Facts

De Hack die Ina Garten gebruikt om knapperige sla te krijgen zonder slacentrifuge

De Hack die Ina Garten gebruikt om knapperige sla te krijgen zonder slacentrifuge

Salades zijn een populaire en gezonde keuze voor veel mensen, omdat ze een verfrissende combinatie van groenten en fruit bieden. Sla in het bijzonder vormt de basis van veel groene salades. Hoewel voorverpakte sla handig lijkt, kan het ook duur zijn in vergelijking met het kopen van een hele krop sla. Ina Garten, ook bekend als de Barefoot Contessa, heeft een briljante hack gedeeld om knapperige sla te maken zonder dat je een slacentrifuge nodig hebt.

Een kosteneffectief alternatief

Volgens de Everyday Cheapskate kan voorverpakte Romeinse sla meer dan vier keer zo duur zijn als een hele krop sla uit de winkel. Ina Garten suggereert dat het budgetvriendelijker kan zijn om te kiezen voor een krop sla en die zelf te bereiden. Met deze hack bespaar je niet alleen geld, maar kun je je salade ook aanpassen aan je eigen voorkeuren.

De keukenhanddoekmethode

Tijdens een optreden in de Today Show onthulde Ina Garten haar truc om knapperige sla te krijgen zonder slacentrifuge. De culinaire ster deelde haar techniek met Hoda Kotb en Jenna Bush en liet zien hoe een simpele keukendoek een revolutie kan zijn. Hier zie je hoe het werkt:

  1. Begin met het grondig wassen van je sla om vuil of resten te verwijderen.
  2. Als de sla schoon is, leg je hem op een schone keukendoek.
  3. Verzamel alle vier de hoeken van de handdoek en breng ze samen, zodat er een zakachtige vorm ontstaat.
  4. Houd de handdoek goed dicht en draai de zak ongeveer tien keer rond in een cirkelvormige beweging.
  5. Deze beweging bootst de draaiende beweging van een slacentrifuge na en verwijdert effectief overtollig vocht uit de slabladeren.
  6. Als extra stap kun je een papieren handdoek gebruiken om de sla voorzichtig droog te deppen nadat je hem in de keukenhanddoek hebt gedraaid.

De voor- en nadelen

Volgens Food 52 is het gebruik van een handdoek in plaats van een slacentrifuge een beproefde methode. Het is een kosteneffectieve oplossing waarmee je knapperige en droge sla voor je salades krijgt. Bovendien verlengt deze hack de versheid van je sla, waardoor het tot wel vijf dagen vers blijft als je het goed bewaart.
Ina Garten zegt ook dat je met deze techniek je bovenlichaam traint, waardoor je een element van lichaamsbeweging toevoegt aan je saladebereidingsroutine. Het is echter de moeite waard om op te merken dat, hoewel de handdoekmethode een haalbare optie is, een slacentrifuge het superieure hulpmiddel blijft om groente te drogen. Als je de ruimte en de middelen hebt, is investeren in een slacentrifuge een echte aanrader.

De onderste regel

Ina Garten’s hack om knapperige sla te krijgen zonder slacentrifuge biedt een praktische en kosteneffectieve oplossing voor saladeliefhebbers. Door een keukenhanddoek te gebruiken en een simpele draaiende beweging te maken, krijg je droge en knapperige slabladeren die perfect zijn om te dresseren. Of je nu geld wilt besparen, je salade wilt personaliseren of gewoon geen slacentrifuge bij de hand hebt, deze methode is een fantastisch alternatief. Probeer het eens en geniet van je verse, knapperige salades zonder dat je speciale apparatuur nodig hebt.

FAQ

Kan ik knapperige sla krijgen zonder slacentrifuge?

Ja, dat kan! Ina Garten, de Barefoot Contessa, heeft een slimme hack gedeeld waarbij ze een keukenhanddoek gebruikt om knapperige sla te krijgen zonder slacentrifuge.

Hoe werkt de keukenhanddoekmethode?

De keukenhanddoekmethode houdt in dat je de sla wast, op een schone handdoek legt, de hoeken van de handdoek samenpakt tot een zak en de zak ongeveer tien keer ronddraait in een cirkelvormige beweging. Deze beweging bootst de draaiende beweging van een slacentrifuge na en verwijdert effectief overtollig vocht uit de slabladeren.

Is de keukenhanddoekmethode net zo effectief als het gebruik van een slacentrifuge?

Hoewel de keukenhanddoekmethode een goed alternatief is, blijft een slacentrifuge het beste hulpmiddel om sla te drogen. Als je echter geen slacentrifuge hebt of er liever geen gebruikt, is de keukenhanddoekmethode een geweldige optie waarmee je nog steeds knapperige sla kunt maken.

Kan ik de sla bewaren nadat ik de keukenpapiermethode heb gebruikt?

Ja, je kunt de sla bewaren nadat je de keukenhanddoekmethode hebt gebruikt. Goed gedroogde sla kan tot vijf dagen vers blijven als je het op de juiste manier bewaart. Zorg ervoor dat je de sla in een luchtdichte verpakking of een hersluitbare zak doet en koel bewaart om de versheid te behouden.

Is er speciale apparatuur nodig voor de keukenhanddoekmethode?

Nee, voor de keukenhanddoekmethode heb je geen speciale apparatuur nodig. Alles wat je nodig hebt is een schone keukenhanddoek en een draaiende beweging om knapperige sla te krijgen. Het is een kosteneffectieve oplossing die gemakkelijk in elke keuken kan worden toegepast.

Zijn er nog extra voordelen aan het gebruik van de keukenhanddoekmethode?

Ina Garten zegt dat het gebruik van de keukenhanddoekmethode een geweldige workout voor het bovenlichaam is, waardoor je een element van lichaamsbeweging toevoegt aan je saladebereidingsroutine. Je krijgt dus niet alleen knapperige sla, maar ook een beetje extra lichaamsbeweging tijdens het bereiden van je salade.