Facts

De onvertelde waarheid over Angry Orchard

De onvertelde waarheid van Angry Orchard: De reis van een cidervriend

Als gepassioneerd ciderliefhebber ben ik onlangs begonnen aan een fascinerende ontdekkingstocht door de wereld van Angry Orchard. Met elke slok van hun heerlijke ciders, raakte ik geïntrigeerd door de onvertelde verhalen achter dit iconische merk. Sluit je bij me aan als we de fascinerende waarheden ontdekken die Angry Orchard tot een opvallende speler op de cidermarkt maken.

Waarom is Angry Orchard zo boos?

Achter de intrigerende naam schuilt een verrukkelijke verklaring. Angry Orchard ontleent zijn naam aan het unieke uiterlijk van de appels die worden gebruikt bij het maken van hun cider. In tegenstelling tot de onberispelijke appels die je in de supermarkt vindt, zijn ciderappels vaak wrang, een beetje bitter en minder visueel aantrekkelijk. Deze appels, die doen denken aan de appels die door Johnny Appleseed zelf zijn geplant, bezitten de ideale eigenschappen voor het maken van uitzonderlijke ciders. Het is een herinnering dat ware schoonheid van binnen zit.

Angry Orchard lijkt meer op wijn dan op bier… een beetje

Hoewel de ciders van Angry Orchard qua presentatie op bier lijken, hebben ze meer gemeen met wijn dan je zou verwachten. Met een alcoholpercentage van ongeveer 5 procent ABV valt Angry Orchard binnen het bereik van veel bieren. Hun cidermaker, David Sipes, benadert het maken van cider echter vanuit een wijnperspectief. Appels absorberen, net als druiven, kwaliteiten uit hun omgeving, wat resulteert in verschillende smaken en kenmerken. Door wijngist te gebruiken en soortgelijke gistingsprocessen toe te passen, verheft Angry Orchard harde cider tot een echt verfijnde en stijlvolle drank.

Angry Orchard importeert veel van zijn appels

Hoewel Amerika kan bogen op uitzonderlijke appels, betrekt Angry Orchard een deel van hun appels van overzee om specifieke smaakprofielen te bereiken. Hun seizoensgebonden variëteiten, zoals Elderflower en Cinnful Apple, zijn trots op hun volledig Amerikaanse appels. Voor andere unieke creaties, zoals Iceman, Strawman, Apple Ginger, Traditional Dry en Crisp Apple, importeren ze appels uit Frankrijk en Italië. Deze geïmporteerde appels, gevoed door eeuwenoude boomgaarden, dragen bij aan de complexe en robuuste smaken die het gevarieerde aanbod van Angry Orchard kenmerken.

Angry Orchard heeft overlegd met Europese cidermakers

Het meesterschap achter de ciders van Angry Orchard is voor een groot deel te danken aan hun samenwerking met Europese ciderexperts. David Sipes en zijn team hebben 15 jaar gewijd aan het onderzoeken van technieken en het perfectioneren van recepten. Een opmerkelijke adviseur was Alan Tringham, een ciderexpert met meer dan vijf decennia ervaring in het werken met gerenommeerde merken als Bulmers. Deze waardevolle samenwerking hielp Angry Orchard om te vormen tot een merk dat een eerbetoon is aan eeuwenoude tradities in het maken van cider.

Angry Orchard had een incident met raciale profilering

Zoals elk merk heeft ook Angry Orchard te maken gehad met uitdagingen. In 2019 deed zich op hun locatie in Walden, New York, een ongelukkig incident voor waarbij sprake was van racistische profilering. Een bewaker beschuldigde een groep vrienden, die een verjaardag en een huwelijksaanzoek vierden, onterecht van diefstal. Het incident leidde tot publieke verontwaardiging en Angry Orchard reageerde snel door de dienstdoende manager te ontslaan, het beveiligingsteam te vervangen en het incident te behandelen als een leerervaring. Het dient als een herinnering aan het belang van inclusie en gelijkheid in alle aspecten van onze samenleving.

Er werd een Angry Orchard teruggeroepen vanwege mogelijk exploderende flessen

In 2015 werd Angry Orchard geconfronteerd met een terugroeping van bepaalde partijen van hun Crisp Apple cider vanwege de mogelijkheid van hergisting in de fles. Hoewel de cider zelf geen gezondheidsrisico’s met zich meebracht, kon de overmatige druk ertoe leiden dat flessen explodeerden of overlopen bij het openen. Hoewel het maar om twee partijen ging, werd de cider in 22 staten teruggeroepen, wat het grote bereik en de populariteit van de producten van Angry Orchard onderstreept. Het bedrijf bood onmiddellijk volledige terugbetalingen aan en gaf prioriteit aan de veiligheid en tevredenheid van de klant.

Angry Orchard is een geweldig ingrediënt in cocktails

Angry Orchard is niet alleen een heerlijk op zichzelf staand drankje, het is ook een veelzijdig ingrediënt in cocktails. Of je nu op zoek bent naar een verfrissend zomers brouwsel of een gezellige herfstmix, de ciders van Angry Orchard vormen een uitstekende basis. Van een knapperige appel en bourbon mix met een vleugje honing en citroen tot een met pompoenkruiden doordrenkte creatie, de mogelijkheden zijn eindeloos. Laat je creativiteit de vrije loop en ontdek de heerlijke synergie tussen Angry Orchard en je favoriete sterke drank.

Je kunt Angry Orchard bezoeken voor een heleboel plezier

Voor de ultieme Angry Orchard-ervaring is een bezoek aan hun 60 hectare grote boomgaard in Walden, New York, een must. Dompel jezelf onder in de fascinerende wereld van het cidermaken terwijl je de pittoreske boomgaard verkent. Ervaar uit eerste hand de toewijding en expertise die komen kijken bij het maken van hun uitzonderlijke ciders. Van rondleidingen tot proeverijen, Angry Orchard biedt een meeslepende en plezierige ervaring voor ciderliefhebbers en nieuwsgierige bezoekers.
Ga met me mee op deze reis voor ciderliefhebbers, waar we de onvertelde waarheid over Angry Orchard aan het licht hebben gebracht. Van de oorsprong van hun naam tot hun wijnachtige benadering van het maken van cider, de toewijding van het merk aan kwaliteit en innovatie schijnt door. Met geïmporteerde appels en de wijsheid van Europese cidermakers levert Angry Orchard een gevarieerde reeks smaken die het gehemelte betoveren. Ondanks de uitdagingen en terugroepacties blijft het merk toegewijd aan klanttevredenheid en voortdurende verbetering. Dus of je nu geniet van hun ciders op zichzelf of als hoofdingrediënt in cocktails, Angry Orchard biedt een wereld aan heerlijke mogelijkheden. En voor de ultieme ervaring belooft een bezoek aan hun boomgaard een leuk avontuur. Proost op de onvertelde waarheid van Angry Orchard, het paradijs voor ciderliefhebbers!

FAQ

Waarom heet Angry Orchard “Boos”?

Angry Orchard dankt zijn naam aan het uiterlijk van de appels die worden gebruikt bij het maken van hun cider. Deze ciderappels hebben, in tegenstelling tot de ongerepte appels die je in de supermarkt vindt, een meer wrange en bittere smaak en zijn visueel minder aantrekkelijk. De “boze” naam weerspiegelt de onconventionele schoonheid en unieke kwaliteiten van deze appels.

Waarin verschilt Angry Orchard cider van bier?

Hoewel Angry Orchard ciders qua presentatie op bier lijken, zijn ze qua productieproces meer verwant aan wijn. De smaken van hun ciders worden beïnvloed door het terroir, net als druiven bij het wijnmaken. Bovendien gebruikt Angry Orchard wijngist en volgt het fermentatietechnieken die vergelijkbaar zijn met die in de wijnbouw, wat resulteert in een meer verfijnde en genuanceerde drank.

Waar haalt Angry Orchard zijn appels vandaan?

Angry Orchard gebruikt zowel Amerikaanse als geïmporteerde appels in hun ciderproductie. Terwijl sommige seizoensgebonden variëteiten volledig Amerikaanse appels bevatten, vereisen andere specifieke smaakprofielen die alleen kunnen worden bereikt met appels uit boomgaarden in Frankrijk en Italië. Deze geïmporteerde appels dragen bij aan de complexe en diverse smaken van de ciders van Angry Orchard.

Is Angry Orchard voor uitdagingen komen te staan?

Ja, Angry Orchard heeft tijdens zijn reis te maken gehad met uitdagingen. In 2019 deed zich op een van hun locaties een incident voor waarbij racistisch geprofileerd werd, wat tot publieke verontwaardiging leidde. Angry Orchard ondernam onmiddellijk actie door de betrokken manager te ontslaan, het beveiligingsteam te vervangen en het incident te gebruiken als een kans om te leren en inclusiviteit te bevorderen. Daarnaast werden in 2015 bepaalde partijen van hun Crisp Apple cider teruggeroepen vanwege mogelijke hergisting in de fles.

Kan ik Angry Orchard in cocktails gebruiken?

Absoluut! Angry Orchard ciders zijn een fantastisch ingrediënt voor het maken van heerlijke cocktails. Hun knapperige en smaakvolle profielen maken ze een veelzijdige basis voor verschillende mixdrankjes. Van verfrissende zomercocktails tot gezellige herfstmixen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Laat je creativiteit de vrije loop en experimenteer met het verwerken van Angry Orchard in je favoriete cocktails.

Kan ik de boomgaard van Angry Orchard bezoeken?

Ja, je kunt de boomgaard van Angry Orchard bezoeken in Walden, New York. De boomgaard van 60 hectare biedt rondleidingen en proeverijen, zodat bezoekers een totaalervaring krijgen in de wereld van het cidermaken. Het is een geweldige kans om getuige te zijn van het vakmanschap achter de ciders van Angry Orchard en te genieten van een leuk uitje voor ciderliefhebbers en nieuwsgierige bezoekers.