Facts

De stiekeme reden waarom kruideniers koude dranken vooraan hebben staan

De stiekeme reden waarom kruideniers koude dranken vooraan hebben staan

Of we het ons nu realiseren of niet, de meeste kruideniers hebben een heleboel tactieken om ons meer tijd en geld te laten spenderen op hun locatie. Van het strategisch achterin plaatsen van benodigdheden tot het verspreiden van heerlijke geuren van versgebakken brood in de winkel, kruideniersketens doen er alles aan om je te verleiden.
En het gekste van dit plan? Op het moment dat je binnenkomt, word je overspoeld met een dozijn verschillende marketingtrucs, en dit gaat door op elke afdeling, in elk gangpad, tot aan de kassa. Winkels gaan zelfs zo ver dat ze hun kassalijnen smal maken en goed gevuld met snoeprepen en andere goedkope impulsartikelen.

De impulsaankoopstrategie

Het blijkt dat de koelboxen met koude dranken die in de buurt van de kassa’s staan ook tot de categorie “impulsaankopen” behoren. Dit klinkt misschien een beetje vreemd, maar denk er eens over na – het is inderdaad heel logisch.

Je zult dorst hebben tegen de tijd dat je bij de kassa bent

Tenzij je alleen naar de supermarkt gaat om een paar artikelen te halen, zul je er waarschijnlijk een tijdje zijn. Misschien ga je heen en weer tussen merkloze en merkloze producten. Misschien ben je nog aan het beslissen wat je gaat maken voor het avondeten. Misschien ben je zelfs je boodschappenlijstje vergeten. Dat geeft niet, we maken allemaal fouten in de supermarkt.
Het punt is dat supermarkten erop rekenen dat je er een tijdje bent en ze verwachten dat je dorst hebt tegen de tijd dat je bij de kassa staat. Dat is precies de reden waarom winkels drankkoelers vooraan in de winkel zetten. Volgens AARP zien die koude drankjes er op het eerste gezicht heel lekker uit, maar de prijs zou je eerste rode vlag moeten zijn. In de meeste winkels kost een enkele fles Mountain Dew uit de koeling ongeveer $2. Bij Walmart kun je echter voor iets minder dan $4 een sixpack krijgen. Hoe dorstig je ook bent, het is budgetvriendelijker om een sixpack te kopen en gewoon een fles te openen als je bij de auto bent.
Dus als je de volgende keer door de gangpaden van een supermarkt dwaalt, neem dan even de tijd om te kijken naar de strategische plaatsing van artikelen en de slimme marketingtactieken die worden toegepast. Onthoud dat die koude drankjes vooraan in de winkel er niet alleen zijn voor je gemak, maar ook als een slimme manier om je te verleiden tot impulsaankopen. Blijf gehydrateerd, maar denk aan je budget!
Bronnen:
“De stiekeme reden waarom kruideniers koude dranken vooraan hebben staan” – Mashed

FAQ

Waarom plaatsen supermarkten koude dranken bij de kassa?

Als onderdeel van hun impulsaankoopstrategie plaatsen kruideniers op strategische wijze koude dranken bij de kassa. Ze verwachten dat klanten dorst zullen hebben na een tijd in de winkel te hebben doorgebracht en willen hierop inspelen door verfrissende drankjes aan te bieden aan het einde van hun winkeltrip.

Zijn de koude dranken bij de kassa’s redelijk geprijsd?

Hoewel de koude dranken bij de kassa in eerste instantie aantrekkelijk lijken, is het belangrijk om te weten dat ze vaak duurder zijn dan grotere hoeveelheden elders in de winkel. Het is raadzaam om de prijzen te controleren en budgetvriendelijkere opties te overwegen voordat je een aankoop doet.

Hoe kunnen kruideniers profiteren van het plaatsen van koude dranken vooraan in de winkel?

Kruideniers hebben baat bij het plaatsen van koude dranken vooraan in de winkel omdat het de kans vergroot dat klanten impulsaankopen doen. Door het winkelend publiek te verleiden met verfrissende drankjes, kunnen ze mogelijk de totale verkoop en winst verhogen.

Kan ik geld besparen door grotere hoeveelheden koude dranken in andere delen van de winkel te kopen?

Ja, het kopen van grotere hoeveelheden koude dranken, zoals sixpacks, in andere delen van de winkel kan vaak voordeliger zijn. Hoewel het misschien wat extra moeite kost om de drankjes naar je auto te dragen, kan het een aanzienlijke besparing opleveren in vergelijking met het kopen van losse flessen bij de kassa.

Zijn er nog andere artikelen in de buurt van de kassa’s die bedoeld zijn om impulsaankopen te stimuleren?

Ja, kruidenierswinkels vullen de kassa’s vaak met allerlei goedkope impulsartikelen, zoals snoeprepen en snacks. Deze artikelen zijn strategisch geplaatst om klanten te verleiden tot het doen van extra aankopen op het laatste moment voordat ze hun transactie afronden.

Moet ik op mijn budget letten als ik aankopen doe bij de kassa?

Absoluut. Het is essentieel om rekening te houden met je budget als je aankopen doet in de buurt van de kassa. Het gemak en de onmiddellijke voldoening van het kopen van een koud drankje of andere impulsartikelen kan verleidelijk zijn, maar als je de totale kosten en waarde in overweging neemt, kun je beter geïnformeerde beslissingen nemen en binnen je budget blijven.