Facts

De leugen van Fig Newtons die je niet langer moet geloven

De leugen van Fig Newtons die je niet langer moet geloven

Onlangs kwam ik een artikel tegen dat een schokkende waarheid onthulde over een van Amerika’s meest geliefde snacks: Fig Newtons. Als iemand die al jaren van deze met fruit gevulde koekjes geniet, was ik verrast door de onthulling. Staat u mij toe de fascinerende details die ik ontdekte met u te delen.

De stad die de naam inspireerde

Het blijkt dat Fig Newtons niet vernoemd zijn naar de beroemde wetenschapper Sir Isaac Newton, zoals veel mensen misschien denken. In plaats daarvan zijn de koekjes vernoemd naar een stad in Massachusetts. Volgens ThoughtCo. is deze stad de echte naamgever van de iconische snack. Het is een verrassende wending in de geschiedenis van Fig Newtons die de meeste mensen niet kennen.

Het mysterie van het recept

Hoewel het exacte recept voor Fig Newtons geheim blijft, wordt aangenomen dat gedroogde missievijgen het hoofdingrediënt zijn. Deze vijgen zijn een van de meest voorkomende soorten en zorgen voor de fruitige vulling die Fig Newtons zo heerlijk maakt. De Washington Post heeft ook gedroogde vijgen gesuggereerd als mogelijk ingrediënt. Hoewel Nabisco, de fabrikant van Fig Newtons, het recept niet heeft bevestigd, lijkt deze verklaring plausibel.

De Rebranding Openbaring

Hier wordt het pas echt interessant. In 2012 besloot Nabisco om Fig Newtons te rebranden als simpelweg “Newtons”. Dit betekende het schrappen van de “Fig” uit de naam, een zet die bedoeld was om te benadrukken dat de koekjes ook verkrijgbaar waren in andere smaken zoals aardbei en framboos. The Takeout legt uit dat deze rebranding deel uitmaakte van een poging om het snackvoedsel te moderniseren en aantrekkelijker te maken. Het lijkt erop dat de iconische naam “Fig Newton” niet langer in lijn was met de marketingstrategie van Nabisco.

Een historische inspiratie

De creatie van Fig Newtons werd geïnspireerd door een klassieke Britse lekkernij genaamd vijgenbroodjes. Britse immigranten in de Verenigde Staten maakten vroeger vijgenrolletjes als zelfgemaakte traktatie en ze waren een populaire snack in het Verenigd Koninkrijk. Deze rolletjes bestaan uit deeg met een vijgenvulling, vergelijkbaar met een Zwitsers broodje. Charles M. Roser, de maker van Newtons, liet zich inspireren door vijgenbroodjes en ontwikkelde zijn eigen recept. Hij verkocht zijn recept later aan de Kennedy Biscuit Company, die uiteindelijk onderdeel werd van Nabisco.

De opmars naar populariteit

Dankzij de marketinginspanningen van de National Biscuit Company (later bekend als Nabisco) werd Fig Newtons al snel een begrip. Het bedrijf investeerde een aanzienlijk bedrag in reclame voor zijn producten, waaronder Newtons. Ze positioneerden Newtons als een unieke en lekkere snack en hun inspanningen wierpen vruchten af. Newtons veranderde van een variant op Britse vijgenbroodjes in een nationaal fenomeen, waar mensen in het hele land van genoten.

De nalatenschap van Fig Newtons

Hoewel Nabisco de koekjes in 2012 officieel omdoopte tot “Newtons”, noemen veel mensen ze uit gewoonte of nostalgie nog steeds Fig Newtons. Uiteindelijk maakt het niet uit hoe je ze noemt, zolang je maar geniet van deze heerlijke traktaties. Maar gewapend met deze nieuwe kennis kun je indruk maken op je vrienden met de fascinerende geschiedenis van Fig Newtons en misschien kun je deze feiten zelfs gebruiken in je volgende trivia-spel.
Tot slot is de reis van Fig Newtons van hun gelijknamige stad in Massachusetts tot hun rebranding als Newtons een boeiend verhaal. Deze koekjes hebben een rijke geschiedenis en zijn nog steeds een geliefde snack voor velen. Dus de volgende keer dat je een Fig Newton (of moet ik Newton zeggen?) eet, denk dan aan het fascinerende verhaal achter deze fruitige traktaties.

FAQ

Zijn Fig Newtons vernoemd naar Sir Isaac Newton?

Nee, Fig Newtons zijn niet vernoemd naar Sir Isaac Newton. Ze zijn vernoemd naar een stad in Massachusetts.

Wat is waarschijnlijk het ingrediënt dat gebruikt wordt voor de fruitige vulling in Fig Newtons?

Hoewel het exacte recept geheim is, wordt aangenomen dat gedroogde missievijgen het waarschijnlijke ingrediënt zijn voor de fruitige vulling in Fig Newtons.

Waarom heeft Nabisco de naam Fig Newtons veranderd in Newtons?

In 2012 besloot Nabisco om Fig Newtons om te dopen tot Newtons om de beschikbaarheid van andere smaken zoals aardbei en framboos te benadrukken. Het was ook onderdeel van een poging om de snack te moderniseren en de aantrekkingskracht te vergroten.

Wat was de inspiratie voor de creatie van Fig Newtons?

Fig Newtons zijn geïnspireerd op een klassieke Britse lekkernij genaamd vijgenbroodjes. Britse immigranten in de Verenigde Staten maakten vijgenrolletjes als zelfgemaakte lekkernij en Charles M. Roser liet zich hierdoor inspireren om zijn eigen recept voor Newtons te maken.

Hoe werden Fig Newtons populair?

Fig Newtons werden populair dankzij de marketinginspanningen van de National Biscuit Company (later bekend als Nabisco). Het bedrijf investeerde veel in reclame voor zijn producten, waaronder Newtons, waardoor ze een begrip werden.

Mag ik ze nog steeds Fig Newtons noemen?

Hoewel Nabisco de koekjes in 2012 officieel omdoopte tot Newtons, noemen veel mensen ze uit gewoonte of nostalgie nog steeds Fig Newtons. Je kunt ze noemen zoals je wilt, zolang je maar geniet van deze heerlijke traktaties.