Facts

Geheimen die Cinnabon niet wil dat je weet

Hier is een artikel gebaseerd op de informatie in de URL:
Geheimen die Cinnabon niet wil dat je weet
Als iemand die al jaren regelmatig bij Cinnabon komt, kan ik met een gerust hart zeggen dat deze bakkerijketen heel wat trucjes achter de hand heeft die ze liever verborgen houden. Van hun strategische winkellocaties tot hun slimme marketingtactieken, Cinnabon beheerst de kunst om klanten te verleiden en ze terug te laten komen voor meer.

Cinnabon’s strategische winkelpositionering

Een van de grootste geheimen die Cinnabon niet wil dat je weet, is de reden achter hun winkellocaties. In plaats van alleenstaande winkels te hebben, geeft Cinnabon er de voorkeur aan zich te vestigen in drukbezochte gebieden zoals winkelcentra en luchthavens. De redenering hierachter is simpel – de geur van hun versgebakken kaneelbroodjes is een krachtig lokmiddel voor voorbijgangers. Zelfs als iemand in eerste instantie niet van plan was om te stoppen voor een Cinnabon, is de onweerstaanbare geur vaak al genoeg om ze naar binnen te lokken.

Uitbreiding Cinnabon’s supermarkt

Cinnabon is ook bezig om haar bereik uit te breiden naar locaties buiten winkelcentra en luchthavens. De afgelopen jaren is het bedrijf een samenwerking aangegaan met Pillsbury om blikjes kaneelbroodjes gemaakt met Cinnabons handelsmerk Makara kaneel te verkopen in supermarkten. Hierdoor kan Cinnabon klanten aantrekken die misschien niet naar een winkelcentrum of vliegveld willen voor een kaneelbroodje.

Cinnabon’s op geur gebaseerde marketing

Een ander geheim waarvan Cinnabon niet wil dat je het weet, is de moeite die ze doen om ervoor te zorgen dat hun winkels de meest verleidelijke geuren verspreiden. De voormalige president van het bedrijf, Kat Cole, onthulde dat ze de ovens strategisch aan de voorkant van de winkels plaatsen om de geur te verspreiden en klanten aan te trekken. Ze raden franchisenemers zelfs aan om zwakkere afzuigkappen te gebruiken om te voorkomen dat de heerlijke geur verloren gaat.

Cinnabon’s ongezonde traktaties

Misschien wel het grootste geheim dat Cinnabon niet wil dat je weet, is hoe ongezond hun kenmerkende kaneelbroodjes zijn. Een enkel origineel Cinnabon broodje bevat 880 calorieën, 37 gram vet en 58 gram suiker – veel meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor de gemiddelde persoon. Ter vergelijking: een klassieke donut met glazuur van Krispy Kreme bevat slechts 11 gram vet en 10 gram suiker.

Cinnabonbroodjes thuis opnieuw opwarmen

Tot slot is een van de minder bekende geheimen van Cinnabon dat je niet steeds een vers broodje hoeft te kopen als je trek hebt. Restjes Cinnabon kun je thuis opwarmen, in de magnetron of in een broodrooster, om te genieten van dezelfde warme, smeuïge lekkernijen zonder de extra kosten.
Het is duidelijk dat Cinnabon de kunst van het verleiden van klanten onder de knie heeft en ervoor zorgt dat ze terugkomen voor meer. Ze zijn misschien niet de gezondste traktatie, maar door hun strategische plaatsing, geurmarketing en handige supermarktopties is het zelfs voor de meest gezondheidsbewuste persoon moeilijk om de aantrekkingskracht van een versgebakken kaneelbroodje van Cinnabon te weerstaan.

FAQ

Waarom zijn er Cinnabon winkels in winkelcentra en op vliegvelden in plaats van alleenstaande locaties?

Cinnabon plaatst haar winkels strategisch in drukbezochte, afgesloten gebieden zoals winkelcentra en luchthavens, omdat de geur van de versgebakken kaneelbroodjes een sterke aantrekkingskracht heeft op voorbijgangers. Zelfs mensen die in eerste instantie niet van plan waren om te stoppen voor een Cinnabon worden vaak aangetrokken door de onweerstaanbare geur.

Hoe breidt Cinnabon zich uit buiten de winkelcentra en luchthavens?

De afgelopen jaren is Cinnabon een samenwerking aangegaan met Pillsbury om in supermarkten blikjes kaneelbroodjes te verkopen die gemaakt zijn met Makara kaneel, het handelsmerk van Cinnabon. Hierdoor kunnen ze klanten aantrekken die misschien niet naar een winkelcentrum of vliegveld willen voor een kaneelbroodje.

Hoe gebruikt Cinnabon geurmarketing in hun voordeel?

Cinnabon plaatst de ovens aan de voorkant van de winkels zodat de heerlijke geur van bakkende kaneelbroodjes naar buiten komt en klanten aantrekt. Ze raden franchisenemers zelfs aan om zwakkere afzuigkappen te gebruiken om te voorkomen dat de geur verloren gaat.

Hoe ongezond zijn de kenmerkende kaneelbroodjes van Cinnabon?

Een enkel origineel Cinnabon broodje bevat 880 calorieën, 37 gram vet en 58 gram suiker – veel meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor de gemiddelde persoon. Ter vergelijking: een klassieke donut met glazuur van Krispy Kreme bevat slechts 11 gram vet en 10 gram suiker.

Kun je overgebleven Cinnabon broodjes thuis opwarmen?

Ja, een van de minder bekende geheimen van Cinnabon is dat je niet steeds een vers broodje hoeft te kopen als je trek hebt. Restjes Cinnabon kun je thuis opwarmen, in de magnetron of in een broodrooster, om te genieten van dezelfde warme, smeuïge lekkernijen zonder de extra kosten.