Facts

De onvertelde waarheid van Unwrapped

Hier is een artikel gebaseerd op de verstrekte informatie:
De onvertelde waarheid van Unwrapped

Marc Summers heeft nooit echt de voedselfabrieken bezocht in de show

Tijdens het 22 seizoenen durende programma “Unwrapped” nam presentator Marc Summers kijkers mee op een reis langs voedselfabrieken in heel Amerika. Desondanks onthulde Summers zelf dat hij nooit echt een van deze geweldige locaties of fabrieken heeft bezocht. In plaats daarvan werd “Unwrapped” geproduceerd met behulp van “wrap around” opnamen van fabrieksvloeren en werknemers, vervolgens gecombineerd met opnamen van Summers op een van de verschillende locaties in het land. De retro eetgelegenheden waar Summers ons liet kennismaken met het heerlijke eten waar elke aflevering om draaide, waren eigenlijk productielocaties in Orlando, Pueblo, Colorado en Hershey, Pennsylvania. Summers nam echter vaak segmenten op in lokale eetgelegenheden die in de show voorkwamen, zoals de Jefferson Diner in New Jersey.

Unwrapped was het startdeeg voor verschillende spin-offs die gebakken zouden worden door Food Network.

Na een ongelooflijke reeks die in 2001 begon, werd “Unwrapped” in 2011 uit de lucht gehaald. Terwijl infotainmentprogramma’s terrein verloren in de kijkcijfers, kregen Food Network-fans steeds meer zin in competitieprogramma’s zoals “Iron Chef” en “Chopped” en reisprogramma’s zoals “Diners, Drive-Ins, and Dives”. Toch bleef “Unwrapped” hangen, net als de geur van een favoriet gerecht. Vanaf 2004 gebruikte Summers zijn ervaring als presentator van spelshows om “Trivia Unwrapped” te maken, de eerste spin-off van de franchise. In de show namen deelnemers het tegen elkaar op in een strijd om de kennis van voedselfeiten, waarbij dezelfde popculturele keukens werden gebruikt die het origineel zo populair maakten. “Trivia Unwrapped” liep van 2004 tot 2005 voordat het uit de lucht werd gehaald. Gelukkig voor de kijkers zou “Unwrapped” nog een paar jaar te zien zijn voordat Food Network een andere richting insloeg.

In een spin-off van Unwrapped speelde een voormalig boybandlid de hoofdrol.

“Unwrapped” heeft altijd in het teken gestaan van nostalgie. Dus toen de show voor de derde keer opdook, was het logisch dat dit gebeurde met een ander icoon van het vroege millennium. Voormalig NSYNC-lid Joey Fatone, presentator van “Rewrapped”. In 2014 meldde de Associated Press dat de topmensen bij Food Network een idee hadden om oude beelden van de productie van “Unwrapped” te hergebruiken voor iets nieuws. Marc Summers, na zijn succesvolle productie van “Restaurant: Impossible”, hielp bij het ontwikkelen van een “Unwrapped” spin-off concept dat gebruik zou maken van de populariteit van de show en tegelijkertijd zou voldoen aan de smaak van de tijd. Gejureerd door Summers en gepresenteerd door Fatone, stapte “Rewrapped” in de sfeer van de kookuitdaging terwijl het ook diep putte uit de geschiedenis van “Unwrapped”. Het doel was dat de deelnemende koks producten uit de topafleveringen van “Unwrapped” (zoals Twinkies, Hostess cupcakes en Goldfish) namen en hun commerciële smaken en texturen nabootsten terwijl ze op de klok zaten. Ondanks de blijvende populariteit van zijn voorganger heeft “Rewrapped” het ook maar twee seizoenen volgehouden voordat het in de koelkast belandde.

Hoe Marc Summers gastheer werd van Unwrapped

FAQ

Heeft Marc Summers de voedselfabrieken in Unwrapped bezocht?

Nee, ondanks dat het lijkt alsof hij voedselfabrieken door heel Amerika bezoekt, is Marc Summers nooit echt op die locaties geweest. De show gebruikte “wrap around” shots van fabrieksvloeren en werknemers, die vervolgens werden gecombineerd met shots van Summers op een paar locaties in het land.

Tot welke spin-offs leidde Unwrapped?

Unwrapped heeft een aantal spin-offs voortgebracht, waaronder Trivia Unwrapped in 2004-2005, waarin deelnemers het tegen elkaar opnamen in een strijd om de kennis van voedselfeiten. In 2014 werd de show nieuw leven ingeblazen als Rewrapped, gepresenteerd door voormalig NSYNC-lid Joey Fatone, waarin deelnemers werden uitgedaagd om commerciële voedselproducten na te maken.

Hoe kwam Marc Summers aan de rol als presentator van Unwrapped?

Voor zijn tv-carrière zat Marc Summers in de gerookte zalmindustrie. Daarna stapte hij over naar de showbusiness en werkte hij als goochelaar, komiek en presentator van de Nickelodeon spelshow Double Dare. Nadat Double Dare was afgelopen, kwam Summers terecht bij Food Network, waar hij eerst een show presenteerde met de naam It’s a Surprise! voordat hij de hitshow Unwrapped presenteerde.

Welke andere show overwoog Food Network in plaats van Unwrapped?

Op hetzelfde moment dat Unwrapped werd ontwikkeld, zond Food Network ook een ander programma uit genaamd Food Finds, gepresenteerd door Sarah Pinckney, dat ook door het land reisde en onderzocht hoe voedsel werd gemaakt. Uiteindelijk koos Food Network voor het meer popculturele en nostalgische Unwrapped in plaats van voor Food Finds.

Hoe lang heeft Unwrapped gedraaid?

Unwrapped heeft maar liefst 22 seizoenen gedraaid, van 2001 tot 2011, voordat het uit de lucht werd gehaald toen infotainmentprogramma’s plaats begonnen te maken voor meer competitie- en reisgerichte culinaire shows op Food Network.