Facts

De tijd dat Kellogg’s naar de maan ging

De tijd dat Kellogg’s naar de maan ging

Een ontbijt dat geschiedenis schreef in de ruimte

Als iemand met ervaring uit de eerste hand kan ik je vertellen dat de reis naar de maan een buitengewoon avontuur is. En hoewel er veel fascinerende aspecten waren van de Apollo 11-missie, is er één detail dat me bijblijft: het iconische Amerikaanse voedselmerk Kellogg’s dat de astronauten van een ontbijt voorzag.
Tijdens de Apollo 11-missie in 1969 genoten de astronauten Neil Armstrong en Buzz Aldrin van een speciaal ontbijt dat werd verzorgd door Kellogg’s. Aan boord van het ruimteschip hadden ze blokjes ontbijtgranen tot hun beschikking, waaronder opties zoals Corn Flakes met een vleugje fruit en de klassieke Frosted Flakes. Deze ontbijtkeuzes bevredigden niet alleen hun smaakpapillen, maar droegen ook bij aan de dagelijkse calorie-inname van meer dan 2.500 calorieën die wordt aanbevolen voor astronauten.

FAQ

Wat voor soort ontbijtgranen aten de Apollo 11-astronauten in de ruimte?

De Apollo 11 astronauten hadden een verscheidenheid aan Kellogg’s ontbijtgranen tot hun beschikking, waaronder Corn Flakes met een vleugje fruit en de klassieke Frosted Flakes.

Waarom verzorgde Kellogg’s het ontbijt voor de astronauten?

Kellogg’s verzorgde het ontbijt voor de astronauten om bij te dragen aan hun dagelijkse calorie-inname. Het voedzame en energiegevende ontbijt hielp hun lichaam van brandstof te voorzien tijdens de missie.

Bood Kellogg’s promoties of incentives aan in verband met de ruimtemissie?

Ja, Kellogg’s voegde een extra element van opwinding toe voor jonge aardbewoners door 20 verschillende ruimteschip-thema stickers aan te bieden als prijzen in hun cornflakes dozen tijdens de Apollo 11 missie.

Welke andere voedselopties hadden astronauten in de ruimte?

Naast ontbijtgranen hadden de astronauten tijdens de Apollo 11-missie toegang tot een reeks verpakte voedingsmiddelen, waaronder rundvlees en groenten, appelmoes en varkensvlees met aardappelschilfers.

Worden er nog steeds ontbijtgranen geserveerd in de ruimte?

Ja, ontbijtgranen maken nog steeds deel uit van het dieet van astronauten. NASA-astronaut Tom Marshburn heeft gezegd dat Bran Flakes een van de favoriete ontbijtopties in de ruimte is.

Hoe wordt graan bereid en gegeten in de ruimte?

Om de smaken van ontbijtgranen op aarde na te bootsen, worden melkpoeder en water in de ruimte met de ontbijtgranen gemengd. Het mengsel wordt opnieuw gedroogd en de astronauten eten het als onderdeel van hun ontbijt.