Exclusives

Hershey’s, we smeken je te stoppen met de Cringe She-Candy

Ter verdediging van de “Celebrate SHE”-campagne van Hershey

Een waardige zaak

Als vrouw die de strijd voor gendergelijkheid op de voet heeft gevolgd, moet ik zeggen dat de “Vier SHE”-campagne van Hershey meer krediet verdient dan het heeft gekregen. Hoewel sommige critici beweren dat de campagne cringe-waardig is en de zaak bagatelliseert, denk ik dat het essentieel is om de positieve impact die het heeft gehad te erkennen.

De kracht van generatie Z

Je kunt de invloed van Generatie Z op de waarden en praktijken van merken niet onderschatten. Met hun aanzienlijke besteedbare inkomen en sterke aanwezigheid op sociale media eisen jongere consumenten dat bedrijven zich aanpassen aan hun idealen. Ze gebruiken sociale mediaplatforms om merken ter verantwoording te roepen en merken te boycotten die niet aan hun verwachtingen voldoen. In deze context is Hershey’s beslissing om de “Celebrate SHE”-campagne te lanceren een duidelijk antwoord op de eisen van deze sociaal bewuste generatie.

Genderstereotypen uitdagen

Hershey’s heeft, net als veel andere voedingsmiddelenmerken, in het verleden te maken gehad met kritiek vanwege het voortzetten van raciale en genderstereotypen. Het bedrijf heeft echter een stap in de goede richting gezet door de noodzaak van verandering te erkennen en een meer inclusieve aanpak te omarmen. Door de “SHE” in limited edition Hershey’s repen te benadrukken, wilde Hershey’s genderstereotypen uitdagen en de bijdragen van vrouwen vieren. In een maatschappij waar vrouwenrechten steeds verder worden teruggedrongen en aangevochten, is het cruciaal om merken te hebben die gendergelijkheid actief ondersteunen en promoten.

Steun aan Girls on the Run

Een aspect van de “Celebrate SHE”-campagne dat erkenning verdient, is Hershey’s samenwerking met de non-profitorganisatie Girls on the Run. Deze organisatie stimuleert meisjes zowel mentaal als fysiek door fysieke activiteiten. Dankzij Hershey’s jaarlijkse inkomsten konden ze een donatie van $150.000 doen aan Girls on the Run, waarmee ze de volgende generatie vrouwelijke leiders steunen. Hoewel sommigen misschien zullen beweren dat geldelijke donaties meer impact zouden hebben gehad, is het belangrijk om te erkennen dat Hershey’s zowel financieel als via de distributie van hun “Celebrate SHE”-repen heeft bijgedragen.

Vooruitgang in Gendergelijkheid

Naast de campagne zelf heeft Hershey’s aanzienlijke vooruitgang geboekt op het gebied van gendergelijkheid binnen hun organisatie. Ze hebben gelijke beloning voor mannen en vrouwen bereikt en de loonkloof tussen mannelijke en vrouwelijke werknemers gedicht. Forbes erkende Hershey’s als de nummer één “World’s Top Female Friendly Companies” in 2021, wat hun inzet voor het creëren van een inclusieve en ondersteunende werkomgeving benadrukt. Deze prestaties mogen niet over het hoofd worden gezien, want ze laten zien dat Hershey’s toewijding aan gendergelijkheid verder gaat dan alleen een marketingcampagne.

Een kwestie van perspectief

Critici beweren dat de “Celebrate SHE”-campagne niets meer is dan een marketingtruc om meer chocolade te verkopen. Hoewel het waar is dat bedrijven winst willen maken, is het essentieel om de bredere impact van dergelijke campagnes in ogenschouw te nemen. Door bewustzijn te creëren over belangrijke kwesties zoals gendergelijkheid en het uitdagen van traditionele gendernormen, draagt Hershey’s bij aan een groter maatschappelijk gesprek. Ze gebruiken hun platform om positieve verandering te bevorderen en andere merken te inspireren dit voorbeeld te volgen.

Een oproep voor voortdurende vooruitgang

Hoewel de “Celebrate SHE”-campagne van Hershey niet zonder gebreken is, is het cruciaal om de stappen in de goede richting te erkennen. Als consumenten moeten we merken die zich inzetten voor inclusiviteit en gelijkheid aanmoedigen en steunen. In plaats van de inspanningen van Hershey af te doen als cringe-worthy, moeten we een constructieve dialoog aangaan en verdere vooruitgang aanmoedigen. Samen kunnen we een maatschappij creëren waarin gendergelijkheid niet slechts een campagneleus is, maar een geleefde realiteit voor iedereen.

FAQ

Is de “Celebrate SHE”-campagne van Hershey’s echt of gewoon een marketingstrategie?

Hoewel het waar is dat bedrijven winst willen maken, gaat de “Celebrate SHE”-campagne van Hershey’s verder dan alleen marketing. De campagne weerspiegelt de inzet van het bedrijf om genderstereotypen uit te dagen en gendergelijkheid te bevorderen. Hershey’s heeft ook concrete stappen ondernomen binnen hun organisatie om gelijke beloning voor mannen en vrouwen te bereiken, wat hun toewijding aan de zaak aantoont.

Waarom heeft Hershey’s ervoor gekozen om de “SHE” in hun limited edition repen te benadrukken?

Hershey’s besluit om de “SHE” in hun limited edition repen te benadrukken is bedoeld om de traditionele gendernormen uit te dagen en de bijdrage van vrouwen te vieren. Door dit te doen, wil Hershey’s het bewustzijn over gendergelijkheid vergroten en een groter gesprek over de rol van vrouwen in de samenleving inspireren.

Hoe steunt Hershey’s meisjes via hun samenwerking met Girls on the Run?

Hershey’s partnerschap met Girls on the Run omvat zowel financiële steun als de distributie van hun “Celebrate SHE”-repen. Hershey’s doneerde $150.000 aan Girls on the Run, een organisatie die fysieke activiteiten gebruikt om meisjes mentaal en fysiek sterker te maken. Deze steun helpt kansen te creëren voor de volgende generatie vrouwelijke leiders.

Welke andere inspanningen heeft Hershey’s gedaan voor gendergelijkheid?

Hershey’s heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt op het gebied van gendergelijkheid binnen hun organisatie. Ze hebben gelijke beloning voor mannen en vrouwen bereikt, waardoor de loonkloof tussen mannelijke en vrouwelijke werknemers is gedicht. Forbes heeft Hershey’s erkend als de nummer één “World’s Top Female Friendly Companies” in 2021, wat hun inzet voor het creëren van een inclusieve en ondersteunende werkomgeving benadrukt.

Hoe kunnen consumenten de “Celebrate SHE”-campagne van Hershey’s steunen?

Consumenten kunnen de “Celebrate SHE”-campagne van Hershey steunen door een constructieve dialoog aan te gaan en bewustzijn te verspreiden over het belang van gendergelijkheid. Door de limited edition “Celebrate SHE” repen te kopen, kunnen consumenten bijdragen aan Hershey’s partnerschap met Girls on the Run en hun initiatieven steunen om meisjes meer zelfvertrouwen te geven.

Wat kunnen andere merken leren van de “Celebrate SHE”-campagne van Hershey?

De “Celebrate SHE”-campagne van Hershey dient als voorbeeld voor andere merken om inclusiviteit actief te promoten en traditionele gendernormen uit te dagen. Merken kunnen leren hoe belangrijk het is om hun waarden af te stemmen op die van de jongere generatie en hoe belangrijk het is om doelen te steunen die resoneren met hun consumenten.