Facts

Wat gebeurde er met Bon Affair na Shark Tank?

Wat gebeurde er met Bon Affair na Shark Tank?

De Shark Tank Pitch

Toen Jayla Siciliano verscheen in Seizoen 5, Aflevering 28 van “Shark Tank”, had ze een missie om een revolutie teweeg te brengen in de wijnindustrie met caloriearme wijnspritzers. Onder de merknaam Bon Affair geloofde Siciliano dat haar product een hit zou worden onder gezondheidsbewuste wijndrinkers.
Siciliano’s inspiratie voor het maken van wijnspritzers kwam voort uit negatieve ervaringen op cocktailparty’s, waar ze de volgende dag suf wakker werd. Om dit probleem aan te pakken, begon ze haar wijn aan te lengen met bruisend water en ontdekte een verfrissende smaak die haar motiveerde om een alternatief voor wijnspritzers te ontwikkelen. Haar doel was om consumenten een gezondere optie te bieden zonder een gevreesde kater.
Het panel van Sharks in de aflevering bestond uit Daymond John, Kevin O’Leary, Barbara Corcoran, Robert Herjavec en Mark Cuban. Hoewel O’Leary, een wijnliefhebber en sommelier, een potentiële investeerder leek, hapte hij niet toe op het aanbod.

De Shark Tank Deal

Siciliano ging de Tank in op zoek naar een investering van $150.000 in ruil voor 35% aandelen in Bon Affair. Ze geloofde dat de Sharks, als wijnliefhebbers, haar product en de gezondheidsvoordelen ervan zouden waarderen. Eén glas rode wijn kan meer dan 125 calorieën bevatten en Siciliano wilde een wijn creëren die tegemoet zou komen aan een gezondheidsbewuste levensstijl. Haar sprankelende wijn spritzer bevatte slechts 65 calorieën per glas en had geen toegevoegde suikers, samen met toegevoegde elektrolyten om de symptomen van een kater te verlichten.
Terwijl Barbara Corcoran haar plezier over wijn spritzers uitsprak, deelden de andere Sharks haar enthousiasme niet. O’Leary zei dat mannen een soortgelijk drankje hadden dat bekend staat als roséwijn met ijs, maar Siciliano verduidelijkte dat haar doelmarkt werkende vrouwen of drukke moeders waren die op zoek waren naar een beter-voor-je-glas wijn. Voorafgaand aan haar Shark Tank-optreden werd Bon Affair al verkocht in 10 Whole Foods-locaties in Californië, waar binnen zes weken ongeveer $11.000 aan omzet werd gegenereerd.
Ondanks haar scepsis sloot Siciliano een deal met Mark Cuban, die precies de voorwaarden bood die zij had voorgesteld: $150.000 voor 35% van het bedrijf.

Het leven na Shark Tank

Na het sluiten van een deal in Shark Tank, is het niet ongewoon dat overeenkomsten sneuvelen nadat de show is uitgezonden. Siciliano had echter het geluk dat ze haar deal met Cuban kon behouden. Met de hulp van Cuban slaagde ze erin om haar bedrijf te laten groeien tot een omzet van $500.000. Al het geld moest echter worden terugbetaald. Al het geld moest echter opnieuw in het bedrijf geïnvesteerd worden en Bon Affair was nog niet winstgevend.
In “Beyond the Tank” onderzocht Siciliano de mogelijkheden om haar distributie uit te breiden door een ontmoeting met een groot wijnhuis. De uitdaging was dat ze de aandelen van haar andere investeerders moest devalueren om aandelen aan het wijnhuis te kunnen aanbieden. Cuban adviseerde haar om aandelen aan te bieden aan de distributeur op voorwaarde dat de nieuwe investeerders aan een verkoopverplichting zouden voldoen. Uiteindelijk bereikten Siciliano en het wijnhuis een overeenkomst.
Om de verkoop te stimuleren stelde Cuban voor om een drinkbus te introduceren die in het zwembad gebruikt kon worden. Siciliano ging akkoord en Bon Affair lanceerde een aluminium drinkbus als nieuwe toevoeging aan zijn productlijn.

Het heden en de toekomst van Bon Affair

Sinds hij Bon Affair in 2016 verliet, heeft Siciliano andere zakelijke ondernemingen nagestreefd. Vanaf 2019 was de wijn van Bon Affair verkrijgbaar in verschillende staten, waaronder Texas, Florida, Maryland, New Hampshire, Arizona, Minnesota, Californië, South Dakota en Arkansas. Vanaf 2024 is het bedrijf nog steeds actief en genereert het ongeveer $5 miljoen aan jaarlijkse inkomsten. Klanten kunnen Bon Affair producten vinden in sommige Total Wine and More locaties, en de website van het merk biedt een afhaallocatiezoeker om de beschikbaarheid in de buurt te controleren. De mousserende wijn is verkrijgbaar in twee smaken: Syrah en Sauvignon Blanc.
De afgelopen jaren heeft Siciliano de overstap gemaakt van uitvinder in Shark Tank naar een carrière in onroerend goed. Zij en haar man hebben geïnvesteerd in vakantieverhuur en zijn hun eigen vakantiebeheerbedrijf begonnen, Atlas Vacation Properties. Voordat ze in 2020 in de verhuur ging, werkte Siciliano als vicepresident verkoop en marketing bij Seymour Duncan. Dankzij haar verhuurbedrijf kan ze meer tijd met haar gezin doorbrengen en blijft er ook ruimte over voor creatieve activiteiten.

Tot slot

Bon Affair’s optreden in Shark Tank bracht het caloriearme wijnspritzerconcept onder de aandacht en ondanks de uitdagingen wist het bedrijf een deal te sluiten met Mark Cuban. Hoewel het bedrijf zijn ups en downs heeft gekend, blijft Bon Affair actief en genereert het aanzienlijke inkomsten. Jayla Siciliano, de oprichtster, is overgestapt op nieuwe ondernemingen in onroerend goed, waarbij ze haar ervaring als ondernemer en haar expertise, opgedaan tijdens haar deelname aan Shark Tank, heeft benut. Ze heeft succes gevonden in de vakantieverhuurbranche met haar bedrijf Atlas Vacation Properties. De reis van Bon Affair herinnert ons eraan dat zelfs als een bedrijf niet onmiddellijk winstgevend of wijdverspreid is, het nog steeds zijn niche kan vinden en kan gedijen op de markt.

FAQ

Wat was het unique selling point van Bon Affair op Shark Tank?

Het unique selling point van Bon Affair op Shark Tank waren de caloriearme wijn spritzers. Oprichtster Jayla Siciliano wilde een gezonder alternatief voor traditionele wijn creëren door een sprankelende wijnspritzer aan te bieden met slechts 65 calorieën per glas. Bovendien bevatte het product geen toegevoegde suikers en had het toegevoegde elektrolyten om de symptomen van een kater te verlichten.

Heeft Bon Affair een deal binnengehaald bij Shark Tank?

Ja, Bon Affair heeft een deal binnengehaald bij Shark Tank. Nadat ze haar bedrijf aan de Sharks had voorgesteld, sloot Jayla Siciliano een deal met Mark Cuban. Cuban ging akkoord met een investering van $150.000 voor een belang van 35% in het bedrijf.

Wat gebeurde er met Bon Affair na Shark Tank?

Na Shark Tank kreeg Bon Affair te maken met zowel kansen als uitdagingen. Met de hulp van Mark Cuban slaagde het bedrijf erin om de omzet te laten groeien tot $500.000. Al het geld moest echter naar de bank. Al het geld moest echter opnieuw in het bedrijf worden geïnvesteerd en Bon Affair was nog niet winstgevend. Jayla Siciliano onderzocht later opties om de distributie uit te breiden en bereikte met succes een deal met een groot wijnhuis. Vanaf 2023 is Bon Affair nog steeds actief en genereert het ongeveer $5 miljoen aan jaarlijkse inkomsten.

Waar kan ik Bon Affair producten kopen?

Bon Affair producten zijn verkrijgbaar op geselecteerde locaties. Klanten kunnen de sprankelende wijn spritzers van Bon Affair vinden in sommige Total Wine and More locaties. Daarnaast biedt de website van het merk een afhaallocatiezoeker waarmee klanten de beschikbaarheid bij hen in de buurt kunnen controleren.

Welke smaken mousserende wijn heeft Bon Affair?

Bon Affair biedt zijn mousserende wijn spritzers aan in twee smaken: Syrah en Sauvignon Blanc. Deze smaken bieden opties voor consumenten die de voorkeur geven aan verschillende wijnprofielen.

Welke andere ondernemingen heeft Jayla Siciliano ondernomen?

Na haar vertrek bij Bon Affair heeft Jayla Siciliano haar aandacht verlegd naar andere zakelijke ondernemingen. Ze ging de vastgoedsector in en investeerde samen met haar man in vakantieverhuur. Ze begonnen hun eigen vakantiebedrijf Atlas Vacation Properties, waarmee ze vakantiewoningen beheren en verhuren. Deze overgang heeft Siciliano de kans gegeven om meer tijd met haar gezin door te brengen en nieuwe creatieve ondernemingen te verkennen.