Top vijf Nom Eat recepten van 2018

Het is weer bijna het einde van het jaar, dus voor mij als blogger ook weer even tijd om terug te blikken op Nom Eat in 2018. Er gebeurden veel fijne dingen voor mij op vlak van mijn blog, maar ik heb besloten om twee terugblik-lijstjes te delen, waarin ik die fijne dingen deel. Niets leuker dan te schrijven over wat jùllie eigenlijk het meeste interesseert. Mijn eerste top 5 is dus een van mijn meest 5 meest gelezen (hopelijk ook gemaakte?) recepten. Het tweede lijstje volgt aan het einde van het jaar: mijn best nine van Instagram met telkens een woordje uitleg.

1. Vegan hardgekookt ei

Op nummer 1, en dus mijn meest gelezen recept, staan de vegan hardgekookte eitjes. Begrijpelijk ook wel, want het is wel heel bijzonder. Het recept baseerde ik op dat van Avant Garde Vegan (dus ik wil zeker niet met alle credits gaan lopen), maar ik paste het wel aan. Het eigeel bedacht ik volledig zelf, maar daar ga ik in 2019 wel nog aan sleutelen (ik ben er zelf namelijk nog niet 100% tevreden van, maar ik was zo enthousiast om het al te delen).

Veel mensen denken dat dit recept veel werk is, maar niets is minder waar. Het enige verschil qua duur met een ‘echt’ hardgekookt ei is dat je het de dag op voorhand moet maken omdat het moet opstijven in de koelkast. Het mengsel maken en laten inkoken duurt echt niet langer dan een ei koken, laten afkoelen en pellen. Ook het eigeel is klaar in een handomdraai. En nog beter: je verbrandt je handen niet ;)!

Een ei-receptje waar ik wél 100% tevreden van ben is mijn Vegan Eiersla. Ik maakte deze al eens voor mijn collega’s (die echt wel eerlijk tegen mij kunnen zijn) en ze vonden het écht naar eiersla smaken. Top dus voor als je graag eiersla eet en je ecologische voetafdruk wil verkleinen. Een ander super ei-recept vind je verder in deze top 5.

DSC_0454

2. Vegan coq au vin

Op nummer 2 een echte Franse klassieker die ik maakte als deel van het kerstmenu, Vegan coq au vin. Ook meteen het receptje waar ik heel veel leuke reacties op kreeg. Voor mij wel een mijlpaal, want ik had nog nooit zoveel enthousiaste reacties op een recept van mezelf gekregen. Ook de eerste keer dat ik dus écht zag hoe vaak mijn receptjes worden gemaakt en gedeeld. Dat maakte me enorm blij. Eerlijk, ik ben ook echt wel fan van deze klassieker en vind dat hij niet moet onderdoen voor de vleesvariant.

Ook nog even een warme oproep voor als je mijn recepten maakt, laat zéééééker weten wat je ervan vond. Ik vind dat zo fijn om te horen en dat is echt wel een toffe beloning voor het vele werk dat ik in Nom Eat steek.

DSC_0045

3. Loaded Mexican sweet jacket potatoes

Nummer 3 is een heel makkelijk en toegankelijk recept waar ik ook veel goede reacties over kreeg: Sweet jacket potatoes met Mexicaanse vulling. Ik ben daar heel blij om omdat het ook écht een supergezond gerecht is dat eigenlijk enkel bestaat uit groenten en noten. Met de juiste kruiding en bereiding wordt het echter superlekkere comfortfood die heel goed is voor je.

DSC_0935

4. Vegan ramen

Nummer 4 is ook een heel speciale voor mij. Een van mijn eigen favoriete gerechtjes, een Japanse ramen (of noedelsoep met miso). Waarom speciaal? Dankzij Amylia van Cookameal kwam dit recept in de Belgische krant De Zondag (nogmaals dank, Amylia ❤️!) Nòg beter? Al mijn lieve vrienden en familie die zich die bewuste zondag naar de bakker/krantenwinkel/supermarkt repten om een krantje te halen en sommigen zelfs meteen de ingrediënten kochten om meteen aan de slag te gaan in de keuken. Mijn hart smolt een beetje ❤️!

DSC_1037DSC_0475   FB_IMG_1532865653246.jpg

5. Vegan asperges op Vlaamse wijze

Last but not least, ook een van mijn eigen favorietjes, deze asperges op Vlaamse wijze, maar dan vegan. Again, niet minder lekker hoor. Het grote geheim voor al deze vegan eigerechten? Kala namak (zwart zout), dat ontgonnen wordt in een zwavelrijk gebied in India, waardoor het exact als gekookt ei smaakt. Ik kan al niet wachten tot het weer aspergeseizoen is om dit weer te maken!

DSC_0245

In het algemeen merk ik dus wel dat de veganized klassiekers het het best doen op mijn blog. In 2019 ga ik dus mijn best doen om meer van dit soort gerechtjes te delen. Ik kook zelf eigenlijk vaak totaal anders (eerder Aziatisch, Midden-Oosters etc.), maar af en toe een goeie klassieker moet zeker kunnen. En ik heb echt al gemerkt over de jaren heen dat zélfs Belgische klassiekers écht enorm goed te veganizen zijn. Mijn eiersla en coq au vin zijn daar de beste voorbeelden van. Voor 2019 heb ik alvast een Vegan Vol-au-vent klaarstaan. Ik weet het, er zijn al veel receptjes van, maar ik vond die van mij stiekem toch de beste die ik al gegeten heb. Grote woorden, I know, maar mijn vrienden en familie die mee-aten waren toch ook groot fan.

Ik wens je gezellige eindejaarsfeesten, hoe je ze ook viert, met veel liefde en lekker eten!

Liefs
Lisa


Wil je meer tips over vegan eten en fairtrade fashion? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts. Maak je een van mijn recepten? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me op Instagram met @nom.eat en op Facebook met @nomeatblog en dan kan ik mee volgen.

Liefs, Lisa!

Lees ook:

8 duurzame (kerst)cadeaus 🎄

Als vegan naar een kerstfeest / een vegan op bezoek? 3 tips voor een fijne kerst! 🎄

Mijn 2017 best nine van Instagram

7 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s