Restaurants

De echte reden waarom McDonald’s stopt met gegrilde kip

De echte reden waarom McDonald’s stopt met gegrilde kip

Een persoonlijk verslag: Achter de schermen van de veranderingen in het McDonald’s menu

Als voormalig werknemer van McDonald’s zat ik op de eerste rij om getuige te zijn van de echte redenen achter het verdwijnen van het geliefde broodje gegrilde kip van het menu van de fastfoodgigant. Hoewel de officiële verklaring wijst op de vereenvoudiging van het menu en de uitdagingen die de COVID-19 pandemie met zich meebrengt, zit er meer achter het verhaal dan je op het eerste gezicht zou denken.

Vereenvoudiging van menu’s en gevolgen van COVID-19

Het is geen geheim dat McDonald’s, net als veel andere restaurants en bedrijven, tijdens de pandemie te maken kreeg met een aanzienlijke daling van de verkoop. Als reactie op de uitdagingen die de uitbraak met zich meebracht, besloot McDonald’s het menu te stroomlijnen en zich te concentreren op het populairste aanbod. Salades, krokante kip tenders met karnemelk en gegrilde kipsandwiches behoorden tot de producten die het niet haalden (via Business Insider).
Volgens Bill Garrett, vicepresident Operations van McDonald’s, was het verkleinde menu bedoeld om de werkzaamheden te vereenvoudigen en het personeel dat zich inspande om klanten te bedienen tijdens de COVID-19 crisis te ontlasten. Deze stap was logisch vanuit logistiek oogpunt, waardoor McDonald’s de efficiëntie kon behouden in een moeilijke tijd.

Zorgen over kwaliteit en houdbaarheid

Er is echter nog een andere cruciale factor die bijdraagt aan de ondergang van de tosti met gegrilde kip, namelijk de kwaliteit en de houdbaarheid. Als ik uit eigen ervaring spreek, kan ik bevestigen dat de gegrilde kipsandwich zijn deel van problemen had die uiteindelijk leidden tot het verdwijnen ervan.
Eenmaal gekookt, waren de stukjes gegrilde kip slechts 60 minuten houdbaar in de verwarmde kast, zoals Andy, een collega-medewerker van McDonald’s, uitlegde. Afhankelijk van wanneer een klant zijn bestelling plaatste, kon hij een vers belegd broodje krijgen of een broodje dat al bijna een uur had gelegen. Dit verschil in versheid was een bron van zorg voor zowel het personeel als de klanten.
Bovendien deed het uiterlijk van het broodje gegrilde kip het geen goed. Zelfs binnen een acceptabel tijdsbestek droogde het broodje snel uit en leek het op wat alleen maar beschreven kan worden als verbrand rubber. Het onaantrekkelijke uiterlijk maakte het moeilijk te verkopen en klanten kozen vaak voor andere broodjes kip.

De opkomst van knapperige en pittige kipsandwiches

In het licht van deze problemen is het geen verrassing dat McDonald’s de strategische beslissing nam om zich te richten op andere broodjes kip. Op dit moment biedt de fastfoodketen een reeks krokante en pittige kipsandwiches die aan populariteit hebben gewonnen onder klanten (via McDonald’s). Deze alternatieven bieden niet alleen een oplossing voor de problemen met de kwaliteit en houdbaarheid van de tosti met kip, maar spelen ook in op de veranderende voorkeuren van de consument.

De toekomst van het menu van McDonald’s

De sandwich met gegrilde kip mag dan voorlopig van de Golden Arches zijn verdwenen, McDonald’s staat bekend om haar bereidheid om het menu aan te passen en te ontwikkelen op basis van de vraag van de klant. Aangezien de smaak en voorkeuren van de consument blijven veranderen, zou het niet verrassend zijn om de fastfoodgigant in de toekomst te zien experimenteren met nieuwe kipsandwichopties.
Ondertussen blijft McDonald’s zich inzetten om haar klanten een gevarieerd menu te bieden, zodat er voor ieder wat wils is. Of het nu knapperig, pittig of andere innovatieve kipgerechten zijn, de fastfoodgigant blijft streven naar uitmuntendheid in het leveren van heerlijke en bevredigende maaltijden.
Concluderend kan worden gesteld dat de stopzetting van McDonald’s tosti’s met gegrilde kip het gevolg was van verschillende factoren, waaronder vereenvoudiging van het menu, de uitdagingen als gevolg van de COVID-19 pandemie, zorgen over de kwaliteit en veranderende voorkeuren van de consument. De tosti met gegrilde kip mag dan niet meer op het menu staan, McDonald’s toewijding aan het bieden van uitzonderlijke fastfoodervaringen blijft onverminderd hoog.

FAQ

Waarom is McDonald’s gestopt met de tosti met gegrilde kip?

McDonald’s stopte met de tosti’s met gegrilde kip als onderdeel van de vereenvoudiging van het menu om de activiteiten te stroomlijnen en zich te concentreren op de populairste menu-items. De beslissing werd ook beïnvloed door de uitdagingen van de COVID-19 pandemie.

Was de COVID-19 pandemie de enige reden voor de stopzetting?

Nee, de pandemie was niet de enige reden om te stoppen met de gegrilde kipsandwich. Hoewel de pandemie invloed had op de verkoop en activiteiten van McDonald’s, waren er nog andere factoren in het spel. Kwaliteitsproblemen en de beperkte houdbaarheid van de sandwich speelden een belangrijke rol bij de verwijdering van het menu.

Wat waren de kwaliteitsproblemen met de gegrilde kipsandwich?

De tosti met gegrilde kip had een korte houdbaarheid van slechts 60 minuten in de verwarmde kast. Afhankelijk van wanneer een klant bestelde, kreeg hij een vers belegd broodje of een broodje dat al bijna een uur had gelegen. Bovendien had het broodje de neiging om snel uit te drogen, waardoor het er onaantrekkelijk uitzag en de smaak mogelijk werd aangetast.

Welke alternatieven zijn er nu de gegrilde kipsandwich niet meer verkrijgbaar is?

McDonald’s biedt momenteel verschillende krokante en pittige kipsandwiches als alternatief voor de tosti met gegrilde kip. Deze opties zijn populair onder klanten en bieden een oplossing voor de problemen met de kwaliteit en houdbaarheid van de broodjes die niet meer worden aangeboden.

Zal McDonald’s in de toekomst nieuwe kipsandwiches introduceren?

Hoewel McDonald’s geen specifieke aankondigingen heeft gedaan over nieuwe broodjes kip, staat de fastfoodgigant erom bekend dat het zijn menu aanpast aan de vraag van de klant. Als de voorkeuren van de consument veranderen, is het mogelijk dat McDonald’s in de toekomst nieuwe en innovatieve kipsandwichopties introduceert.

Is McDonald’s vastbesloten om een gevarieerd menu te bieden ondanks het stoppen van de tosti met kip?

Absoluut. McDonald’s blijft zich inzetten voor het aanbieden van een breed scala aan menukeuzes om tegemoet te komen aan verschillende smaken en voorkeuren. Hoewel het broodje met gegrilde kip niet langer verkrijgbaar is, blijft McDonald’s streven naar uitmuntendheid in het leveren van heerlijke en bevredigende maaltijden, waaronder de knapperige en pittige kipsandwichopties.