Facts

Het echte verschil tussen Chicago-Style Hot Dogs en gewone Hot Dogs

De bescheiden hotdog, Chicago stijl

Als inwoner van Chicago kan ik beamen dat hotdogs in onze stad meer zijn dan alleen een nietje in de achtertuin – ze zijn een kunstvorm. Terwijl de rest van het land misschien genoegen neemt met een eenvoudige hotdog en wat ketchup, nemen wij Chicagoans onze hotdogs serieus, met een specifieke set toppings en bereidingswijzen die hen onderscheidt van de gemiddelde openhartige.

De hond zelf

De basis van een echte Chicago-stijl hotdog is de “snap” – die bevredigende weerstand die je krijgt als je in het omhulsel van de hotdog bijt. De meeste verkopers in Chicago, ongeveer 80% volgens Hot Dog Chicago Style, gebruiken de iconische Vienna® Beef hotdogs, die bekend staan om hun versheid en kwaliteit. Hoewel zelfgemaakte franks heerlijk kunnen zijn, hebben ze gewoon niet dezelfde kenmerkende knak, tenzij ze zijn gemaakt met Vienna® Beef.

De toppings

De echte magie van de Chicago-style hotdog zit hem in de toppings. Als je ketchup ziet op een hotdog in Chicago, kun je er zeker van zijn dat het niet de authentieke lokale versie is. Een hotdogverkoper in de buurt van het Shedd Aquarium heeft zelfs een bord met de tekst “must dance for ketchup” – een bewijs van hoe taboe de specerij is voor echte Chicagoans.
In plaats daarvan is de Chicago-stijl dog beladen met een specifieke set toppings, bekend als “the works”. Dit bestaat uit mosterd, relish (extra, natuurlijk), uien, partjes tomaat, een hele augurk, paprika en een beetje selderijzout. Het resultaat is een smaakexplosie in elke hap, waarbij elke topping de andere perfect aanvult.

Het broodje

Het laatste stukje van de puzzel is het maanzaadbroodje, dat de perfecte drager is voor deze hotdog boordevol smaak. Het zachte, lichtzoete broodje helpt de gedurfde toppings in balans te brengen, waardoor een harmonieuze hap ontstaat die verschilt van elke andere hotdogervaring.
Dus als je ooit in Chicago bent en zin hebt in een echte lokale delicatesse, sla dan de deep-dish pizza over en kies in plaats daarvan voor een Chicago-style hotdog. Bereid je voor op een smerig, maar overheerlijk culinair avontuur.

FAQ

De belangrijkste verschillen zitten in het type hotdog dat wordt gebruikt (meestal Vienna® Beef) en de specifieke toppings, waaronder mosterd, relish, uien, partjes tomaat, een augurkspies, sportpeper en selderijzout. Ketchup is strikt verboden voor een echte Chicago-style hotdog.

Waarom zijn Vienna® Beef hotdogs zo belangrijk voor een Chicago-style hotdog?

Volgens Hot Dog Chicago Style gebruikt ongeveer 80% van de hotdogverkopers in Chicago Vienna® Beef hotdogs, die bekend staan om hun verse, hoogwaardige smaak en de bevredigende “snap” wanneer je erin bijt. Zelfgemaakte franks hebben gewoon niet dezelfde authentieke Chicagosmaak, tenzij ze ook zijn gemaakt met Vienna® Beef.

Waar gaat het bordje “must dance for ketchup” over?

Het “must dance for ketchup” bord, zoals vermeld in het artikel, is een bewijs van hoe taboe ketchup is voor een echte Chicago-stijl hotdog. De plaatselijke bevolking is zo gepassioneerd over de regel dat er geen ketchup mag worden gebruikt, dat sommige verkopers zelfs borden hebben opgehangen waarop expliciet staat dat deze smaakmaker onacceptabel is voor hun iconische hotdogs.

Waarom zijn de toppings op een Chicago-style hotdog zo specifiek?

De precieze combinatie van toppings, bekend als “the works”, is ontworpen om een smaakexplosie te creëren bij elke hap. Elke topping – van de mosterd en relish tot de tomaten en sportpepers – vult de andere perfect aan, wat resulteert in een unieke en heerlijke hotdogervaring.

Welke rol speelt het maanzaadbroodje in een Chicago-style hotdog?

Het zachte, lichtzoete maanzaadbroodje is het perfecte vehikel voor de gewaagde toppings van een Chicago-style hotdog. Het helpt om de smaken en texturen in balans te brengen, waardoor een harmonieuze en bevredigende bite ontstaat die typisch Chicago is.