Facts

Hoe het echt is om een taart te bakken voor de koningin

Hoe het echt is om een taart te bakken voor de koningin

Overnight beroemd worden

Ik kan nog steeds niet geloven hoe snel mijn leven veranderde toen ik een bakker voor de koningin werd. Het begon allemaal in januari 2017 toen ik mijn bedrijf, Pleesecakes, lanceerde vanuit de flat van mijn vriend. Op dat moment had ik nog niets, geen website, geen e-mail, alleen mijn Instagram-account. Ik vroeg mensen gewoon om me te DM’en als ze geïnteresseerd waren in mijn taarten. Ik wist niet dat dit bescheiden begin zou leiden tot een buitengewone kans.
Binnen de eerste week groeide mijn zakelijke Instagram van 40 naar 15.000 volgers. De respons was overweldigend en ik besefte al snel dat ik iets bijzonders op het spoor was. De bestellingen begonnen binnen te stromen en op de openingsdag had ik mijn orderdoel voor het hele jaar al overtroffen. Het was een wervelwind en ik had geen idee wat er gebeurde.

Een koninklijke verrassing

Slechts zes maanden later gebeurde het onverwachte. We kregen een orderaanvraag van McVitie’s, een gerenommeerd koekjesbedrijf, namens een “VIP-klant”. We wisten niet dat de VIP-klant niemand minder was dan hare majesteit, de koningin zelf. Toen we het telefoontje kregen om de bestelling te bevestigen, waren we in shock. De klant was DE KONING!
We kwamen meteen in actie, openden de keuken opnieuw en werkten de hele nacht onvermoeibaar door om ervoor te zorgen dat de taarten die we maakten perfect waren. Uiteindelijk bakten we niet één, maar twee taarten voor de koningin. Vanille- en chocoladetaarten voor royalty’s. Minder dan 24 uur later waren de taarten onderweg naar het paleis. Het was een waas van opwinding, maar ook een ongelooflijke ervaring vol vreugde en trots.

Een reis van onconventioneel begin

Wat deze reis nog opmerkelijker maakt, is dat ik geen professionele bakervaring had voordat ik Pleesecakes begon. Ik was zelfs eigenaar van een schilders- en decoratiebedrijf dat schilders uitbesteedde aan bouwplaatsen. Bakken was een compleet andere wereld voor mij. Maar ik volgde mijn passie en besloot me te richten op no-bake cheesecakes.
Bekend staan als de taartenbakker op een bouwplaats was in die tijd niet echt cool. Taartproducten meenemen naar een bouwplaats leek niet op zijn plaats. Maar ik liet me daardoor niet ontmoedigen. Na verloop van tijd werd bakken een meer algemene hobby en begonnen mensen mijn creaties te waarderen. Mijn achtergrond in kunst en design speelde ook een belangrijke rol in mijn taartdecoratieproces. Daardoor kon ik mijn cheesecake-ontwerpen een uniek tintje geven, waardoor ik me onderscheidde van andere concurrenten.

Horizons verruimen

Sinds die gedenkwaardige dag dat ik taarten bakte voor de koningin, is mijn klantenkring uitgebreid. Pleesecakes is bekend geworden om haar creatieve en onconventionele cheesecake-ontwerpen en levert diensten voor verschillende evenementen, van bruiloften tot partnerschappen met bedrijven. Het is een ongelooflijke reis geweest en ik ben dankbaar voor de kansen die op mijn pad zijn gekomen.
Een taart bakken voor de koningin was niet alleen een enorme eer, maar ook een bewijs van de kracht van je passie volgen en risico’s nemen. Het was een unieke ervaring die ik voor altijd zal koesteren. Dus als je ooit een onverwachte kans krijgt, omarm die dan en wie weet waar het je naartoe kan leiden.

FAQ

Wat inspireerde je om Pleesecakes te beginnen?

Ik heb altijd al een passie gehad voor bakken en ik wilde iets unieks en lekkers maken dat het leven van mensen zou veraangenamen. Door Pleesecakes te beginnen kon ik mijn liefde voor kunst, design en desserts combineren, wat resulteerde in onconventionele en visueel verbluffende cheesecakes.

Hoe ben je uiteindelijk een taart voor de koningin gaan bakken?

Het was een verrassende wending. We ontvingen een verzoek van McVitie’s en we wisten niet dat het namens de koningin zelf was. We waren blij en vereerd dat we twee taarten mochten bakken voor Hare Majesteit. Het was een wervelende ervaring die tot op de dag van vandaag onwerkelijk voelt.

Had je enige professionele bakervaring voordat je Pleesecakes begon?

Nee, ik had geen professionele bakervaring voordat ik Pleesecakes begon. Ik had een eigen schilders- en decoratiebedrijf. Mijn passie voor bakken en mijn creatieve oog voor design hebben me echter geholpen om unieke cheesecake-creaties te ontwikkelen waarmee ik me onderscheid van anderen in de branche.

Wat onderscheidt Pleesecakes van andere bakkerijen?

Pleesecakes onderscheidt zich door haar onconventionele benadering van cheesecake-ontwerp. We streven ernaar om visueel verbluffende en heerlijke cheesecakes te maken die de grenzen van traditionele smaken en esthetiek verleggen. Dankzij onze focus op creativiteit en aandacht voor detail hebben we een reputatie opgebouwd voor unieke en onvergetelijke taartontwerpen.

Kan ik een Pleesecake bestellen voor mijn speciale evenement?

Absoluut! Pleesecakes is geschikt voor een breed scala aan evenementen, van bruiloften tot zakelijke partnerschappen. Of je nu op zoek bent naar een pronkstuk of een gepersonaliseerd ontwerp dat het thema van je evenement weerspiegelt, we kunnen met je samenwerken om een gedenkwaardige en heerlijke Pleesecake-ervaring te creëren. Neem gewoon contact met ons op en we helpen je graag verder.

Welk advies heb je voor aspirant-bakkers?

Volg je passie en wees niet bang om risico’s te nemen. Een bakkerij beginnen kan ontmoedigend lijken, vooral als je geen professionele ervaring hebt, maar met toewijding, creativiteit en de bereidheid om te leren kun je geweldige dingen bereiken. Omarm de kansen die op je pad komen en streef altijd naar uitmuntendheid in zowel smaak als presentatie. En het allerbelangrijkste: heb plezier en geniet van het proces om anderen te laten genieten van je heerlijke creaties.