Kitchen

Copycat Starbucks Danishs maken is zo makkelijk dat je ze nooit meer zult kopen

Copycat Starbucks Danish maken is zo makkelijk dat je ze nooit meer zult kopen

Ben je fan van de roomkaas Danish van Starbucks? Heb je er regelmatig trek in, maar past het prijskaartje niet binnen je budget? Dan heb ik fantastisch nieuws voor je! Ik heb onlangs een recept ontdekt waarmee je je eigen copycatversie van de overheerlijke roomkaas Danish van Starbucks kunt maken, gewoon in je eigen keuken. En laat me je vertellen dat het zo makkelijk is dat je ze nooit meer zult willen kopen!

Niet echt uit Denemarken, maar nog steeds heerlijk

Laten we eerst iets doen aan de misvatting dat Deens gebak uit Denemarken komt. Net zoals Franse dressing niet echt uit Frankrijk komt en Mongoolse barbecue niet uit Mongolië, komt Deens gebak eigenlijk niet uit Denemarken. Maar dat doet niets af aan de heerlijkheid ervan. Op dezelfde manier hoef je bij een bezoek aan Starbucks geen traditionele eetervaring te verwachten. Ze bieden echter wel een overheerlijke cream cheese Danish die een deuk in je portemonnee kan slaan. Maar wees niet bang, want nu kun je het goedkoop thuis maken!

Een eenvoudig recept voor succes

Het genie achter dit copycat recept is receptontwikkelaar Christina Musgrave. Ze heeft het proces vereenvoudigd door bevroren bladerdeeg en een handvol andere ingrediënten te gebruiken. Volgens Musgrave “vind ik het geweldig dat deze danishes supermakkelijk te maken zijn met maar een paar ingrediënten.” En ze heeft helemaal gelijk. Met haar recept kun je een resultaat bereiken dat net zo smaakt als de Starbucks-versie, maar slechts een fractie van de prijs kost.
Om te beginnen heb je bevroren bladerdeeg, roomkaas, suiker, vanille en citroensap nodig. Het bladerdeeg dient als boterachtige basis, terwijl het roomkaasmengsel voor een verrukkelijke topping zorgt. Klop de roomkaas, suiker, vanille en citroensap door elkaar om de vulling te maken. Snijd het bladerdeeg vervolgens in rechthoeken, schep een flinke hoeveelheid van het roomkaasmengsel op elk stuk en bak tot het deeg goudbruin kleurt en de kaasachtige topping onweerstaanbaar kleverig wordt.

Snel en gemakkelijk

Een van de beste dingen aan dit nagemaakte recept is hoe snel je deze overheerlijke danishes in elkaar kunt flansen. Je kunt er zelfs een in je handen hebben in minder tijd dan je nodig zou hebben om naar Starbucks te rijden, een bestelling te plaatsen en op je bestelling te wachten. In minder dan een half uur kun je genieten van een budgetvriendelijk gebakje dat de smaak van het origineel evenaart.
Terwijl de danishes afkoelen, kun je even de tijd nemen om je favoriete koffie te maken voor bij deze heerlijke traktatie. Of het nu een klassieke kop koffie is of een schuimige cappuccino, deze danijsjes passen bij verschillende koffiedranken. En als je je wat avontuurlijker voelt, stelt Musgrave voor om een klodder jam of gelei toe te voegen om de smaak van deze gewone danishes te verhogen.

Conclusie

Dit is het – een eenvoudig en toegankelijk recept om je eigen Starbucks cream cheese Danish te maken. Met slechts een paar ingrediënten en minimale inspanning kun je genieten van een heerlijk gebakje dat de smaak van het origineel evenaart, maar niet duur is. Dus waarom zou je het niet eens proberen? Zeg maar dag tegen te dure gebakjes en hallo tegen zelfgemaakte lekkernijen!

FAQ

Kan ik thuis echt een nagemaakte versie van de roomkaas Danish van Starbucks maken?

Absoluut! Met het juiste recept en een paar basisingrediënten kun je de heerlijke roomkaas Danish van Starbucks gemakkelijk namaken in je eigen keuken.

Welke ingrediënten heb ik nodig om de copycat Danish te maken?

Om de nagemaakte Starbucks roomkaas Danish te maken, heb je bevroren bladerdeeg, roomkaas, suiker, vanille en citroensap nodig. Deze ingrediënten zijn te vinden in de meeste supermarkten.

Hoe lang duurt het om deze Deense gebakjes te maken?

Het mooie van dit recept is dat het minder dan een half uur duurt om deze overheerlijke Deense gebakjes te maken. Ze zijn een snelle en handige optie voor een zelfgemaakte traktatie.

Kan ik de smaken van de Deense gebakjes aanpassen?

Absoluut! Hoewel het recept een basisvulling van roomkaas bevat, kun je creatief zijn en er je eigen draai aan geven. Overweeg om een dot van je favoriete jam of gelei toe te voegen om de smaak te versterken, of experimenteer met verschillende extracten om unieke variaties te creëren.

Zijn deze nagemaakte Deense gebakjes net zo lekker als die van Starbucks?

Volgens de receptontwikkelaar Christina Musgrave smaken deze copycat Deense gebakjes net zoals die van Starbucks. Het is een budgetvriendelijk alternatief waarmee je kunt genieten van dezelfde heerlijke smaken voor een fractie van de prijs.

Kan ik deze Deense gebakjes combineren met andere dranken dan koffie?

Absoluut! Hoewel deze Deense gebakjes heerlijk smaken bij een kopje koffie, kun je ze ook combineren met andere dranken zoals cappuccino, lattes of zelfs ijskoffie. Voel je vrij om verschillende dranken te combineren op basis van jouw voorkeuren.