Facts

Vreemde regels die werknemers van McDonald’s moeten volgen

Mijn ervaring met de rare regels die werknemers van McDonald’s moeten volgen

Werken bij McDonald’s is voor mij een hele ervaring geweest. Hoewel veel mensen er een verkeerd beeld van hebben, vond ik het een lonende en opwindende baan. Er zijn echter een paar vreemde regels waaraan werknemers van McDonald’s zoals ik zich moeten houden. Ik zal u vertellen over mijn eerste ervaringen met deze eigenaardige richtlijnen.

Geen toegang tot de badkamer na sluitingstijd

Een van de meest ongebruikelijke regels bij McDonald’s is dat klanten na sluiting van de eetzaal geen gebruik mogen maken van de toiletten. Dit kan frustrerend zijn voor late klanten, maar er zit een reden achter. Door de eetzaal te sluiten kan het personeel schoonmaken en zich voorbereiden op de drukte van de volgende dag. Bovendien is het ook een veiligheidsmaatregel om mogelijke inbraken te voorkomen. Ik herinner me een keer dat een running back van de NFL Pro Bowl de toegang tot het toilet werd geweigerd bij mijn McDonald’s, en het incident haalde de landelijke krantenkoppen. Zo zie je maar hoe streng deze regel wordt gehandhaafd.

Regelmatig de handen wassen is een must

Hygiëne is een topprioriteit in de foodservice-industrie en McDonald’s neemt dit serieus. Als werknemer was ik verplicht om mijn handen minstens één keer per uur te wassen met antimicrobiële zeep. De frequentie kan per land verschillen, maar het belang van reinheid is universeel. Ik herinner me discussies onder collega’s over de exacte tijdsintervallen voor het handen wassen, vooral tijdens de COVID-19 pandemie. Hoewel er in de Verenigde Staten misschien geen gestandaardiseerde richtlijn is, wordt persoonlijke hygiëne strikt gehandhaafd.

Alleen reageren op Ronald McDonald

Ronald McDonald heeft een speciaal plekje in de harten van velen, vooral van degenen die zijn opgegroeid met McDonald’s verjaardagsfeestjes. Maar wist je dat acteurs die Ronald McDonald spelen alleen mogen reageren op de naam van dat personage? Zo wordt de illusie in stand gehouden dat Ronald een echt persoon is en niet slechts een mascotte. Ik leerde over deze regel uit een boek geschreven door de eerste “Boss Clown” die Ronald McDonald acteurs inhuurde en trainde. Ik kwam zelfs een incident tegen waarbij een volledig gekostumeerde Ronald McDonald door de politie werd aangehouden omdat hij erop stond alleen als Ronald McDonald te worden aangesproken. Het is een bewijs van de toewijding die nodig is voor deze rol.

Geen gratis eten, geen uitzonderingen

Hoewel sommige restaurants uitzonderingen hebben voor het aanbieden van gratis eten, houdt McDonald’s zich strikt aan de “geen eten regel”. Zelfs kleine daden van vrijgevigheid, zoals een collega een extra plakje kaas geven zonder ervoor te betalen, kunnen leiden tot onmiddellijk ontslag. Ik kwam echter een zaak tegen waarbij een ontslagen werknemer McDonald’s voor de rechter daagde en een kleine schikking won, wat de ernst van de straf benadrukt. Deze regel zorgt ervoor dat de middelen van het bedrijf niet worden misbruikt en benadrukt het belang van integriteit op de werkplek.

Verzorgingsbeleid: Tatoeages en piercings

McDonald’s heeft een strikt verzorgingsbeleid, met richtlijnen voor tatoeages en piercings. Het bedrijf streeft naar een schoon en verzorgd uiterlijk voor de bemanningsleden. Piercings rond de mond zijn ten strengste verboden en neuspiercings moeten worden goedgekeurd door de Area Supervisor. Extreme tatoeages worden ook ontmoedigd, hoewel de details niet expliciet worden genoemd. Dit beleid zorgt ervoor dat het personeel een professionele indruk maakt op de klanten. Dus als u een baan bij McDonald’s overweegt, wees dan bereid om zichtbare tatoeages te bedekken en het aantal oorbellen dat u draagt te beperken.

Geen service voor voetgangers in de Drive-Thru

Mensen die ’s avonds laat trek krijgen, overwegen soms om door de drive-thru te lopen om hun bestelling te plaatsen. McDonald’s heeft echter een regel tegen het bedienen van voetgangers op hetzelfde punt waar voertuigen worden bediend. Deze regel is vooral om veiligheidsredenen en om mogelijke ongelukken te voorkomen. Dus als u te voet bent, zult u een alternatieve manier moeten vinden om uw McDonald’s hunkeren te bevredigen.
Kortom, mijn tijd bij McDonald’s is gekenmerkt door deze eigenaardige regels. Hoewel ze misschien vreemd lijken voor buitenstaanders, dienen ze belangrijke doelen, zoals het handhaven van de netheid, het waarborgen van de veiligheid en het in stand houden van het merkimago. Ondanks deze ongebruikelijke richtlijnen is werken bij McDonald’s een lonende ervaring geweest, die waardevolle mogelijkheden voor persoonlijke en professionele groei heeft geboden.

FAQ

Wat gebeurt er als een klant het toilet wil gebruiken nadat de eetzaal gesloten is?

Als de eetzaal gesloten is, mogen klanten de toiletten niet meer gebruiken. Deze regel zorgt ervoor dat het personeel efficiënt kan schoonmaken en zich kan voorbereiden op de volgende dag. Daarnaast is het een veiligheidsmaatregel om het risico op mogelijke inbraken te minimaliseren.

Waarom moeten werknemers van McDonald’s vaak hun handen wassen?

Handen wassen is cruciaal voor het handhaven van hygiënische normen in de foodservice-industrie. McDonald’s eist dat medewerkers minstens één keer per uur hun handen wassen, en in sommige landen zijn de richtlijnen nog strenger. Deze praktijk helpt de verspreiding van ziektekiemen te voorkomen en waarborgt de veiligheid van klanten.

Wat is de reden dat werknemers alleen reageren op de naam Ronald McDonald?

McDonald’s heeft een lange traditie om de illusie in stand te houden dat Ronald McDonald een echt personage is. Deze regel garandeert de authenticiteit van de mascotte en verbetert de algehele ervaring voor klanten. Van acteurs die Ronald McDonald uitbeelden wordt verwacht dat ze het personage volledig belichamen en alleen op die naam reageren.

Waarom biedt McDonald’s zijn werknemers geen gratis eten aan?

McDonald’s heeft een strikt beleid tegen het verstrekken van gratis eten aan werknemers, ongeacht de reden. Deze regel is bedoeld om misbruik van bedrijfsmiddelen te voorkomen en eerlijkheid onder alle werknemers te handhaven. Aanbiedingen van gratis eten kunnen leiden tot potentieel misbruik en financiële verliezen voor het bedrijf.

Wat zijn de verzorgingsrichtlijnen voor tatoeages en piercings bij McDonald’s?

McDonald’s hanteert een verzorgingsbeleid met richtlijnen voor tatoeages en piercings. Zichtbare tatoeages worden ontmoedigd en extreme tatoeages zijn niet toegestaan. Piercings rond de mond zijn ten strengste verboden en voor neuspiercings is toestemming nodig van de Area Supervisor. Het bedrijf streeft naar een nette en professionele uitstraling onder het personeel.

Waarom bedienen McDonald’s drive-thrus geen voetgangers?

Drive-thrus van McDonald’s zijn ontworpen om klanten in voertuigen veilig en efficiënt te bedienen. Het bedienen van voetgangers in de drive-thru rijstrook kan potentiële veiligheidsrisico’s met zich meebrengen en de kans op ongelukken vergroten. Om het welzijn van zowel klanten als medewerkers te garanderen, houdt McDonald’s zich strikt aan de regel dat voetgangers niet in de drive-thru worden bediend.