Facts

Zo smaakt Lum Reek 10-Year-Old Cask Strength Batch 2 eigenlijk

Ontdek de heerlijke proefervaring van Lum Reek 10-Year-Old Cask Strength Batch 2

MacNair’s Boutique House of Spirits heeft voor opschudding gezorgd in de wereld van Scotch whisky blends, en hun Lum Reek lijn heeft veel aandacht geoogst. Met Master Blender Billy Walker aan het roer heeft MacNair’s een reeks uitzonderlijke whisky’s samengesteld die gerijpte GlenAllachie’s combineren met gepekelde Islay en Speyside malts. Een van hun meest opvallende whisky’s is de Lum Reek 10-Year-Old Cask Strength Batch 2, een limited edition die een evenwichtige en comfortabele drinkervaring belooft.

De oorsprong en het succes van Lum Reek

Het Lum Reek-assortiment debuteerde in november 2018, aanvankelijk met whisky’s van 12 en 21 jaar oud. De naam “Lum Reek” is geïnspireerd op het Schotse gezegde “Lang may yer lum reek”, dat de wens uitdrukt voor een lang leven vol warmte en geluk. Zowel de 12 als de 21 jaar oude blends werden geprezen, waarbij de laatste de prestigieuze 2020 World Whiskies Award won voor World’s Best Blended Malt.

De allure van Cask Strength Whisky

MacNair’s Lum Reek 10-Year-Old Cask Strength Batch 2 is de enige cask strength whisky in hun assortiment. Gebotteld op natuurlijke sterkte, zonder verdunning, bieden cask strength whisky’s een unieke en intense drinkervaring. Master Blender Billy Walker beschrijft de ervaring van het bottelen van een whisky op vatsterkte als “ongelooflijk speciaal”. De release van Batch 2 in februari 2024 verhoogde de opwinding rond Lum Reek, omdat het een boeiende mix van peated en unpeated whisky’s beloofde te leveren.

Aroma’s en Proefnotities

Wie Lum Reek 10-Year-Old Cask Strength Batch 2 proeft, kan een zintuiglijke reis vol heerlijke aroma’s en smaken verwachten. De whisky begroet de neus met verleidelijke geuren van houtvuren, kaneel, vanille en gegrilde honingraat. Wanneer de vloeistof het gehemelte raakt, onthult het een complexe reeks van smaken, waaronder donkere chocolade, sinaasappelschil, koffiebonen, gerookte specerijen en butterscotch. Deze genuanceerde smaken lopen harmonieus in elkaar over en creëren een onvergetelijke proefervaring.

Batch 2 met Batch 1 vergelijken

Batch 1 van Lum Reek 10-Year-Old Cask Strength werd zeer geprezen en behaalde de felbegeerde titel Best in Show tijdens de Las Vegas Spirits Awards in 2022. Whiskyliefhebbers keken reikhalzend uit naar Batch 2 en vroegen zich af hoe deze zou verschillen van zijn voorganger. Hoewel beide batches Islay, Speyside en gerijpte GlenAllachie moutsoorten bevatten, biedt Batch 2 een duidelijker smaakprofiel met meer uitgesproken houtskool- en karameltoetsen. Ondanks deze variaties blijven de distillatie- en fermentatieprocessen consistent, waardoor Batch 2 de essentie behoudt van wat Batch 1 zo geliefd maakte.

Conclusie: Een buitengewone whiskyervaring

Lum Reek 10-Year-Old Cask Strength Batch 2 is een bewijs van het vakmanschap en de toewijding van MacNair’s Boutique House of Spirits. Met zijn combinatie van peated en unpeated spirits biedt deze limited edition whiskyliefhebbers de kans om een opmerkelijk proefavontuur te beleven. Van de uitnodigende aroma’s van houtrook en kruiden tot het complexe samenspel van smaken in de mond, elke slok Lum Reek Batch 2 is een moment om van te genieten. Of je nu een doorgewinterde whiskykenner bent of een avontuurlijke nieuwkomer, deze uitzonderlijke expressie zal je zintuigen betoveren en een blijvende indruk achterlaten.

FAQ

Wat maakt Lum Reek 10-Year-Old Cask Strength Batch 2 uniek?

Lum Reek 10-Year-Old Cask Strength Batch 2 onderscheidt zich als MacNairs enige whisky op vatsterkte die in kleine batches wordt uitgebracht. Deze limited edition release biedt een unieke en intense drinkervaring, met zijn evenwichtige mix van peated en unpeated spirits.

Wat zijn de proefnotities van Lum Reek 10-Year-Old Cask Strength Batch 2?

Lum Reek 10-Year-Old Cask Strength Batch 2 presenteert een complexe reeks smaken. Het biedt aroma’s van houtvuren, kaneel, vanille en gegrilde honingraat. In de mond kun je donkere chocolade, sinaasappelschil, koffiebonen, gerookte specerijen en butterscotch verwachten. Deze smaken komen harmonieus samen en zorgen voor een gedenkwaardige en plezierige drinkervaring.

Waarin verschilt Batch 2 van Batch 1?

Hoewel zowel batch 1 als batch 2 van Lum Reek 10-Year-Old Cask Strength overeenkomsten vertonen wat betreft het distillatie- en fermentatieproces, biedt batch 2 een duidelijk smaakprofiel. Het heeft meer uitgesproken houtskool- en karameltoetsen in vergelijking met de fruitigere en nootachtige Batch 1. Ondanks deze verschillen laten beide batches het uitzonderlijke vakmanschap en de kwaliteit zien waar MacNair’s bekend om staat.

Kun je Lum Reek 10-Year-Old Cask Strength Batch 2 puur drinken?

Ja, Lum Reek 10-Year-Old Cask Strength Batch 2 kan puur gedronken worden. Als cask strength whisky is hij gebotteld op zijn natuurlijke sterkte zonder verdunning. Je kunt er echter voor kiezen om een paar druppels water toe te voegen om de intensiteit van de smaken aan te passen en het meer toegankelijk te maken voor je persoonlijke smaakvoorkeuren.

Is Lum Reek 10-Year-Old Cask Strength Batch 2 een limited edition release?

Ja, Lum Reek 10-Year-Old Cask Strength Batch 2 is een limited edition release. Het maakt deel uit van MacNair’s streven om whiskyliefhebbers unieke en uitzonderlijke expressies aan te bieden. Omdat het om een kleine oplage gaat, is hij mogelijk niet overal verkrijgbaar, dus het is raadzaam om bij lokale retailers of online platforms te informeren naar een fles.

Kan Lum Reek 10-Year-Old Cask Strength Batch 2 een geschikt cadeau zijn voor whiskyliefhebbers?

Absoluut! Lum Reek 10-Year-Old Cask Strength Batch 2 kan een uitstekend geschenk zijn voor whiskyliefhebbers. De beperkte oplage en het opmerkelijke smaakprofiel maken er een speciaal en gedenkwaardig geschenk van. Of de ontvanger nu een doorgewinterde whiskykenner is of een liefhebber die zijn collectie wil uitbreiden, deze expressie zal zeker gewaardeerd en gekoesterd worden.