Op uitstap in Limburg // review Peas & bezoek aan een animal sanctuary

Jawel, ook in het gezellige Limburg is er meer en meer te beleven op duurzaam vlak. Een vegan dessertenwinkel? Fairtrade kleding? Een animal sanctuary? Lees hier mijn tips.

Vegan eten in Hasselt

Peas

In het centrum van Hasselt vind je vegan dessertenwinkel Peas. Peas, bekend van hun mooie kleurrijke dessertjes, verkoopt verse cinnamonrolls met de zotste toppings, carrot cakes en raw bites. A-lle-drie ongelooflijk lekker! De cinnamonrolls zijn mijn persoonlijke favoriet. Roze glazuur van frambozen met witte chocolade? Of liever Peanutbutter & Jelly? Of Oreo? Red Velvet!!!? Het kan allemaal en het deeg is ook lekker hoor 😉 (superluchtig). De toppings veranderen ook per seizoen. Het lijkt haast te mooi om waar te zijn, maar nee, het is geen droom!

DSC_0187DSC_0189

Peas maakt zoveel mogelijk gebruik van biologische en fairtrade producten. Ook gebruiken ze volkoren bloem. De cinnamonrolls zijn super luchtig en fluffy met frisse toppings. De carrot cake is ook perfect van textuur. De bites zijn dan weer lekker fris en romig. Echt de moeite dus!

Peas, Minderbroederstraat 32, 3500 Hasselt
www.peashasselt.be

vzw Lamana

Sofie Senden startte vzw Lamana om gewonde en zieke dieren een (nieuwe) thuis te geven. In haar animal sanctuary verzorgt ze al haar dieren: kippen, eenden, varkens, schaapjes en een ezeltje. Elk dier heeft zijn/haar afzonderlijk (vaak droevig) verhaal. Bij Sofie zie je ze weer helemaal opleven. Echt heel fijn om te zien, en het zijn zo’n schatjes met allemaal hun eigen voorkeuren. Zo wilde mini-geitje Noekie bijvoorbeeld heel graag gekrabt worden aan haar kin. Sjaapie was dan weer verzot op blaadjes van een bepaalde boom.

Geen geweldige foto’s, ik wou liever diertjes aaien dan fotograferen, maar mooie foto’s van de dieren vind je op de Instagrampagina van Sofie Senden.

Sofie’s ouders hebben een leuke B&B in hun thuisdorp Oud-Rekem, supergezellig! Omdat wij vzw Lamana steunden door een gift, mochten we een nachtje in de B&B slapen. We kregen er ook een lekker vegan ontbijtje ’s ochtends.

Fairtrade kleding in Hasselt: Paplou

Een beetje verderop in de straat van Peas vind je kledingwinkel Paplou. Deze winkel heeft een supergrote mooie collectie met heel veel fairtrade en eco kledingsstukken en duurzame accesoires. Superlieve madammen daar ook, dus spring er zeker eens binnen.

Paplou, Dorpsstraat 37b, 3500 Hasselt
http://www.paplou.be/

Heb jij al eens mogen genieten van de lekkere desserts van Peas? Of ben je nu overtuigd om eens naar Limburg te trekken? Zeker doen zou ik zeggen!

Liefs

Lisa

Wil je meer tips over vegan eten en fairtrade fashion? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts. Maak je een van mijn recepten? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me op Instagram met @nom.eat en op Facebook met @nomeatblog en dan kan ik mee volgen.

Meer lezen?

5 x delicious vegan sweets in Antwerp (BE) 🍰🍩🍦🍪

Gent (BE) tourguide // vegan, fairtrade & eco hotpsots

Vegan hotspots Antwerp (BE) + map

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s