook bijdraagt aan de vochtigheid en textuur van de brownies. Als je dus aanzienlijk minder suiker gebruikt, kan dat het algehele resultaat beïnvloeden. Het is het beste om te experimenteren met kleine aanpassingen en de juiste balans te vinden die past bij jouw smaakvoorkeuren.