Facts

Waarom Ruth’s Chris Steakhouse zo’n verwarrende naam heeft

Waarom Ruth’s Chris Steakhouse zo’n verwarrende naam heeft

Ruth’s Chris Steak House is een bekend en iconisch fine dining restaurant dat populair is geworden vanwege de consistente bereidingswijze en de hoge kwaliteit steaks. Ondanks het succes heeft de naam van het restaurant vaak de wenkbrauwen doen fronsen vanwege het ongebruikelijke en verwarrende karakter. In dit artikel duiken we in de fascinerende geschiedenis achter de naam van het restaurant en verkennen we het inspirerende verhaal van de oprichter, Ruth Fertel.

Het bescheiden begin

Het verhaal van Ruth’s Chris Steak House gaat terug tot 1965 toen de eerste winkel zijn deuren opende in New Orleans. In die tijd kreeg het restaurant de naam Chris Steak House, naar de oprichter, Chris Matulich, met wie Ruth Fertel een overeenkomst sloot om zijn naam te behouden. Het lot had echter een ander plan voor het restaurant.
In 1976 dwong een keukenbrand Ruth Fertel om haar geliefde restaurant te verhuizen. Om de voorwaarden van de koopovereenkomst na te komen en de overeenkomst met Chris Matulich niet te verbreken, nam ze de moedige beslissing om de naam te veranderen in Ruth’s Chris Steak House. Deze unieke naamcombinatie was een eerbetoon aan haar eigen prestaties als vrouwelijke ondernemer en erkende ook haar volledig vrouwelijke personeel.

Een vrouw die haar tijd vooruit was

De beslissing van Ruth Fertel om in 1965 eigenaresse van een restaurant te worden was baanbrekend, zeker gezien de maatschappelijke normen van die tijd. Slechts een jaar eerder was Titel VII van de Civil Rights Act van kracht geworden, wat deuren opende voor gelijke kansen op de werkvloer. Het was echter nog steeds ongebruikelijk voor een vrouw om zich in de door mannen gedomineerde restaurantbranche te wagen.
Ruth Fertel liet zich niet afschrikken door de uitdagingen en normen van die tijd en kocht Chris Steak House voor $18.000. Ze nam een hypotheek op haar huis om het geld bij elkaar te krijgen. Haar vastberadenheid en ondernemingsgeest stuwden haar om het kleine restaurant om te toveren in een bloeiend bedrijf.

Een consistente culinaire ervaring

Een van de belangrijkste factoren die bijdragen aan het succes van Ruth’s Chris Steak House is de niet aflatende toewijding aan het bieden van een consistente culinaire ervaring. De kenmerkende Midwesterse biefstukken van het restaurant, die 90% van de omzet uitmaken, worden in de grill gebakken op een verbazingwekkende temperatuur van 1800 graden Fahrenheit. Deze unieke bereidingsmethode zorgt ervoor dat klanten in alle Ruth’s Chris Steak House-vestigingen kunnen genieten van dezelfde uitzonderlijke smaak en kwaliteit.

De nalatenschap van Ruth Fertel

De nalatenschap van Ruth Fertel reikt veel verder dan de naam van het restaurant. Haar verhaal dient als inspiratie voor aspirant-ondernemers, vooral vrouwen, die de maatschappelijke normen durven uitdagen en hun dromen najagen. Het vermogen van Fertel om obstakels te overwinnen en te slagen als zakenvrouw in een door mannen gedomineerde sector, effende het pad voor toekomstige generaties.
Na tientallen jaren van succes verkocht Ruth Fertel uiteindelijk Ruth’s Chris Steak House aan een privébedrijf in 1999. Haar impact op de culinaire wereld en haar bijdragen aan het bevorderen van gendergelijkheid in het bedrijfsleven zullen voor altijd herinnerd worden.

Conclusie

Ruth’s Chris Steak House, met zijn verwarrende maar iconische naam, staat als een testament voor de vastberadenheid en vindingrijkheid van de oprichter, Ruth Fertel. Haar besluit om de inkoopvoorwaarden in ere te houden en tegelijkertijd haar eigen prestaties als vrouwelijke ondernemer te erkennen, resulteerde in een naam die synoniem is geworden met uitzonderlijke eetervaringen. Vandaag de dag floreert Ruth’s Chris Steak House nog steeds en biedt klanten een consistente en onvergetelijke culinaire reis geworteld in de nalatenschap van haar opmerkelijke oprichter.

FAQ

Waarom heeft Ruth Fertel de naam van het restaurant veranderd?

Ruth Fertel veranderde de naam van het restaurant in Ruth’s Chris Steak House nadat een keukenbrand haar in 1976 dwong te verhuizen. Ze wilde de voorwaarden van de koopovereenkomst met de oprichter van het restaurant, Chris Matulich, in ere houden en tegelijkertijd haar eigen prestaties als vrouwelijke ondernemer en haar volledig vrouwelijke personeel erkennen.

Wat is de kookmethode die wordt gebruikt in Ruth’s Chris Steak House?

Ruth’s Chris Steak House gebruikt een unieke bereidingsmethode voor de kenmerkende biefstukken van rundvlees uit het Midwesten. De steaks worden in de grill gebakken op een ongelooflijk hoge temperatuur van 1800 graden Fahrenheit. Deze methode zorgt voor een consistente kwaliteit en uitzonderlijke smaak in alle vestigingen van het restaurant.

Hoeveel vestigingen heeft Ruth’s Chris Steak House?

Ruth’s Chris Steak House is gegroeid van een bescheiden begin in 1965 tot meer dan 150 locaties vandaag de dag. Het restaurant heeft zijn oorspronkelijke wortels in New Orleans ver achter zich gelaten en is nu te vinden in verschillende steden in Noord-Amerika, maar ook internationaal, waaronder een locatie in de Dominicaanse Republiek.

Wat was het belang van de rol van Ruth Fertel als vrouwelijke ondernemer?

De rol van Ruth Fertel als vrouwelijke bedrijfseigenaar in 1965 was baanbrekend. In die tijd was het hoogst ongebruikelijk voor een vrouw om zich in de door mannen gedomineerde restaurantbranche te wagen. Fertels succes en vastberadenheid dienden als inspiratie en effenden het pad voor toekomstige generaties vrouwelijke ondernemers.

Wanneer verkocht Ruth Fertel Ruth’s Chris Steak House?

Ruth Fertel verkocht Ruth’s Chris Steak House na tientallen jaren succes in 1999 aan een privébedrijf. Haar impact op de culinaire wereld en haar bijdragen aan het bevorderen van gendergelijkheid in het bedrijfsleven zullen altijd in herinnering blijven.