Facts

De onvertelde waarheid over Hawaïaans brood van King’s

De onvertelde waarheid over Hawaïaans brood van King’s

De zoete broodjes van King’s Hawaiian zijn een geliefd basisproduct geworden in Amerikaanse huishoudens, bekend om hun onmiskenbare smaak en zachte, luchtige textuur. Maar er zit meer achter dit iconische brood dan je op het eerste gezicht zou denken. Van de oorsprong tot het landelijke succes, hier is de onvertelde waarheid over King’s Hawaiian brood.

De oorsprong van King’s Hawaiian

In 1950 opende Robert R. Taira de eerste zaak, Robert’s Bakery, in Hilo, Hawaï. Taira, die bakken had gestudeerd en uitblonk in zijn klas, wilde aanvankelijk een bakkerij openen in het naoorlogse Japan, maar kwam uiteindelijk op Hawaï terecht. Hij specialiseerde zich in pao doce, een Portugees zoet brood, en perfectioneerde het recept om de houdbaarheid te verlengen. In 1958 koos hij voor een ronde broodvorm en ontwikkelde hij de perfecte bakmethode.
De bakkerij, die de naam King’s Bakery kreeg, verhuisde in 1963 naar King Street in Honolulu. Naarmate het bedrijf groeide, breidde Taira uit door in 1977 een bakkerij en productiefaciliteit te openen in Torrance, Californië. De nieuwe locatie kreeg de naam King’s Hawaiian, vernoemd naar de straat waar de bakkerij oorspronkelijk was gevestigd.

King’s Hawaiian Sweet Rolls en hun populariteit

King’s Hawaiian zoete broodjes, geïnspireerd op klassiek Portugees zoet brood, wonnen snel aan populariteit op het vasteland van de Verenigde Staten. De combinatie van melk, suiker, gist, bloem en ananassap in het brood creëerde een uniek en heerlijk smaakprofiel dat aansloeg bij Amerikaanse consumenten.
Aanvankelijk kochten toeristen die Hawaï bezochten het brood als souvenir, maar nu is het overal verkrijgbaar in plaatselijke winkels in het hele land. Het succes van King’s Hawaiian sweet rolls kan worden toegeschreven aan hun uitzonderlijke smaak en het vermogen van het merk om een nieuwe en opwindende smaak te introduceren in de Amerikaanse smaakpapillen.

Niet gemaakt in Hawaï: Een verrassende openbaring

Hoewel de wortels van King’s Hawaiian in Hawaï liggen, worden de broodproducten van het vasteland niet op de eilanden gemaakt. De oorspronkelijke bakkerij en productiefaciliteit in Hawaï werden in 1992 gesloten. Tegenwoordig opereert King’s Hawaiian vanuit het hoofdkantoor in Torrance, Californië, waar in 2004 een grootschalige productiefaciliteit werd geopend. Deze faciliteit heeft de productiecapaciteit verdrievoudigd, zodat het bedrijf aan de groeiende vraag naar zijn broodjes en gesneden broodproducten kan voldoen.
Naast de fabriek in Californië heeft King’s Hawaiian ook een productiefaciliteit aan de oostkust in Oakwood, Georgia, die sinds 2010 operationeel is. Hoewel sommige mensen verbaasd waren te horen dat het brood niet in Hawaï wordt gebakken, is het bedrijf transparant over de productielocaties op de verpakking van zijn producten.

De Hawaïaanse restaurants van de koning

Naast hun aanwezigheid in supermarkten heeft King’s Hawaiian twee restaurants in Torrance, Californië, in de buurt van hun hoofdkantoor en productiefaciliteit. Deze toprestaurants serveren sinds 1988 authentieke Hawaïaanse gerechten en klassieke Amerikaanse gerechten.
In de restaurants kunnen bezoekers genieten van een ontbijt met het kenmerkende zoete brood en traditionele Hawaïaanse gerechten zoals loco moco, spam musubi, kalua pork, huli huli chicken en katsu curry. De restaurants bieden ook saimin, een klassiek noedelgerecht gemaakt met noedels die in kleine batches worden geproduceerd in de productiefaciliteit van King’s Hawaiian. Natuurlijk zijn de iconische zoete broodjes van King’s Hawaiian verkrijgbaar in de restaurants.
King’s Hawaiian breidde zijn restaurantaanbod in 2001 uit met de opening van The Local Place, een meer casual eetgelegenheid die veel van hetzelfde eten en dezelfde gebakken producten biedt als het hoofdrestaurant King’s Hawaiian Bakery and Restaurant.

Samenwerking met Guy Fieri

In een opmerkelijke marketingsamenwerking ging King’s Hawaiian een partnerschap aan met sterrenchef Guy Fieri. De samenwerking omvatte een marketingcampagne van een jaar met reclamespots, recepten met King’s Hawaiian brood, digitale content en meer. Deze miljoenen kostende inspanning was bedoeld om de producten van King’s Hawaiian te promoten en gebruik te maken van de populariteit en passie van Guy Fieri voor lekker eten.
De samenwerking met Guy Fieri werd gezien als een goede fit, omdat hij de waarden van het bedrijf deelt, namelijk teruggeven en de Aloha Spirit belichamen. Deze samenwerking was de eerste omnichannel marketingcampagne met een beroemde woordvoerder voor King’s Hawaiian.

De King’s Hawaiian Food Truck

King’s Hawaiian voegde een nieuwe dimensie toe aan hun merk en introduceerde een foodtruck die heerlijke maaltijden serveert met hun producten als hoofdingrediënten. De foodtruck maakte zijn debuut in 2014 als een samenwerking tussen King’s Hawaiian en het Culinary Arts Program aan het Kapiolani Community College in Hawaï.
De truck, bemand door culinaire studenten en instructeurs, serveerde een verscheidenheid aan gerechten met King’s Hawaiian brood, zoals bahn mi sliders, lechon kawali en broodpudding. De foodtruck werd een populaire attractie, waardoor mensen de unieke smaken van King’s Hawaiian in een mobiele omgeving konden ervaren.

Conclusie

King’s Hawaiian brood heeft ongetwijfeld een grote impact gehad op de culinaire wereld met zijn onweerstaanbare zoete broodjes en iconische smaak. Hoewel het brood niet langer in Hawaï wordt gebakken, blijven de wortels en inspiratie diep verbonden met de cultuur en smaken van het eiland.
Vanaf het bescheiden begin in een kleine bakkerij in Hilo, Hawaï, tot het succes en de uitbreiding over het hele land, is King’s Hawaiian smaakpapillen blijven fascineren en een vleugje Aloha naar huizen in heel Amerika blijven brengen. Of je nu geniet van King’s Hawaiian brood als ontbijt, als aanvulling op hartige gerechten of als nostalgisch Hawaïaans brood, het blijft een geliefde favoriet onder broodliefhebbers.
Terwijl het bedrijf samenwerkt met culinaire beroemdheden en zijn aanbod uitbreidt via restaurants en foodtrucks, blijft King’s Hawaiian zich inzetten om heerlijke producten van hoge kwaliteit te leveren die de geest van Aloha belichamen. Dus, de volgende keer dat je van een King’s Hawaiian sweet roll geniet, geniet dan niet alleen van de smaak maar ook van de rijke geschiedenis en passie die in elke hap zit.

FAQ

Wordt King’s Hawaïaans brood echt in Hawaï gemaakt?

Hoewel King’s Hawaiian brood oorspronkelijk uit Hawaï komt, worden de broodproducten die men op het vasteland van de Verenigde Staten kan kopen niet op de eilanden gemaakt. De oorspronkelijke bakkerij en productiefaciliteit in Hawaï werden in 1992 gesloten en momenteel opereert King’s Hawaiian vanuit het hoofdkantoor in Torrance, Californië, met een extra faciliteit in Oakwood, Georgia.

Wat maakt de zoete broodjes van King’s Hawaiian uniek?

De zoete broodjes van King’s Hawaiian staan bekend om hun onmiskenbare smaak en zachte, luchtige textuur. Ze zijn een variant op het klassieke Portugese zoete brood en bevatten een combinatie van melk, suiker, gist, bloem en ananassap. Dit unieke smaakprofiel onderscheidt ze en heeft bijgedragen aan hun populariteit.

Kan ik King’s Hawaiian brood in de supermarkt vinden?

Ja, King’s Hawaïaans brood is overal verkrijgbaar in supermarkten in het hele land. Wat aanvankelijk begon als een souvenirbrood voor toeristen die Hawaï bezochten, is uitgegroeid tot een hoofdbestanddeel in veel huishoudens en u kunt het nu vinden in het broodschap van uw plaatselijke winkel.

Waar kan ik King’s Hawaiian brood kopen behalve in de supermarkt?

Naast kruidenierswinkels heeft King’s Hawaiian twee restaurants in Torrance, Californië, in de buurt van hun hoofdkantoor en productiefaciliteit. Deze restaurants serveren authentieke Hawaïaanse gerechten en klassieke Amerikaanse gerechten, met als hoogtepunt het iconische zoete brood. Ze bieden een unieke eetervaring voor wie wil genieten van King’s Hawaiian brood in een restaurantomgeving.

Zijn er nog andere producten of aanbiedingen van King’s Hawaiian?

Ja, King’s Hawaiian heeft zijn aanbod uitgebreid tot andere producten dan brood. Ze zijn een samenwerking aangegaan met sterrenkok Guy Fieri voor een marketingcampagne, hebben een foodtruck geïntroduceerd die maaltijden serveert die met hun producten zijn gemaakt en hebben zelfs The Local Place geopend, een casual eetgelegenheid die veel van hetzelfde eten en dezelfde gebakken producten biedt als de hoofdvestiging van King’s Hawaiian Bakery and Restaurant.

Wat is het verhaal achter de naam King’s Hawaiian?

De oorspronkelijke bakkerij in Hawaï heette King’s Bakery naar de straat waar het gevestigd was, King Street in Honolulu. Toen het bedrijf zich uitbreidde naar het vasteland van de Verenigde Staten, namen ze de naam King’s Hawaiian aan als eerbetoon aan hun Hawaïaanse wortels en de erfenis van hun brood.