Restaurants

Steakhouse ketens met de allerbeste frietjes

De crème de la crème van steakhouse frietjes

Als zelfbenoemd kenner van alles wat culinair is, heb ik het genoegen gehad om te dineren in een aantal van de beste steakhouses in het hele land. En als het aankomt op de ultieme begeleiding van een sappige, perfect gegrilde steak, dan is de friet het allerbeste.

Smith & Wollensky: De truffel friet Trifecta

Smith & Wollensky, afkomstig uit de chophouse-hoofdstad van de wereld, New York City, heeft zichzelf gevestigd als een steakhouse-instituut. Hun truffelfrietjes zijn legendarisch – knapperig aan de buitenkant, met een kussenzachte binnenkant en een onmiskenbare umami van de geurige truffels. Of je nu geniet van een dry-aged T-Bone of een filet mignon met merginfusie, deze frietjes zijn de perfecte begeleiding en zuigen elke druppel van de sappige sappen op.

Wolfgang’s Steakhouse: Een Masterclass in Steak Frites

Laat je niet misleiden door de naam – Wolfgang’s Steakhouse is opgericht door Wolfgang Zwiener, niet door de beroemde Wolfgang Puck. Maar wat Zwiener mist aan naamsbekendheid, maakt hij meer dan goed met de kwaliteit van zijn steaks en bijgerechten. De klassieke gezouten steakfrietjes van Wolfgang’s zijn een echte topper, met een dikke, gehavende buitenkant die licht en luchtig is, en een luchtige, aardappelachtige binnenkant. Of je ze nu eet bij een Porterhouse of de signature burger, deze frietjes zijn de perfecte aanvulling op de rijke smaken van het vlees.

Morton’s Steakhouse: De truffel friet Trifecta, deel 2

Als je dacht dat de truffelfrietjes bij Smith & Wollensky lekker waren, wacht dan maar tot je die van Morton’s The Steakhouse proeft. Deze dunne, luciferstokjesachtige frietjes, die in een torenhoge hooiberg aankomen, zijn doordrenkt met het bedwelmende aroma van truffels, scherpe Parmezaanse kaas en geurige kruiden. Ze zijn heerlijk knapperig aan de buitenkant, maar nog steeds licht en luchtig van binnen en vormen de perfecte begeleiding bij Mortons indrukwekkende aanbod van eersteklas vlees. En het beste deel? Ze zijn afgeprijsd op het happy hour menu van het steakhouse, waardoor ze het ultieme verwenmoment zijn.

Ruth’s Chris Steakhouse: Julienne perfectie

Bij Ruth’s Chris Steakhouse wordt de friet tot nieuwe hoogten verheven. Weg zijn de flinterdunne schoenveters van vroeger, vervangen door dikke, julienne gesneden frieten die een heerlijke knapperigheid en een donkere, gouden tint hebben. Deze tot in de perfectie gekruide frietjes passen prachtig bij de sissende karbonades van het steakhouse en zijn de perfecte manier om elke druppel van de sappige sappen op te slurpen.

De Palm: Een steakhouse met Italiaanse flair

Hoewel The Palm vooral bekend staat om zijn decadente Italiaanse gerechten, zoals de kalfskotelet parmigiana, biedt het steakhouse ook een reeks stevige bijgerechten als aanvulling op de indrukwekkende selectie eersteklas stukken. En als het op frietjes aankomt, levert The Palm, met dik gesneden, goudbruine spiesen die perfect krokant zijn aan de buitenkant en luchtig van binnen. Of je nu geniet van een sappige porterhouse of een van de kenmerkende pastagerechten van het restaurant, deze frietjes moet je zeker proberen.
In de wereld van steakhouses is de friet vaak een bijzaak. Maar zoals deze vijf etablissementen hebben bewezen, kan de juiste friet de eetervaring naar nieuwe hoogten tillen en dienen als de perfecte aanvulling op de rijke, sappige smaken van het vlees. Dus als je de volgende keer in een chophouse bent, zorg er dan voor dat je ruimte overhoudt voor een portie van deze uitzonderlijke frieten.

FAQ

De frietjes bij deze veelgeprezen steakhouseketens onderscheiden zich door hun uitzonderlijke kwaliteit, waarbij elk etablissement zijn eigen unieke kijk heeft op het klassieke bijgerecht. Van de knapperige, met truffel overgoten frietjes bij Smith & Wollensky en Morton’s The Steakhouse tot de dikgesneden, goudbruine julienne frietjes bij Ruth’s Chris Steakhouse, deze frietjes zijn zorgvuldig gemaakt om de eetervaring te verbeteren en perfect aan te sluiten bij de rijke smaken van de eersteklas stukken vlees.

Waarom zijn de truffelfrietjes zo populair bij deze steakhouses?

De truffelfrietjes die worden aangeboden in steakhouses zoals Smith & Wollensky en Morton’s The Steakhouse zijn vooral populair omdat ze een decadente, umami-rijke laag toevoegen aan de eetervaring. Het geurige aroma en de smaak van de truffels vullen de rijkdom van de steak perfect aan, waardoor een synergetische combinatie ontstaat die de nederige friet tot nieuwe hoogten verheft.

Waarin verschillen de frietbereidingen in deze steakrestaurants van elkaar?

De steakhouse ketens die in dit artikel aan bod komen, bieden elk hun eigen unieke kijk op de friet. Smith & Wollensky en Wolfgang’s Steakhouse serveren stevige, dikgesneden frieten die een balans vinden tussen een knapperige buitenkant en een luchtige binnenkant. Ruth’s Chris Steakhouse, aan de andere kant, biedt julienne-gesneden friet met een diepe gouden tint en een bevredigende knapperigheid. Ondertussen zijn de frietjes van The Palm dik gesneden en perfect gekruid, als aanvulling op het menu met Italiaanse invloeden van het restaurant.

Zijn de frietjes bij deze steakrestaurants alleen verkrijgbaar als bijgerecht?

Hoewel de frietjes bij deze steakhouse-ketens voornamelijk worden geserveerd als bijgerecht bij het hoofdgerecht, bieden sommige etablissementen, zoals Morton’s The Steakhouse, de frietjes aan als onderdeel van hun happy hour menu. Dit maakt ze een toegankelijke en betaalbare optie voor diegenen die willen genieten van de steakhouse-ervaring zonder een volledige maaltijd van meerdere gangen te bestellen.

Wat maakt de friet bij deze steakhouses de moeite waard?

De frietjes bij de genoemde steakhouseketens zijn het waard om uit te zoeken omdat ze het nederige bijgerecht verheffen tot een niveau van verfijning en kwaliteit dat de algehele eetervaring echt aanvult. Of het nu de met truffel verrijkte frietjes zijn, de dikgesneden julienne-stijl of de perfecte kruiden, elk etablissement heeft zich ingespannen om ervoor te zorgen dat hun frietjes een opvallend onderdeel van de maaltijd zijn in plaats van een bijzaak.