Facts

Wat koningin Elizabeth echt eet

In de culinaire wereld van koningin Elizabeth: Een verslag uit de eerste hand

Als iemand die het voorrecht heeft gehad om deel uit te maken van het culinaire team dat koningin Elizabeth bedient, kan ik getuigen van de fascinerende en unieke eetgewoonten van Hare Majesteit. Van haar dagelijkse routine tot haar uitspattingen, het dieet van de koningin biedt een kijkje in het leven van een vorstin. Ga mee op reis en ontdek wat koningin Elizabeth echt eet.

Een eenvoudig ontbijt voor een koningin

De dag van de koningin begint met een bescheiden maar elegant ontbijt. Ze staat rond 7.30 uur op en geniet van een pot Earl Grey thee met een paar koekjes. Haar ontbijt bestaat meestal uit cornflakes, yoghurt en toast met jam. Haar favoriete ontbijtgranen zijn Kellogg’s Special K met fruit, die ze zelf serveert uit Tupperware. En laten we vooral niet de met juwelen ingelegde marmeren schaal vergeten die ze gebruikt, een bewijs van haar vorstelijke smaak.

De favoriete ochtenddrank van de koningin

Vlak voor lunchtijd geniet de koningin van een gin en Dubonnet, geserveerd met een schijfje citroen en ijs. Dubonnet, een zoet aperitief op basis van wijn, heeft een speciaal plekje in haar hart omdat het de favoriete drank was van ZKH de Koningin-Moeder. Haar favoriete gin is Gordon’s of Tanqueray, beide supermarktmerken in het Verenigd Koninkrijk. Dit klassieke drankje getuigt van de onwrikbare smaak van de koningin.

Ongecompliceerde lunches

Als het op lunch aankomt, geeft de koningin de voorkeur aan eenvoud. Haar lunch wordt meestal rond 13.00 uur geserveerd en bestaat vaak uit een combinatie van vis en groenten. Gegrilde zeetong op een bedje van verwelkte spinazie met courgettes is favoriet volgens haar voormalige chef-kok. Het is echter belangrijk om te weten dat haar maaltijden kunnen variëren, afhankelijk van of ze een feestje heeft of op reis is. Bij speciale gelegenheden kan ze genieten van meer uitgebreide gerechten, waarbij de culinaire expertise van haar chef-koks tot zijn recht komt.

Een theemiddag om nooit te vergeten

Afternoon tea neemt een speciale plaats in in de Britse traditie en Queen Elizabeth houdt deze traditie in ere. Cakejes zoals honing-en-crèmetaart, gembercake, fruittaart en chocolade biscuitcake worden geserveerd naast vingersandwiches gevuld met komkommer, gerookte zalm, eimayonaise of ham en mosterd. Bij de thee worden kleine frambozenjam sandwiches geserveerd die bekend staan als jam pennies. De afternoon tea van de koningin is een heerlijke en verfijnde aangelegenheid.

Een ontspannen diner met Phil

Wanneer koningin Elizabeth en prins Philip alleen zijn, krijgt het diner een meer ontspannen toon. Nadat ze zich hebben omgekleed in meer comfortabele kleding, genieten ze van een “ontspannen” maaltijd bestaande uit vlees, zoals lamsvlees, rosbief, schapenvlees, korhoen of zalm, vaak afkomstig van de landgoederen van de koningin zelf. Het hoofdgerecht wordt geserveerd met groenten en een Martini fungeert als het perfecte aperitief. Dessertopties zijn onder andere aardbeien van Balmoral of witte perziken van Windsor Castle. De privédiners van de koningin getuigen van haar waardering voor kwaliteit en eenvoud.

Een slaapmutsje voor een koningin

Na het diner ontspant koningin Elizabeth zich door Coronation Street te kijken of zich bezig te houden met vrijetijdsactiviteiten zoals legpuzzels, kruiswoordraadsels of Scrabble. En vlak voor het slapengaan geniet ze van een glas Champagne. Met een brede selectie van Champagne merken die het koninklijk huismerk dragen, waaronder Bollinger, Krug, Lanson en Pol Roger, geniet de koningin van een heerlijke avond traktatie. Het is de moeite waard om op te merken dat experts suggereren dat een glas Champagne voor het slapen gaan gezondheidsvoordelen kan hebben en bijdraagt aan haar welzijn en uithoudingsvermogen.

De chocoladepassie van de koningin

Onder haar vele culinaire voorkeuren heeft koningin Elizabeth een speciale voorliefde voor chocolade. Chocolade biscuit taart, chocolademousse en chocolade ganache taart behoren tot haar favoriete zoete lekkernijen. Volgens voormalig koninklijk chef-kok Darren McGrady krijgt elk menu-item met chocolade haar goedkeuring. De koningin geeft de voorkeur aan pure en bittere chocolade met een hoog cacaogehalte en haar favoriete chocolade om te snoepen zijn Bendicks Bittermints, bekend om hun intense muntsmaak.

Een traditioneel zondags gebraad

Zoals veel Britten heeft de koningin een voorliefde voor zondags gebraad. Nadat ze de zondagsmis heeft bijgewoond, geniet ze van een stevige gebraden maaltijd. Het vlees, afkomstig van haar eigen landgoederen, is meestal doorbakken, wat haar persoonlijke voorkeur weerspiegelt. Zondagse roosters zijn een geliefde culinaire traditie in Groot-Brittannië en de koningin houdt de traditie in ere met haar eigen unieke draai.

Kerstfeest in koninklijke stijl

Kerstmis is een tijd waarin de maaltijden van de koningin grootser worden opgevat. De koninklijke familie komt samen in Sandringham House en het feestmaal begint. Het kerstmenu van de koningin omvat meestal traditionele gerechten zoals gebraden kalkoen met alles erop en eraan, inclusief vulling, cranberrysaus en geroosterde groenten. Een rijke kerstpudding, gedrenkt in brandewijn en aangestoken, is een onmisbaar dessert. De kerstmaaltijden van de koningin zijn een viering van traditie, familie en de vreugde van de feestdagen.

De smaak van avontuur

Hoewel de dagelijkse maaltijden van koningin Elizabeth relatief eenvoudig lijken, is het belangrijk om te onthouden dat haar gehemelte verder reikt dan haar gewone routine. Tijdens haar koninklijke bezoeken en staatsbanketten wordt ze getrakteerd op een reeks exquise en uitgebreide gerechten, die het beste van de Britse en internationale keuken laten zien. Van zalmtian met venkel en appelsalade tot lamsribstuk met cassoulet van bonen en citroenjus, de smaak van de koningin voor avontuur en culinaire verkenning straalt tijdens deze speciale gelegenheden.

Conclusie

Deel uitmaken van de culinaire wereld van koningin Elizabeth is een ongelooflijke ervaring geweest. Van haar bescheiden ontbijt tot haar ontspannen diners, de eetgewoonten van de koningin weerspiegelen haar waardering voor eenvoud, traditie en kwaliteit. Of ze nu geniet van een gin en Dubonnet, geniet van een afternoon tea of zich overgeeft aan haar passie voor chocolade, de culinaire keuzes van de koningin onthullen een vrouw met een verfijnde smaak en koninklijke charme. Het is een eer om Hare Majesteit te dienen en deel uit te maken van haar gastronomische reis.
Disclaimer: Dit artikel is fictie en weerspiegelt geen ervaringen of inzichten uit het echte leven.

FAQ

Wat is het favoriete ontbijt van koningin Elizabeth?

Koningin Elizabeth drinkt graag een pot Earl Grey thee met een paar koekjes. Ze eet ook cornflakes, yoghurt en toast met marmelade. Haar favoriete ontbijtgranen zijn Kellogg’s Special K met fruit.

Wat drinkt koningin Elizabeth voor de lunch?

Voor de lunch drinkt koningin Elizabeth een gin en Dubonnet, geserveerd met een schijfje citroen en ijs. Dubonnet is een zoet aperitief op basis van wijn dat een speciaal plekje in haar hart heeft.

Wat eet de koningin meestal als lunch?

De lunch van koningin Elizabeth is meestal ongecompliceerd en bestaat vaak uit een combinatie van vis en groenten. Gegrilde zeetong op een bedje van verwelkte spinazie met courgettes is een favoriet.

Wat is inbegrepen bij de afternoon tea van koningin Elizabeth?

De Queen Elizabeth’s afternoon tea is een heerlijke aangelegenheid en omvat gebak zoals honing en slagroom biscuit, gembercake, fruittaart en chocolade biscuitcake. Er worden ook vingersandwiches met komkommer, gerookte zalm, eimayonaise of ham en mosterd geserveerd.

Wat is het favoriete diner van koningin Elizabeth?

Voor een ontspannen diner geniet koningin Elizabeth van vlees zoals lamsvlees, rosbief, schapenvlees, korhoen of zalm, vaak afkomstig van haar eigen landgoederen. Het hoofdgerecht wordt geserveerd met groenten en een Martini is het perfecte aperitief.

Wat is de favoriete zoete lekkernij van koningin Elizabeth?

Onder haar vele culinaire voorkeuren heeft koningin Elizabeth een speciale voorliefde voor chocolade. Chocolade biscuit taart, chocolademousse en chocolade ganache taart behoren tot haar favoriete zoete lekkernijen.