Facts

Wat je moet weten over Butterball’s 2021 Turkey Recall

Wat u moet weten over de terugroepactie van Butterball van 2021 kalkoenen

Butterball, een vertrouwd merk dat bekend staat om zijn kalkoenen en veilige kalkoenbereidingstechnieken, wordt momenteel geconfronteerd met een terugroepactie die de aandacht heeft getrokken van klanten en de media. In dit artikel geven we je alle essentiële informatie die je moet weten over Butterball’s 2021 kalkoenterugroeping.

De details van de terugroepactie

Volgens een bericht van de Food Safety and Inspection Services (FSIS), een agentschap van het USDA, heeft Butterball ongeveer 14.000 pond rauwe, gemalen kalkoen teruggeroepen. De terugroepactie heeft te maken met de mogelijke besmetting van de kalkoen met vreemde materialen, met name blauw plastic. Dit gezondheidsrisico werd ontdekt nadat Butterball en de FSIS klachten van klanten hadden ontvangen. Het is belangrijk om te weten dat er tot nu toe geen gewonden zijn gemeld.
De getroffen kalkoen werd op 28 september verwerkt in Butterball’s Mt. Olive fabriek in North Carolina, toevallig het grootste kalkoenverwerkingscentrum ter wereld met een jaarlijkse productie van 17 miljoen kalkoenen.

Productgegevens

De terugroepactie heeft specifiek betrekking op twee kalkoenproducten die verkocht worden bij BJ’s en Kroger supermarkten. Als je gemalen kalkoen hebt gekocht bij een van deze retailers, zijn hier de details die je moet weten om te bepalen of jouw product is getroffen:

 1. Farm to Family gemalen kalkoen (uitsluitend verkocht bij BJ’s):
  • Verpakking: 2,5 lb verpakkingen
  • Houdbaarheidsdatum: 10/18/2021
  • Tijdstempel: Tussen 2123 en 2302
  • Vestigingsnummer: P-7345
 2. Kroger gemalen kalkoen:
  • Verpakking: 3-pond verpakkingen
  • Houdbaarheidsdatum: 10/17/2021
  • Tijdstempel: Tussen 2314 en 2351
  • Vestigingsnummer: P-7345

Als u gemalen kalkoen heeft gekocht met deze specifieke uiterste verkoopdatums en tijdsaanduidingen, wordt u ten zeerste aangeraden het product niet te consumeren.

Wat moet u doen?

Als u de getroffen kalkoenproducten al hebt gekocht, zijn er een paar stappen die u kunt nemen:

 1. Gooi de kalkoen weg: De eenvoudigste oplossing is om het product veilig weg te gooien. Sluit het goed af in een plastic zak en doe het in een veilige afvalbak.
 2. Retourneer het product: Als je wilt, kun je de getroffen kalkoen terugbrengen naar de winkel waar je het hebt gekocht. De meeste winkeliers zullen terugbetalingen of omruilingen aanbieden voor teruggeroepen producten.

Zorg voor uw veiligheid

Hoewel terugroepacties verontrustend kunnen zijn, is het belangrijk om te onthouden dat het voorzorgsmaatregelen zijn om consumenten te beschermen. Als je vragen of zorgen hebt over de terugroepactie, kun je contact opnemen met de nationale hotline van Butterball, die advies geeft over het veilig bereiden en koken van kalkoenen.
Daarnaast is het voor uw veiligheid cruciaal om op de hoogte te blijven van terugroepacties. Het is aan te raden om regelmatig de FSIS website, lokaal nieuws of officiële terugroepberichten van het merk te checken. Zo blijf je op de hoogte van mogelijke risico’s en kun je de juiste maatregelen nemen om je gezondheid te beschermen.

Conclusie

De terugroepactie van 2021 kalkoenen door Butterball herinnert ons aan het belang van voedselveiligheid. De snelle actie van het bedrijf om de getroffen producten terug te roepen, toont hun toewijding aan het welzijn van de klant. Door uzelf vertrouwd te maken met de details van de terugroepactie en de nodige stappen te ondernemen om te voorkomen dat u de getroffen kalkoen consumeert, kunt u uzelf en uw gezin beschermen. Onthoud dat voedselveiligheid belangrijk is, vooral tijdens de feestdagen wanneer kalkoen vaak op tafel staat.

FAQ

Wat is de reden achter het terugroepen van de kalkoen door Butterball?

Butterball heeft de terugroepactie uitgegeven vanwege de mogelijke besmetting van hun rauwe, gemalen kalkoen met vreemde materialen, met name blauw plastic. Dit gezondheidsrisico werd ontdekt na klachten van klanten.

Om hoeveel kalkoen gaat het?

De terugroepactie betreft ongeveer 14.000 pond rauwe, gemalen kalkoenproducten.

Waar is de getroffen kalkoen verwerkt?

De teruggeroepen kalkoen is verwerkt in Butterball’s Mt. Olive faciliteit in North Carolina, het grootste kalkoenverwerkingscentrum ter wereld.

Op welke kalkoenproducten is de terugroepactie van toepassing?

De terugroepactie betreft kalkoenproducten die verkocht worden bij BJ’s en Kroger supermarkten.

Hoe kan ik bepalen of de kalkoen die ik heb gekocht erbij betrokken is?

Om te controleren of het om gemalen kalkoen gaat, moet je specifieke details op de verpakking opzoeken. Controleer voor de Farm to Family gemalen kalkoen die exclusief bij BJ’s wordt verkocht op een uiterste verkoopdatum van 10/18/2021, een tijdstempel tussen 2123 en 2302 en het vestigingsnummer P-7345. Kijk voor Kroger gemalen kalkoen naar een houdbaarheidsdatum van 17/10/2021, een tijdstempel tussen 2314 en 2351 en het vestigingsnummer P-7345.

Wat moet ik doen als ik de getroffen gemalen kalkoen al heb gekocht?

Als u de teruggeroepen gemalen kalkoen hebt gekocht, wordt u aangeraden om het product weg te gooien of terug te brengen naar de winkel waar u het hebt gekocht voor terugbetaling of omruiling.