Facts

De reden dat Ruth’s Chris Steak House is overgestapt van Dry-Aged naar Wet-Aged steaks

De reden dat Ruth’s Chris Steak House is overgestapt van Dry-Aged naar Wet-Aged steaks

Ruth’s Chris Steak House staat bekend om zijn uitzonderlijke eetervaring, waar gasten kunnen genieten van het beste op maat gemaakte, met maïs gevoerde rundvlees uit het Middenwesten. Het restaurant is er trots op USDA Prime steaks te serveren, die de top 2-3% van het vee op de markt vertegenwoordigen. De steaks bij Ruth’s Chris worden nooit ingevroren, wat de beste kwaliteit en malsheid garandeert.

Ongeëvenaarde kwaliteit en bereiding

Als klanten bij Ruth’s Chris dineren, kunnen ze verwachten dat hun steaks worden gebraden op een verschroeiende temperatuur van 1800 graden Fahrenheit. Door deze hoge temperatuur en de uitzonderlijke kwaliteit van het rundvlees kan Ruth’s Chris afzien van overdadige garnering en sauzen. Een typische biefstuk bij Ruth’s Chris wordt geserveerd met alleen boter, zout, peper en wat kruiden, zodat de natuurlijke smaken van het vlees tot hun recht komen.

De overgang naar nat gerijpte steaks

Hoewel Ruth’s Chris zich altijd heeft ingezet om de best mogelijke biefstukervaring te bieden, is de gekozen rijpingsmethode in de loop der tijd geëvolueerd. Voorheen vertrouwde het restaurant op dry-aging, een proces dat vaak wordt geassocieerd met smaakvollere steaks. De oprichter van Ruth’s Chris, Ruth Fertel, heeft echter besloten om over te stappen op biefstukken van de natte rijping.

Waarom nat verouderen?

De beslissing om over te stappen op biefstukken van wet-aged werd ingegeven door verschillende factoren, waaronder consistentie, tijd en kosten. Bij wet-aging wordt het rundvlees vacuüm verpakt en wekenlang in de koelkast bewaard. Gedurende deze tijd worden enzymen afgebroken, waardoor het vlees malser wordt.
Bij dry-aging daarentegen worden grotere stukken rundvlees opgehangen in een geventileerde ruimte met streng gereguleerde temperaturen en vochtigheid. Het proces gaat gepaard met waterverlies en de groei van schimmel, waarbij de beschimmelde delen worden verwijderd. Drooggerijpte steaks kunnen af en toe bederven en het waterverlies en de verwijdering van beschimmelde delen kan resulteren in een aanzienlijke gewichtsvermindering, waardoor drooggerijpt rundvlees twee keer zo duur wordt als natgerijpt rundvlees.

De voordelen van nat laten rijpen

Nat verouderen biedt verschillende voordelen ten opzichte van droog verouderen. Het vergt minder tijd, minder opslagruimte en minder arbeid. In tegenstelling tot dry-aging is er bij wet-aging geen toezicht nodig van een meesterslager. Bovendien is nat verouderd rundvlees over het algemeen betaalbaarder, het kost 20% tot 50% minder dan droog verouderd rundvlees.
Als het op smaak aankomt, is de voorkeur tussen dry-aging en wet-aging subjectief. Sommige mensen geven de voorkeur aan de intensere smaken van dry-aged steaks, terwijl anderen de voorspelbaarheid en consistentie van wet-aged steaks waarderen. Ruth’s Chris Steak House, dat zich richt op het bieden van een consistente en uitzonderlijke eetervaring, heeft wet-aging omarmd om ervoor te zorgen dat elke steak die geserveerd wordt voldoet aan hun hoge normen.

De opkomst van wet-aging in de sector

De beslissing van Ruth Fertel om over te stappen op biefstuk van hoge leeftijd past bij de bredere trend in de sector. Veel bedrijven hebben wet-aging omarmd vanwege de lagere investeringseisen en het hogere rendement. In de afgelopen decennia is wet-aging steeds populairder geworden en een aanzienlijk deel van het rundvlees dat in supermarkten wordt verkocht, is wet-aged.
De komst van plastic zakken en de eenvoud van het verouderingsproces hebben bijgedragen aan de dominantie op de markt. Hoewel sommige puristen misschien beweren dat “wet-aged” biefstuk inferieur is aan “dry-aged” biefstuk, hebben de economische voordelen en de consistente resultaten ervoor gezorgd dat “wet-aging” de voorkeursmethode is geworden voor veel bedrijven, waaronder ketenrestaurants zoals Ruth’s Chris Steak House.

Overwegingen en conclusie

Hoewel wet-aged steaks misschien niet dezelfde diepe smaak bieden als dry-aged steaks, bieden ze een betrouwbare en kosteneffectieve optie voor bedrijven die consistentie en efficiëntie belangrijk vinden. De beslissing van Ruth’s Chris Steak House om over te stappen op biefstukken van hoge kwaliteit met een natte rijping zorgt ervoor dat hun gasten kunnen genieten van rundvlees van topkwaliteit dat consistent mals en smaakvol is.
Naarmate de sector zich blijft ontwikkelen, zal wet-aging waarschijnlijk een populaire keuze blijven voor veel bedrijven. Voor degenen die op zoek zijn naar een meer genuanceerde en traditionele biefstukervaring, zullen drooggerijpte steaks echter een speciale plaats blijven innemen. Ongeacht de rijpingsmethode zal de toewijding aan het verkrijgen van het beste rundvlees en het bieden van een uitzonderlijke eetervaring altijd voorop staan in de missie van Ruth’s Chris Steak House.

FAQ

Wat is het verschil tussen wet-aging en dry-aging?

Bij wet-aging wordt rundvlees vacuüm verpakt en wekenlang in de koelkast bewaard, zodat enzymen kunnen worden afgebroken en het vlees malser wordt. Bij dry-aging daarentegen worden grotere stukken rundvlees in een geventileerde ruimte met gereguleerde temperaturen en vochtigheid gehangen, waardoor water verloren gaat en er schimmel ontstaat, die vervolgens wordt verwijderd.

Waarom is Ruth’s Chris Steak House overgestapt van dry-aged naar wet-aged steaks?

Ruth’s Chris is om verschillende redenen overgestapt op biefstukken van wet-aged. Wet-aging biedt consistentie, vereist minder tijd en opslagruimte, vergt minder arbeid en is kosteneffectiever vergeleken met dry-aging. Het stelt het restaurant in staat om ervoor te zorgen dat elke steak die geserveerd wordt voldoet aan hun hoge normen.

Zijn wet-aged steaks qua smaak inferieur aan dry-aged steaks?

De smaakvoorkeur tussen natgelagerde en drooggelagerde steaks is subjectief. Terwijl dry-aged steaks intensere smaken kunnen bieden, bieden wet-aged steaks een betrouwbaar en consistent smaakprofiel. Ruth’s Chris Steak House geeft prioriteit aan consistentie en heeft ontdekt dat wet-aging de voorkeursmethode is voor hun steaks.

Maakt wet-aging de steaks betaalbaarder?

Ja, natgelagerde steaks zijn vaak betaalbaarder dan drooggelagerde steaks. Het proces van wet-aging is minder tijdrovend en vereist minder middelen, wat resulteert in lagere productiekosten. Als gevolg hiervan kosten wet-aged steaks meestal 20% tot 50% minder dan dry-aged steaks.

Waarom is ‘wet-aging’ populairder geworden in de sector?

Wet-aging heeft aan populariteit gewonnen in de sector vanwege de lagere investeringsvereisten en het hogere rendement. De eenvoud van het proces, samen met het gebruik van plastic zakken, heeft van wet-aging een kosteneffectieve en efficiënte optie gemaakt voor veel bedrijven. De economische voordelen en consistente resultaten hebben bijgedragen aan de wijdverspreide toepassing.

Zal Ruth’s Chris Steak House ooit nog dry-aged steaks aanbieden?

Hoewel het restaurant zich momenteel richt op wet-aging voor consistentie en kosteneffectiviteit, is het altijd mogelijk dat hun menu-aanbod in de toekomst evolueert. Ruth’s Chris Steak House is toegewijd aan het bieden van een uitzonderlijke eetervaring en ze kunnen overwegen om dry-aged steaks te gaan aanbieden als daar vraag naar is of als ze een mogelijkheid zien om hun menu verder te verbeteren.