Facts

De geschiedenis achter het unieke gebouw van Silos Baking Company

De geschiedenis achter het unieke gebouw van Silos Baking Company
Waco, Texas, staat misschien niet bekend om zijn stranden of bergen, maar het is een populaire bestemming voor toeristen geworden dankzij de investeringen die Chip en Joanna Gaines in hun woonplaats hebben gedaan. Het echtpaar, bekend van hun populaire tv-programma “Fixer Upper”, heeft Waco getransformeerd met hun succesvolle bedrijven, waaronder Magnolia Market, Magnolia Press en Magnolia Table. Een andere opmerkelijke toevoeging aan hun portfolio is Silos Baking Co, een unieke bakkerij met een fascinerende geschiedenis. In dit artikel verkennen we de oorsprong van het gebouw van Silos Baking Company en de transformatie tot een geliefde bakkerij.

Voor Chip en Jo: de katoenoliemolen

Het gebouw waarin Silos Baking Co. nu is gevestigd heeft een rijke geschiedenis die ongeveer een eeuw teruggaat. Oorspronkelijk maakte het deel uit van een katoenoliemolen, een veel voorkomend verschijnsel in agrarische gemeenschappen waar silo’s werden gebruikt om granen en andere voedingsmiddelen in op te slaan. Waco, met zijn agrarische erfenis, had zijn deel van deze cilindrische silo’s. Maar het was de visie van Chip en Joanna Gaines die van dit gebouw iets heel bijzonders maakten.

Van bloemenwinkel tot bakkerij

Na de tijd als katoenoliefabriek werd het gebouw omgetoverd tot bloemenwinkel Rosetree Floral. In deze periode kocht Chip Gaines vaak bloemen voor Joanna, wat een vleugje romantiek aan het verhaal toevoegde. De bloemenwinkel draaide een aantal jaren en voorzag de lokale gemeenschap van prachtige bloemen. In 2010 sloot de winkel echter zijn deuren en wachtte het gebouw op zijn volgende hoofdstuk.

De visie van Chip en Joanna

In 2014 grepen de Gaines de kans om het oude gebouw nieuw leven in te blazen. Ze zagen het potentieel en besloten er een bakkerij van te maken. Met hun kenmerkende boerderij-chique stijl, verbouwden ze het gebouw om het op een “bakkerij uit de oude wereld” te laten lijken. Het resultaat was Silos Baking Co, een charmant etablissement dat de harten verovert van zowel de plaatselijke bevolking als toeristen.

Een vleugje nostalgie

Vandaag de dag staat Silos Baking Co. trots op de hoek van 6th en Webster in Waco’s Silos District. Het biedt niet alleen een heerlijk menu van zoete lekkernijen, samengesteld door Joanna Gaines, maar dient ook als herinnering aan het historische verleden van het gebouw. De silo’s zelf, die ooit werden gebruikt voor de opslag van graan, zijn iconische symbolen geworden van het merk van de Gaines. Bezoekers van Silos Baking Co. kunnen genieten van de verrukkelijke gebakjes terwijl ze zich onderdompelen in de nostalgie van de vorige incarnaties van het gebouw.

Conclusie

Het verhaal van het unieke gebouw van Silos Baking Company is een bewijs van de creativiteit en visie van Chip en Joanna Gaines. Door een voormalige katoenoliemolen en een bloemenwinkel opnieuw te gebruiken, hebben ze een geliefde bakkerij gecreëerd die niet alleen de smaakpapillen bevredigt, maar ook geschiedenis en nostalgie uitstraalt. Silos Baking Co. getuigt van het vermogen van de Gaines om ruimtes te transformeren en iets heel bijzonders te creëren. Of je nu een fan bent van “Fixer Upper” of gewoon de charme van een unieke bakkerij waardeert, een bezoek aan Silos Baking Co. in Waco is een must.

FAQ

Waarvoor werd het gebouw waarin nu Silos Baking Co. is gevestigd vroeger gebruikt?

Het gebouw maakte oorspronkelijk deel uit van een katoenoliemolen, die gewoonlijk werd gebruikt voor de opslag van granen en andere voedingsmiddelen in agrarische gemeenschappen.

Wanneer werd het gebouw een bloemenwinkel?

Na de tijd als katoenoliemolen werd het gebouw omgebouwd tot bloemenwinkel Rosetree Floral. Deze winkel heeft enkele jaren gefunctioneerd en sloot zijn deuren in 2010.

Waarom kozen Chip en Joanna Gaines deze locatie voor hun bakkerij?

Chip Gaines kocht vaak bloemen van Rosetree Floral voor Joanna, wat een vleugje romantiek aan hun verhaal toevoegde. Deze persoonlijke band met de locatie maakte het een betekenisvolle keuze voor het stel.

Wanneer opende Silos Baking Co. haar deuren?

Silos Baking Co. opende in 2014 nadat Chip en Joanna Gaines het gebouw hadden verbouwd om op een “bakkerij uit de oude wereld” te lijken.

Wat kunnen bezoekers verwachten bij Silos Baking Co.?

Bezoekers kunnen zich tegoed doen aan een heerlijk menu van zoete lekkernijen, samengesteld door Joanna Gaines zelf. Daarnaast kunnen ze zich onderdompelen in het historische verleden van het gebouw en genieten van de charmante ambiance van de bakkerij.

Waarom is Silos Baking Co. een populaire bestemming geworden?

Silos Baking Co. is populair geworden door de associatie met Chip en Joanna Gaines, maar ook door het unieke gebouw en de nostalgische sfeer. De bakkerij trekt zowel plaatselijke bewoners als toeristen die het heerlijke aanbod en de rijke geschiedenis achter de locatie waarderen.