Facts

Robert Irvine’s go-to ribs kookmethode heeft deze verrassende stap

Onthulling van de verrassende Ribs-kookmethode van Robert Irvine

Als je je ooit hebt afgevraagd wat je nodig hebt om de lekkerste ribbetjes ooit te maken, dan heeft chef-kok Robert Irvine een verrassende methode die je misschien versteld doet staan. Er komt een stap bij kijken waar je waarschijnlijk nooit eerder aan hebt gedacht, maar volgens Irvine is het een spelbreker als het gaat om het verkrijgen van malse en smaakvolle ribbetjes. Dus pak je schort en duik in deze unieke bereidingswijze.

De controversiële stap: Plasticfolie en folie

Voor het bereiden van spareribs raadt Irvine een nogal onconventionele techniek aan. Hij stelt voor om de spareribs in plasticfolie te wikkelen en ze voor het bakken in folie te verpakken. Deze methode heeft bij velen de wenkbrauwen doen fronsen, omdat sceptici zich afvragen of de plasticfolie zal smelten in de oven. Irvine verzekert ons echter dat de plasticfolie veilig te gebruiken is bij lage temperaturen en op geen enkele manier smelt of schadelijk is voor het eten.
Volgens Irvine’s uitleg op Twitter helpt de combinatie van plasticfolie en folie om de smaken en het vocht in te sluiten, wat resulteert in ongelooflijk malse ribbetjes. Dus als je bereid bent om buiten de gebaande paden te treden en iets nieuws te proberen, is deze methode misschien wel het geheime ingrediënt dat je mist.

De ribbetjes bereiden

Nu we de verrassende stap hebben besproken, gaan we ons verdiepen in de bereiding van deze verrukkelijke ribbetjes. Om te beginnen verzamel je je ingrediënten: bruine suiker, Cajunkruiden, cayennepeper en keukenzout. Smeer de ribbetjes in met dit smaakvolle mengsel en laat ze minstens twee uur marineren, zodat de smaken goed in het vlees kunnen trekken.

Het kookproces

Als het marineren klaar is, is het tijd voor het kookproces. Verwarm de oven voor en wikkel de ribbetjes in plasticfolie en folie, zodat ze goed dicht zijn. Leg de ingepakte ribbetjes op een bakplaat en laat ze ongeveer drie uur in de oven garen. Door deze langzame en gelijkmatige gaarmethode kunnen de smaken zich ontwikkelen en wordt het vlees mals en sappig.

De finishing touch: Frituren

Na het langzame kookproces is het tijd om de ribbetjes een heerlijke knapperige textuur te geven. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Terwijl ze afkoelen, verwarm je de frituurpan op 360 graden. Maak ondertussen een droge mix van bloem, maïsmeel, uienpoeder, gemalen peper, knoflookpoeder en keukenzout.
Haal de ribbetjes, die nu op kamertemperatuur zijn, uit de verpakking en bestrijk ze royaal met de droge mix, zodat elke portie ongeveer twee botjes bevat. Laat elk deel voorzichtig in de hete olie zakken en frituur ze drie tot vier minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Serveren en genieten

Gefeliciteerd! Je hebt met succes de verrassende ribbetjes van Robert Irvine bereid volgens zijn unieke bereidingsmethode. Nu is het tijd om te serveren en te genieten van de vruchten van je arbeid. Irvine raadt aan om de ribbetjes te garneren met bieslook voor een extra vleugje frisheid en smaak.
Als je je eerste hap neemt, ervaar je de ongelooflijke malsheid van het vlees, gecombineerd met een verrukkelijke buitenste korst. De smaken dansen op je gehemelte en laten je verlangen naar meer. Het is geen wonder dat veel thuiskoks en fans van Irvine deze methode hebben gekozen als hun favoriete recept voor ribbetjes.
Dus als je de volgende keer zin hebt in verrukkelijke ribbetjes, wees dan niet bang om eens iets anders te proberen. Geef de verrassende bereidingswijze van Robert Irvine een kans en misschien ontdek je wel een heel nieuw niveau van perfecte ribbetjes.

FAQ

Is het veilig om de ribbetjes in plasticfolie en folie te wikkelen?

Ja, volgens Robert Irvine is het veilig om de ribbetjes in plasticfolie en folie te wikkelen. De plasticfolie is ontworpen om hitte te weerstaan en zal niet smelten of het voedsel beschadigen tijdens het kookproces.

Wat is het doel van het gebruik van plasticfolie en folie?

De combinatie van plasticfolie en folie helpt om de smaken en het vocht in te sluiten, wat resulteert in ongelooflijk malse en smaakvolle ribbetjes. Het creëert een gecontroleerde kookomgeving waardoor de ribbetjes gelijkmatig gaar worden en hun sappigheid behouden.

Hoe lang moet ik de ribbetjes marineren?

Het wordt aanbevolen om de ribbetjes minstens twee uur te marineren. Dit geeft voldoende tijd om de smaken van de bruine suiker, Cajunkruiden, cayennepeper en koosjer zout in het vlees te laten trekken en de smaak te versterken.

Kan ik het frituren overslaan?

Frituren geeft de ribbetjes een knapperige textuur en verbetert hun algehele smaak. Als je echter de voorkeur geeft aan een andere bereidingswijze of als je het oliegehalte wilt verminderen, kun je de frituurstap overslaan. De langzame garing in de oven zal nog steeds heerlijke en malse ribbetjes opleveren.

Kan ik een andere kruidenmix gebruiken?

Absoluut! Hoewel de door Robert Irvine voorgestelde kruidenmix van bruine suiker, Cajun-kruiden, cayennepeper en koosjer zout heerlijk is, kun je experimenteren met andere kruiden, afhankelijk van je smaakvoorkeuren. Voel je vrij om creatief te zijn en de smaken aan te passen aan jouw smaak.

Kan ik de ribbetjes op de grill bakken in plaats van in de oven?

De methode van Robert Irvine bestaat uit het langzaam garen van de ribbetjes in de oven, maar je kunt het recept ook aanpassen om ze op de grill te bereiden. Volg gewoon de marineerstap en wikkel de ribbetjes dan in plasticfolie en folie zoals aangegeven. In plaats van ze in de oven te leggen, kun je de gewikkelde ribbetjes op indirect vuur op een lage temperatuur grillen voor een vergelijkbare gaartijd.