Facts

De onvertelde waarheid over Sherry Yard

Hier is een geweldig artikel gebaseerd op de verstrekte informatie:
De onvertelde waarheid van Sherry Yard

Sherry Yard begon met koken dankzij haar oma

Toen Sherry Yard opgroeide in Brooklyn, New York, werd haar vroege leven sterk beïnvloed door haar grootmoeder, die als schoonmaakster werkte in het Waldorf Astoria. Yards oma had een sterke affiniteit met gastvrijheid en maakte zelfs de eenvoudigste maaltijden speciaal door ze op te dienen op formeel Tsjechoslowaaks porselein. Maar Yard schrijft haar oma iets nog belangrijkers toe – ze leerde haar hoe ze eten echt moest proeven.
“Oma blinddoekte ons en ging naar de A&P en kocht alle verschillende soorten frisdrank,” herinnert Yard zich in een interview met Kitchen Chat. “Ze had aardbeien frisdrank, cream frisdrank, chocolade frisdrank … en dan liet ze ons proeven. En het was de eerste keer dat ik me realiseerde dat … dingen echt verschillende smaken hadden.” Deze unieke proefmethode liet een blijvende indruk achter op de toekomstige chef-kok en wakkerde haar liefde voor eten aan.

Sherry Yard begon haar carrière bij McDonald’s

Velen zullen verrast zijn te horen dat een van Sherry Yards eerste baantjes bij McDonald’s was. De gevierde chef-kok heeft echter goede herinneringen aan haar tijd bij McDonald’s en raadt een dergelijke baan zelfs aan aan andere jonge mensen die willen doorbreken in de sector.
“Ik ben een trotse McDonald’s alumni,” zei Yard in een interview. “We houden van McDonald’s. Echt waar. Ik denk dat het een geweldige plek voor ons is om op te groeien en een geweldige baan te hebben en te beginnen en je gevoel van urgentie te ontdekken.” Ze prees ook het uitgebreide trainingsprogramma bij McDonald’s en merkte op dat ze veel van de systemen die ze daar leerde nog steeds gebruikt in haar keuken.

Sherry Yard hielp een bioscoop te runnen

Naast haar prestaties als gerenommeerde patissier was Sherry Yard ook COO en consultant voor iPic Entertainment, een bedrijf dat in de bioscoop eetervaringen biedt aan bioscoopbezoekers. In deze rol hield Yard toezicht op de restaurantafdeling en creëerde ze innovatieve gerechten om de manier waarop mensen over bioscoopeten denken te veranderen.
“De uitdaging is geen mes en vork, geen lawaai en, het belangrijkste, niet te veel stank!” zei Yard in een interview met Forbes. Ze hielp concepten te ontwikkelen zoals “dineren in het donker” gerechten die discreet besteld konden worden door klanten. Hoewel Yard haar functie in 2019 neerlegde, heeft ze tijdens haar ambtstermijn een grote impact gehad op het bedrijf.

Sherry Yard hielp Wolfgang Puck bij het maken van desserts voor de Oscars

Yards talenten hebben zelfs de prestigieuze Oscaruitreiking opgeluisterd. In 2012 riep Wolfgang Puck de hulp van Yard in voor het plannen en uitvoeren van het dessertmenu voor het Governor’s Ball, dat plaatsvindt na de uitreikingsshow. Samen creëerden ze een zoetighedenmenu met onder andere gouden mini chocolade replica’s van de Oscar.
Yard haalde herinneringen op aan deze ervaring en legde uit dat het team 6.000 van deze mini-chocolade Oscars zou bereiden, waarvoor 600 pond chocolade nodig was. Ze vertelde ook over het maken van andere desserts voor de Oscars in voorgaande jaren, waaronder bentoboxen, een oplichtende replica van een camera en een rode loper trap die leidde naar een 3D-plaquette van een Oscar.

Sherry Yard moedigt bijna iedereen aan om auditie te doen voor de Great American Baking Show

Als jurylid van ABC’s “Great American Baking Show” heeft Sherry Yard een unieke kijk op het auditieproces. Ze verwelkomt aspirant-bakkers om mee te doen aan de show, maar heeft één belangrijk advies: “Leer eerst en vooral bakken”.
“We zeggen graag ‘fake it til you make it’ … maar als het op tv aankomt, liegt de camera niet,” zei Yard. “Dus je moet komen met je A-game. Als je er klaar voor bent en het is jouw tijd, bereid je dan echt voor, want je wilt niet gaan verliezen, je wilt gaan winnen.”
Ondanks de hoge inzet geniet Yard echt van haar rol als jurylid, deels omdat ze alle heerlijke desserts mag proeven die de bakkers maken. “Ik hou van eten … Als ze twee dingen moesten maken, at ik ze allebei”, zei ze. “Het is professioneel werk. Iemand moet het doen!”

FAQ

tag voor elke vraag.