Facts

De truc om elke keer de beste gefrituurde kip te krijgen

Ontdek de truc voor elke keer perfect krokant gebakken kip

Als doorgewinterde liefhebber van gebakken kip heb ik talloze recepten en technieken uitgeprobeerd op zoek naar die ongrijpbare combinatie van een knapperige buitenkant en een sappige, smaakvolle binnenkant. Na jaren experimenteren ben ik op een truc gestuit die een verbluffend resultaat garandeert. En vandaag wil ik die graag met jullie delen.

De veelzijdigheid van gebraden kip

Gebakken kip is een geliefd gerecht waar miljoenen mensen in heel Amerika van genieten. Door de veelzijdigheid zijn er eindeloze variaties en unieke wendingen mogelijk. Of je nu de voorkeur geeft aan vleugeltjes, drumsticks of kipfilets zonder bot, er is altijd een recept voor gebakken kip dat aan je wensen voldoet.
Food52, een gerenommeerd culinair platform, biedt zelfs een recept voor Potato Chip Fried Chicken Wings, dat de goedkeuring heeft gekregen van niemand minder dan rapper Snoop Dogg. Chef-kok John Mitzewich, bekend als Chef John van Food Wishes op YouTube, heeft zijn eigen versie van Nashville Hot Chicken, met een prikkelende mix van boter, bruine suiker en cayennepeper.

De zoektocht naar eenvoud en perfectie

Hoewel deze innovatieve recepten ontegenzeggelijk heerlijk zijn, verlang je soms naar een eenvoudige ervaring met gebakken kip zonder franje. Je wilt een stuk gevogelte met een sappige binnenkant en een knapperige, gouden korst. Maar hoe krijg je dat voor elkaar zonder dat de kip te gaar wordt of een te vet korstje krijgt?

De ontbrekende stap: Pocheren in karnemelk

Hier komt de truc om de hoek kijken: de kip pocheren in karnemelk. Als je al eens eerder gebraden kip hebt gemaakt, ben je waarschijnlijk bekend met het standaardproces waarbij je de kip in karnemelk wentelt, paneert en vervolgens bakt. Veel thuiskoks zien echter een cruciale stap over het hoofd die hun gebraden kip tot nieuwe hoogten van perfectie kan verheffen.
Volgens de culinaire experts van MyRecipes moet je beginnen met het plaatsen van de stukken kip in een plastic zak gevuld met karnemelkpekel. Laat de kip 3 tot 24 uur in de koelkast weken in het karnemelkmengsel. Hierdoor kan de kip de smaken absorberen en malser worden, wat zorgt voor een vochtige en sappige binnenkant.
Als de kip perfect gemarineerd is, is het tijd voor het pocheerproces. Kook de kip in het karnemelkmengsel tot hij helemaal gaar is. Dit zorgt ervoor dat de kip mals en sappig blijft. Na het pocheren kun je de kip weer laten afkoelen in de vloeistof, zodat hij vochtig blijft en klaar is voor de laatste fase van het bakken.

Meer voordelen dan alleen smaak

Het toepassen van deze pocheertechniek biedt twee belangrijke voordelen: een krokantere korst en een malse, sappige binnenkant. De kip krijgt extra vocht door de langdurige onderdompeling in karnemelk, wat resulteert in een sappigere beet. De karnemelk draagt ook bij aan een mooie knapperige en smaakvolle korst wanneer je de kip bakt.
Maar wat als je niet van karnemelk kunt genieten vanwege een zuivelallergie of dieetbeperkingen? Vrees niet! Allergy Awesomeness heeft een fantastisch alternatief recept dat rijstmelk en citroensap combineert om de pittige smaak van karnemelk na te bootsen. Met deze vervanging kan iedereen genieten van de magie van perfect gebakken kip.

Laat je creativiteit de vrije loop

Nu je het geheim van pocheren in karnemelk onder de knie hebt, is het tijd om creatief te worden. Wees niet bang om te experimenteren met verschillende kruiden, specerijen of zelfs onverwachte ingrediënten om je gebakken kip naar een hoger niveau te tillen. Laat je smaakpapillen je leiden op een culinair avontuur en vergeet niet om je nieuwe kennis te delen met familie en vrienden.
Dus, de volgende keer dat je trek hebt in die perfect knapperige, sappige gebakken kip, vergeet dan niet de transformerende kracht van pocheren in karnemelk. Geloof me, als je het eenmaal geprobeerd hebt, zul je nooit meer terugkeren naar je oude gebraden kiproutine. Bereid je voor om jezelf te verbazen en indruk te maken op je gasten met elke keer weer de beste gebakken kip!

FAQ

Waarom moet ik de kip in karnemelk pocheren voordat ik hem bak?

Kip pocheren in karnemelk voordat je hem bakt heeft meerdere voordelen. Het vlees wordt malser en krijgt meer smaak, wat resulteert in een sappige en smaakvolle binnenkant. Bovendien draagt de karnemelk bij aan een knapperige en heerlijke korst tijdens het bakken.

Hoe lang moet ik de kip laten weken in de karnemelkpekel?

De kip moet in de karnemelkpekel worden gelegd en minimaal 3 uur en maximaal 24 uur in de koelkast worden bewaard. Deze langere inweektijd zorgt ervoor dat de smaken goed in het vlees kunnen trekken en zorgt voor een optimale malsheid.

Kan ik een alternatief voor karnemelk gebruiken als ik een zuivelallergie heb?

Ja, als je een zuivelallergie of dieetbeperkingen hebt, kun je een vervanger voor karnemelk gebruiken. Een combinatie van rijstmelk en citroensap kan de pittige smaak van karnemelk nabootsen. Meng gewoon 1 kopje rijstmelk met 1 eetlepel citroensap als een geschikt alternatief.

Zal het pocheren van de kip in karnemelk de korst klef maken?

Nee, door de kip te pocheren in karnemelk wordt de korst niet klef. Het helpt juist om een krokantere korst te krijgen. De karnemelk vormt samen met de paneerlaag een beschermende laag die het vocht tijdens het bakken insluit, wat resulteert in een knapperige buitenkant.

Kan ik deze pocheertechniek voor alle soorten kip gebruiken?

Ja, je kunt de pocheertechniek gebruiken voor verschillende stukken kip, waaronder vleugels, drumsticks en kipfilets zonder bot. De methode werkt goed voor elk stuk kip dat je een sappige binnenkant en een knapperige korst wilt geven.

Kan ik de karnemelkpekel hergebruiken voor meerdere porties gebraden kip?

Het is niet aan te raden om de karnemelkpekel opnieuw te gebruiken voor meerdere batches gebraden kip. De pekel kan bacteriën bevatten van de rauwe kip en hergebruik kan leiden tot kruisbesmetting. Het is het beste om de pekel weg te gooien na het pocheren van de kip en een nieuwe batch te maken voor elke nieuwe partij kip.