Facts

De Vakantiedrank waarvan meer dan 40% van de mensen zegt dat het hun favoriet is

De Vakantiedrank waarvan meer dan 40% van de mensen zegt dat het hun favoriet is

De feestdagen zijn een tijd van vreugde, feest en verwennerij. Naast het heerlijke assortiment zoete en hartige lekkernijen die onze tafels sieren tijdens deze feestelijke periode, is er een breed scala aan seizoensgebonden dranken om ze te begeleiden. Van warme dranken tot gekoelde brouwsels, er is keuze genoeg. Maar welke van de vele beschikbare opties heerst als de ultieme favoriete vakantiedrank? Laten we eens kijken naar de resultaten van een enquête uitgevoerd door Mashed, waarbij meer dan 40% van de respondenten hun topkeuze deelden.

De onmiskenbare favoriet: Warme Chocolade

Als de bladeren beginnen te vallen en de winter zijn intrede doet, is er één drankje dat als duidelijke winnaar uit de bus lijkt te komen in de harten van velen: warme chocolademelk. Het is geen verrassing dat deze klassieke lekkernij een speciale plaats inneemt tijdens de feestdagen. Van social media-feeds versierd met beelden van dampende mokken tot debatten over de beste toppings (marshmallows of slagroom?), warme chocolademelk vat de essentie van warmte en comfort. In het onderzoek dat werd uitgevoerd door Mashed, riep meer dan 40% van de respondenten, maar liefst 265 personen, warme chocolademelk uit tot hun absolute favoriete winterdrank.

Een aangename verrassing: Eggnog

Op de tweede plaats met bijna 21% van de stemmen (136 mensen) staat eierpunch. Deze romige en rijke drank heeft een toegewijde aanhang, ondanks dat er ook tegenstanders zijn. Eierpunch wordt vaak geassocieerd met vakantietradities en nostalgie en is een geliefde seizoensverwennerij geworden. Met zijn uitgesproken smaakprofiel en feestelijke charme is het geen wonder dat een aanzienlijk deel van de respondenten eierpunch koos als favoriete feestdrank.

Onverwachte lekkernijen: Pumpkin Spice Latte en warme appelcider

Verrassend genoeg ging de derde plaats naar de pumpkin spice latte, goed voor 13% van de stemmen (85 mensen). Hoewel dit iconische drankje van Starbucks traditioneel wordt beschouwd als een herfstdrankje, is het erin geslaagd om zijn populariteit tot ver in het winterseizoen uit te breiden. Met zijn heerlijke mix van warme specerijen en romige noten blijft het nog lang na de Thanksgiving-feesten de smaakpapillen boeien.
Een ander herfstdrankje, warme appelcider, eiste de vierde plaats op met 11% van de stemmen (73 mensen). De troostende geur van gekruide appels die door de lucht zweeft en het gezellige gevoel van nippen aan een kop warme cider maken het voor velen een favoriete keuze tijdens de feestdagen.

Op ontdekkingstocht door de minder bekende: Hot Toddies, Glühwein en Wassail

Hoewel warme chocolademelk, eierpunch, lattes met pompoensmaak en warme appelcider de aandacht trokken, waren er ook een paar minder bekende kanshebbers in het onderzoek. Hot toddies kregen iets minder dan 5% van de stemmen (32 mensen), gevolgd door glühwein met iets meer dan 4% (28 mensen). Verrassend genoeg kreeg wassail, een warme glühwein, iets meer dan 1% van de stemmen, met acht mensen die hun voorliefde voor deze unieke vakantiedrank uitspraken.

Buiten de doos: “Geen van bovenstaande” en alternatieve keuzes

Niet ieders smaakpapillen passen bij de populaire keuzes en de enquête leverde een aantal interessante alternatieven op. Een aanzienlijk aantal respondenten gaf aan niet geïnteresseerd te zijn in de aangeboden opties of in seizoensgebonden dranken in het algemeen. Sommige mensen kozen voor vertrouwde favorieten zoals cola light, koffie, thee en fruit punch. De seizoensaanbiedingen van Starbucks, zoals pepermuntmokka, pepermunt warme chocolademelk en kastanjepralata, kregen ook stemmen.
Interessant is dat een aanzienlijk aantal “andere” stemmen de voorkeur voor gekoelde alcoholische dranken benadrukte. Bier, whisky, rum, margarita’s en zelfs een borreltje single malt van het eiland Islay kwamen voor op de lijst. Hoewel warme dranken het vakantiedranklandschap domineren, lijkt het erop dat een aanzienlijk deel van de mensen hun drankjes liever koud drinken, zelfs tijdens de feestdagen.
Als conclusie komt warme chocolademelk naar voren als de onbetwiste favoriet onder meer dan 40% van de ondervraagden. Zijn tijdloze aantrekkingskracht, warmte en vermogen om gevoelens van gezelligheid op te roepen, maken het een geliefde metgezel tijdens de winterfestiviteiten. Er zijn echter talloze andere opties die de smaakpapillen betoveren en vreugde brengen tijdens de feestdagen. Of je je nu overgeeft aan eierpunch, geniet van een pumpkin spice latte of kiest voor een warme kop appelcider, de keuze is aan jou. Dus kom samen, hef een mok en geniet van de smaken die deze tijd van het jaar echt speciaal maken. Proost op de feestdagen en de heerlijke dranken die erbij horen!

FAQ

Wat is de populairste vakantiedrank?

De populairste vakantiedrank, volgens een enquête uitgevoerd door Mashed, is warme chocolademelk. Meer dan 40% van de respondenten koos warme chocolademelk als favoriete winterdrank.

Waarom is warme chocolademelk zo geliefd tijdens de feestdagen?

Warme chocolademelk is geliefd tijdens de feestdagen omdat het warmte, comfort en verwennerij belichaamt. Het is een klassieke traktatie die gevoelens van gezelligheid en nostalgie oproept, waardoor het de perfecte metgezel is voor koude winterdagen en feestelijke vieringen.

Welke andere dranken scoorden hoog in het onderzoek?

Hoewel warme chocolademelk de eerste plaats opeiste, waren andere dranken die hoog scoorden in het onderzoek onder andere eierpunch, pumpkin spice latte en warme appelcider. Deze dranken hebben hun eigen unieke smaken en associaties met de feestdagen, waardoor ze populair zijn bij de respondenten.

Zijn er alternatieve opties voor wie niet van de populaire feestdagen drankjes houdt?

Ja, de enquête onthulde dat sommige mensen alternatieve voorkeuren hebben voor vakantiedranken. Sommige respondenten kozen voor niet-seizoensgebonden keuzes zoals Diet Coke, koffie, thee, fruit punch en verschillende aanbiedingen van Starbucks, zoals pepermuntmokka, pepermunt warme chocolademelk en kastanjepraliné latte. Daarnaast gaf een aanzienlijk aantal respondenten aan dol te zijn op gekoelde alcoholische dranken zoals bier, whisky, rum en margarita’s.

Wat zijn enkele minder bekende vakantiedranken die in het onderzoek werden genoemd?

Het onderzoek bracht een paar minder bekende vakantiedranken aan het licht die stemmen kregen van respondenten. Dit zijn onder andere hot toddies, glühwein en wassail. Hoewel ze misschien niet zo bekend zijn als warme chocolademelk of advocaat, bieden deze dranken unieke smaken en worden ze graag gedronken door mensen die hun eigen charme waarderen.

Kan ik ook buiten de feestdagen genieten van deze vakantiedranken?

Absoluut! Hoewel deze dranken vaak worden geassocieerd met de feestdagen, is er geen regel die zegt dat je er niet het hele jaar door van kunt genieten. Als je een bepaalde favoriet hebt onder de ondervraagde dranken, is er geen reden waarom je er niet van kunt genieten wanneer je maar wilt. De vreugde en troost die ze brengen zijn immers niet beperkt tot een bepaalde tijd van het jaar.