Facts

Je kunt zelf een drankje maken dat Kate Hudson naar haar moeder heeft vernoemd

Kate Hudson’s kenmerkende vakantiecocktail: “Goldie’s Mad Dash”

Als grote fan van Kate Hudson was ik erg enthousiast toen ik hoorde over haar kenmerkende vakantiecocktail, “Goldie’s Mad Dash”. Dit fruitige en feestelijke drankje is de perfecte manier om het seizoen te vieren, en het is gemakkelijk thuis te maken.

De inspiratie achter de cocktail

Volgens Hudson is de cocktail vernoemd naar haar moeder, Goldie Hawn, wiens “pittige persoonlijkheid” de cocktail moet vangen. Hoewel de actrice normaal gesproken de voorkeur geeft aan bourbon, besloot ze voor de feestdagen voor een drankje op basis van wodka te gaan, waarschijnlijk om het wat toegankelijker en verfrissender te maken.

De heerlijke ingrediënten

Om “Goldie’s Mad Dash” te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 2 ons wodka (Hudson stelt voor om haar eigen merk, King Street Vodka, te gebruiken of een andere in de winkel gekochte variant)
  • 1 ons lycheesap
  • 1 ons cranberrysap
  • Een scheutje sinaasappelbitter

De combinatie van de zoete lychee, de wrange cranberry en de aromatische bitters zorgt voor een prachtig uitgebalanceerde en levendige cocktail die perfect is om tijdens de feestdagen van te nippen.

Hoe te bereiden

Om deze cocktail te maken, voeg je alle ingrediënten samen in een cocktailshaker gevuld met ijs. Schud krachtig gedurende ongeveer 10-15 seconden en zeef het mengsel vervolgens in een gekoeld glas. Het resultaat is een zachtroze drankje dat zeker indruk zal maken op je gasten.
Of je nu een vakantiefeest geeft of gewoon op zoek bent naar een feestelijke manier om te ontspannen, “Goldie’s Mad Dash” is een cocktail die je geproefd moet hebben. Het is een heerlijk eerbetoon aan de moeder van Kate Hudson en een heerlijke manier om het seizoen te vieren.

FAQ

Kate Hudsons favoriete vakantiecocktail heet “Goldie’s Mad Dash”, vernoemd naar haar moeder, Goldie Hawn.

Wat zijn de ingrediënten van Goldie’s Mad Dash?

De ingrediënten in “Goldie’s Mad Dash” zijn 2 ons wodka, 1 ons lycheesap, 1 ons cranberrysap en een scheutje sinaasappelbitter.

Waarom koos Kate Hudson een cocktail op basis van wodka als haar signature drink?

Kate Hudson geeft meestal de voorkeur aan bourbon, maar voor de feestdagen koos ze voor een cocktail op basis van wodka om het wat toegankelijker en verfrissender te maken.

Hoe beschrijven de kleur en het smaakprofiel van de cocktail de persoonlijkheid van Goldie Hawn?

Volgens Kate Hudson geven de zachtroze kleur en de fruitige, zoete en wrange smaken van “Goldie’s Mad Dash” perfect de “pittige persoonlijkheid” van haar moeder weer.

Kan ik elk merk wodka gebruiken om “Goldie’s Mad Dash” te maken?

Ja, je kunt elk merk wodka uit de winkel gebruiken om “Goldie’s Mad Dash” te maken, maar je kunt ook Kate Hudsons eigen merk King Street Vodka gebruiken.