Facts

De staat met de meeste Dunkin’ winkels

De staat met de meeste Dunkin’ winkels

Ik ben altijd fan geweest van Dunkin’. Er is iets met hun ijskoffie en roze donuts met hagelslag waardoor ik altijd terugkom voor meer. Het is geen verrassing dat Dunkin’ een populaire ontbijtfranchise is geworden, met meer dan 11.700 winkels wereldwijd en meer dan 9.400 locaties alleen al in de VS. Ze zeggen dat Amerika draait op Dunkin’ en daar ben ik het helemaal mee eens.
Maar hier is de clou: in welke Amerikaanse staat vind je de meeste Dunkin’ winkels? Je zou kunnen denken dat het Massachusetts is, waar de keten is opgericht, maar het antwoord zal je misschien verrassen. Het is namelijk New York! Ja, dat klopt, New York heeft meer Dunkin’ vestigingen dan welke andere staat in Amerika dan ook, met maar liefst 1.415 winkels. Dat is maar liefst 15% van alle Dunkin’ winkels in de VS.
Van de vele Dunkin’ vestigingen in New York spant New York City de kroon met 436 winkels verspreid over de vijf stadsdelen. Dat betekent dat New York City alleen al de meeste Dunkin’ winkels in Amerika heeft. We kunnen gerust zeggen dat de Big Apple echt op Dunkin’ loopt.
Maar niet alleen New York is dol op Dunkin’. De hele oostkust is een bolwerk van Dunkin’. Als je kijkt naar een kaart van Dunkin’ winkels in het hele land, zie je dat er in het noordwesten een tekort is, terwijl de oostkust er vol mee staat, vooral in New England en de omliggende staten.
Dunkin’ is onderdeel geworden van de cultuur aan de oostkust. In tegenstelling tot zijn stijlvolle concurrent Starbucks omarmt Dunkin’ een gewone esthetiek die past bij de gruizige drukte van de steden aan de oostkust. Het is een plek waar hardwerkende mensen hun dagelijkse kopje koffie kunnen pakken en hun dag van brandstof kunnen voorzien. Zoals een vrouw uit New England ooit zei: “Ik spendeerde er waarschijnlijk 1000 dollar per jaar – elke dag koffie, af en toe een bagel, donuts voor de kinderen … Ik geef het niet op. Ik geef liever de kabel op.” Dunkin’ is een aangeboren traditie geworden, iets dat ingebakken zit in het leven van de inwoners van de oostkust.
Dunkin’ is al sinds 1958 actief in de staat New York en blijft zijn aanwezigheid uitbreiden. Vóór de pandemie waren er alleen al in New York City meer dan 600 Dunkin’-vestigingen. Toen de keten haar 500e vestiging in de stad opende, zei Nigel Travis, voorzitter van Dunkin’, opgetogen dat New York “een beetje het gevoel van Dunkin’ weergeeft met de snelheid, de buzz en de positieve sfeer die er heerst, dus we hebben echt een goed gevoel over New York”.
New York mag dan wel de meeste Dunkin’ winkels hebben, het is belangrijk om te weten dat Dunkin’ een onmisbaar ontbijtinstituut is aan de hele oostkust en in de historische Amerikaanse steden. Van Boston tot Philadelphia is Dunkin’ een geliefd onderdeel geworden van de plaatselijke cultuur.
Dus als je aan de oostkust bent en behoefte hebt aan een goede kop koffie of een heerlijke donut, hoef je niet ver te zoeken. Dunkin’ winkels liggen altijd om de hoek, klaar om je van brandstof te voorzien en je op de been te houden. Per slot van rekening loopt Amerika echt op Dunkin’.

FAQ

Hoeveel Dunkin’ winkels zijn er in New York?

New York heeft het grootste aantal Dunkin’ winkels van alle staten in Amerika, met in totaal 1.415 vestigingen. Alleen al in New York City zijn er 436 Dunkin’ winkels.

Waarom heeft New York de meeste Dunkin’ winkels?

Hoewel Dunkin’ is opgericht in Massachusetts, heeft New York de franchise en haar aanbod van harte omarmd. Met zijn snelle levensstijl en levendige stadscultuur biedt New York een ideale omgeving voor Dunkin’ om te gedijen en te voorzien in de behoeften van haar inwoners en bezoekers.

Is Dunkin’ alleen populair in New York?

Nee, Dunkin’ is immens populair aan de hele oostkust van de Verenigde Staten. De oostkust, met name New England en de omliggende staten, heeft een sterke affiniteit met Dunkin’ en beschouwt het als een onderdeel van haar culturele weefsel.

Zijn de winkels van Dunkin’ voornamelijk geconcentreerd in stedelijke gebieden?

Hoewel Dunkin’ winkels vooral te vinden zijn in stedelijke gebieden, vooral in steden als New York City, zijn ze ook te vinden in voorstedelijke en zelfs sommige landelijke gebieden langs de oostkust. Dunkin’ streeft ernaar haar klanten handige locaties te bieden, ongeacht hun locatie.

Hoe lang is Dunkin’ al aanwezig in de staat New York?

Dunkin’ is al sinds 1958 actief in de staat New York. In de loop der jaren heeft het zijn aanwezigheid uitgebreid en een stevige voet aan de grond gekregen in de staat, waardoor het een integraal onderdeel is geworden van de ontbijtcultuur en dagelijkse routines van veel New Yorkers.

Heeft Dunkin’ plannen om verder uit te breiden aan de oostkust?

Hoewel er in het artikel geen specifieke uitbreidingsplannen worden genoemd, heeft Dunkin’ een voortdurende toewijding getoond aan groei en het uitbreiden van haar bereik. Gezien de populariteit van Dunkin’ aan de oostkust is het waarschijnlijk dat de franchise nieuwe winkels zal blijven openen en haar trouwe klantenbestand in de regio zal blijven bedienen.