Facts

Je raadt nooit hoe eieren oorspronkelijk heetten

Je raadt nooit hoe eieren oorspronkelijk heetten

Als fan van ontbijtvoedsel heb ik altijd een zwak gehad voor Eggo wafels. Er is iets met hun knapperige buitenkant en luchtige binnenkant dat ze de perfecte start van een drukke ochtend maakt. Maar ik wist niet dat Eggo wafels bijna een heel andere naam hadden!

De uitvinders achter de diepvrieswafel

In 1932 begonnen drie broers, Frank, Sam en Anthony Dorsa, een levensmiddelenbedrijf en begonnen aan een reis die het ontbijt voor altijd zou veranderen. Hun onderneming leidde ertoe dat ze verschillende succesvolle voedingsproducten uitvonden, waaronder de diepvrieswafel. De uitvinding van de diepvrieswafel alleen was echter niet genoeg voor de broers Dorsa.
In de jaren 1950 revolutioneerde Frank Dorsa het wafelmaakproces door een machine te maken die duizenden wafels in slechts één uur kon produceren. Deze uitvinding trok de aandacht van Kellogg, een gerenommeerd voedingsbedrijf, en in 1966 kochten ze het merk van de broers, Eggo.

Van “Froffles” naar “Eggo”.

Hier wordt het interessant. Toen de gebroeders Dorsa in 1953 hun diepgevroren wafelmengsel creëerden, hadden ze een andere naam in gedachten: “Froffles.” Ja, je leest het goed, Froffles! Het klinkt misschien grillig en leuk, maar gelukkig voor ons bleef de naam niet al te lang hangen.
In 1955 besloten de gebroeders Dorsa hun ontbijtuitvinding een nieuwe naam te geven en toen veranderde “Froffles” in de iconische naam die we nu kennen: “Eggo. De nieuwe naam Eggo had een bepaalde charme die klanten aansprak. Het werd een synoniem voor gemak en heerlijke diepvrieswafels die je op elk moment kon eten.

De erfenis van Eggo Wafels

We gaan nu verder en Eggo wafels zijn een vast ontbijt geworden in huishoudens in het hele land. Ze hebben een trouwe aanhang, waaronder echte klanten en zelfs fictieve personages zoals Eleven uit de populaire tv-serie “Stranger Things”.
Het is ongelooflijk dat een naamsverandering zo’n grote invloed heeft gehad op het succes van een product. Terwijl “Froffles” misschien slim en speels was, heeft “Eggo” een bepaalde eenvoud en memorabiliteit die de tand des tijds heeft doorstaan.
Dus de volgende keer dat je in je vriezer naar een doos Eggo wafels grijpt, denk dan eens aan het fascinerende verhaal achter hun oorspronkelijke naam. Het herinnert je eraan dat zelfs de meest iconische merken een bescheiden begin hebben en dat soms een kleine aanpassing het verschil kan maken.
Ik blijf genieten van mijn Eggo wafels, geniet van elke hap en waardeer het heerlijke ontbijt dat bijna “Froffles” heette.

FAQ

Hoe heetten Eggo wafels oorspronkelijk?

Eggo wafels heetten oorspronkelijk “Froffles”. De naam “Froffles” was een combinatie van “bevroren” en “wafels”, maar werd in 1955 veranderd in “Eggo”.

Waarom veranderden de makers de naam van Froffles in Eggo?

De gebroeders Dorsa, de makers van Eggo wafels, besloten in 1955 om de naam te veranderen van “Froffles” in “Eggo”. De nieuwe naam had een bepaalde charme en eenvoud die beter aansloeg bij de klanten, wat uiteindelijk bijdroeg aan het succes van het merk.

Wanneer nam Kellogg het merk Eggo over?

Kellogg nam het merk Eggo over in 1966. De uitvinding van de gebroeders Dorsa en hun succesvolle voedingsbedrijf trokken de aandacht van Kellogg, wat leidde tot de overname van Eggo wafels.

Zijn Eggo wafels vandaag de dag nog steeds populair?

Ja, Eggo wafels zijn vandaag de dag nog steeds populair. Ze zijn niet meer weg te denken uit het ontbijt in huishoudens in het hele land. Het merk heeft een trouwe aanhang, zowel onder echte klanten als onder fictieve personages, zoals Eleven uit de tv-serie “Stranger Things”.

Heeft de oorspronkelijke naam “Froffles” een blijvende impact gehad?

Hoewel de oorspronkelijke naam “Froffles” niet lang bleef hangen, is het een fascinerend onderdeel van de geschiedenis van Eggo wafels. Het herinnert ons eraan dat zelfs de meest iconische merken veranderingen ondergaan en dat soms een kleine aanpassing, zoals een naamsverandering, een groot verschil kan maken in het succes van een product.

Wat maakt Eggo wafels zo populair?

Eggo wafels hebben aan populariteit gewonnen door hun gemak en heerlijke smaak. Ze zijn gemakkelijk te bereiden en bieden een bevredigende ontbijtoptie voor drukke ochtenden. De krokante buitenkant en luchtige binnenkant van Eggo wafels hebben ze tot een favoriete keuze onder ontbijtliefhebbers gemaakt.