Facts

Dit land eet veel meer Kraft Mac & Cheese dan de VS

Dit land eet veel meer Kraft Mac & Cheese dan de VS

Kraft Macaroni & Cheese, ook bekend als “Kraft Dinner” of “KD” in Canada, is een geliefd basisvoedsel geworden in huishoudens over de hele wereld. Hoewel Amerikanen al lang bekend staan om hun voorliefde voor dit kaasachtige comfortvoedsel, blijkt dat onze noorderburen ons voorbijgestreefd zijn in hun consumptie van Kraft Mac & Cheese. Laten we eens kijken waarom Canada de regerend kampioen is geworden als het gaat om het verslinden van dit iconische gerecht.

De geschiedenis van Kraft Mac & Cheese

Kraft Mac & Cheese debuteerde in 1937, tijdens de Grote Depressie. De betaalbaarheid en het gemak van deze maaltijd maakten er meteen een hit van, want een gezin van vier kon er voor slechts 19 cent van eten. De vraag naar Kraft Mac & Cheese bleef groeien tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen voedselrantsoenering van kracht was. Alleen al in het eerste jaar werden er maar liefst 8 miljoen dozen verkocht.

Amerika’s liefde voor Kraft Mac & Cheese

Hoewel Kraft Mac & Cheese een speciaal plekje heeft in de harten van veel Amerikanen, is het belangrijk om te weten dat de Verenigde Staten niet het land is dat de grootste hoeveelheden van dit kaasachtige genot consumeert. Volgens een rapport van Global News uit 2015 eten de Canadezen meer Kraft Mac & Cheese dan de Amerikanen, met 1,7 miljoen van de 7 miljoen dozen die elke week worden verkocht.

De voorliefde van Canadezen voor Kraft Mac & Cheese

Waarom hebben Canadezen dan zo’n grote affiniteit met Kraft Mac & Cheese? Hoewel het moeilijk is om één reden aan te wijzen, kan de populariteit van dit gerecht in Canada aan verschillende factoren worden toegeschreven. Om te beginnen noemen Canadezen Kraft Mac & Cheese “Kraft Dinner” of gewoon “KD”, wat een cultureel steno voor het product is geworden. Voormalig premier Paul Martin noemde het zelfs zijn favoriete gerecht en premier Stephen Harper gaf toe het voor zijn kinderen te koken.

De aantrekkingskracht van kaas

Misschien is een van de redenen voor de liefde van Canadezen voor Kraft Mac & Cheese wel de kaasachtige smaak. De romige, overheerlijke smaak en de troostende combinatie van macaroni en kaas hebben het voor velen tot troosteten gemaakt. Tijdens de COVID-19 lockdown in Canada steeg de verkoop van Kraft Mac & Cheese zelfs enorm. De Financial Post meldde dat er in maart 2020 bijna 15 miljoen dozen werden verkocht, meer dan het dubbele van de gemiddelde maandelijkse verkoop in de voorgaande maanden.

Kraft Mac & Cheese als economische maaltijdoptie

Een andere factor die bijdraagt aan de populariteit van Kraft Mac & Cheese in Canada is de betaalbaarheid. In tijden van economische tegenspoed, zoals de Grote Depressie en de COVID-19 pandemie, wenden mensen zich vaak tot budgetvriendelijke maaltijdopties. Kraft Mac & Cheese, met zijn lage kosten en het vermogen om een gezin te voeden, is een betrouwbare keuze geweest voor veel Canadezen die op zoek zijn naar een bevredigende en economische maaltijd.

Een cultureel fenomeen

De wijdverspreide liefde voor Kraft Mac & Cheese in Canada heeft het tot een cultureel fenomeen verheven. Het is meer geworden dan alleen een gemakkelijke maaltijd; het heeft een speciale plaats in de harten van Canadezen als symbool van comfort, nostalgie en nationale identiteit. De populariteit van Kraft Mac & Cheese heeft zich zelfs uitgebreid naar de populaire cultuur, met referenties in films, televisieshows en muziek.

In Conclusie

Amerikanen hebben de wereld kennis laten maken met Kraft Mac & Cheese, maar Canada heeft het met open armen en lege borden omarmd. De liefde van Canadezen voor dit kaasachtige genot heeft ervoor gezorgd dat zij de grootste consumenten van Kraft Mac & Cheese zijn en hun Amerikaanse tegenhangers in termen van consumptie voorbijstreven. Of het nu de betaalbaarheid, de kaasachtige aantrekkingskracht of gewoon een culturele voorkeur is, één ding is duidelijk: Kraft Mac & Cheese heeft een tweede thuis gevonden in Canada, waar het een glimlach blijft toveren op de gezichten van miljoenen mensen in het hele land.

FAQ

Waarom eten Canadezen meer Kraft Mac & Cheese dan Amerikanen?

Er zijn verschillende redenen waarom Canadezen meer Kraft Mac & Cheese eten dan Amerikanen. Eén mogelijke verklaring is dat Kraft Mac & Cheese, in Canada bekend als “Kraft Dinner” of “KD”, diep geworteld is in de Canadese cultuur en vaak wordt beschouwd als een nostalgische en troostende voedselkeuze. Daarnaast hebben factoren als betaalbaarheid en de kaasachtige aantrekkingskracht van het gerecht bijgedragen aan de populariteit ervan in Canada.

Hoe verhoudt de consumptie van Kraft Mac & Cheese in Canada zich tot die in de Verenigde Staten?

Volgens een rapport van Global News eten Canadezen meer Kraft Mac & Cheese dan Amerikanen. Canadezen kopen ongeveer 1,7 miljoen dozen van de 7 miljoen dozen die elke week worden verkocht en overtreffen daarmee de Amerikaanse consumptie. Deze statistiek laat de grote voorkeur voor Kraft Mac & Cheese in Canada zien.

Heet Kraft Mac & Cheese anders in Canada?

Ja, in Canada wordt Kraft Mac & Cheese meestal “Kraft Dinner” of gewoon “KD” genoemd. De alternatieve naam is een kenmerkend onderdeel van de Canadese cultuur geworden en wordt vaak door elkaar gebruikt.

Wat maakt Kraft Mac & Cheese zo populair in Canada?

De populariteit van Kraft Mac & Cheese in Canada kan aan verschillende factoren worden toegeschreven. Het romige en kaasachtige smaakprofiel valt in de smaak bij Canadezen en het gerecht heeft voor velen een nostalgische aantrekkingskracht. Daarnaast hebben de betaalbaarheid en de mogelijkheid om te dienen als een snelle en bevredigende maaltijdoptie bijgedragen aan de wijdverspreide populariteit.

Zijn er Canadese politici die hun voorliefde voor Kraft Mac & Cheese hebben uitgesproken?

Ja, de voormalige Canadese premier Paul Martin noemde Kraft Mac & Cheese, of “KD”, zijn favoriete gerecht. Ook premier Stephen Harper heeft gezegd dat hij het voor zijn kinderen kookt. Deze voorbeelden benadrukken de wijdverspreide erkenning en genegenheid voor Kraft Mac & Cheese onder zowel Canadese politici als huishoudens.

Heeft de COVID-19 pandemie invloed gehad op de consumptie van Kraft Mac & Cheese in Canada?

Ja, tijdens de COVID-19 lockdown steeg de verkoop van Kraft Mac & Cheese in Canada. Financial Post meldde dat er alleen al in maart 2020 bijna 15 miljoen dozen werden verkocht, wat meer dan het dubbele was van de gemiddelde maandelijkse verkoop in de voorgaande maanden. Deze stijging in de verkoop geeft aan dat Kraft Mac & Cheese een populaire en troostende keuze was voor veel Canadezen tijdens een moeilijke periode.