Facts

De verrassende manier waarop obers van de Cheesecake Factory het menu leren

De verrassende manier waarop kelners van de Cheesecake Factory het menu beheersen

Als voormalig serveerster bij The Cheesecake Factory kan ik getuigen van de unieke en verrassende methode die wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat obers goed op de hoogte zijn van het uitgebreide menu. The Cheesecake Factory staat bekend om zijn uitgebreide selectie gerechten, waaronder taco’s, pasta, vis, hamburgers en natuurlijk een verscheidenheid aan verrukkelijke cheesecakes. Met een menu dat maar liefst 21 pagina’s beslaat en klanten maar liefst 250 verschillende items biedt om uit te kiezen, is het geen wonder dat het beheersen van het menu een ontmoedigende taak kan lijken.

Een streng trainingsprogramma

Toen ik voor het eerst bij het team kwam als serveerster, begon ik aan een uitgebreid trainingsprogramma van twee weken dat speciaal was ontworpen om vertrouwd te raken met elk item op het menu. De eerste week van de training was uitsluitend gewijd aan het leren van de 250 Cheesecake Factory menu-items en hun ingewikkelde details, inclusief allergenen die ze kunnen bevatten.

Flashcards: Het geheime wapen

Een van de meest verrassende en effectieve hulpmiddelen tijdens de training was een set gigantische flashcards. Deze flashcards dienden als onze reddingslijn bij het onthouden van het uiterlijk, de namen en beschrijvingen van elk gerecht. We besteedden uren aan het bestuderen en overhoren van onszelf om er zeker van te zijn dat we het menu met vertrouwen aan onze gasten konden voorlezen.
Daarnaast bood het trainingsprogramma ons de mogelijkheid om tijdens onze lunchpauzes verschillende gerechten te proeven. Deze praktijkervaring vergrootte niet alleen onze kennis, maar stelde ons ook in staat om persoonlijke aanbevelingen te doen aan onze gasten.

Testen en doorlopend leren

Aan het einde van de eerste week werd onze menukennis getest aan de hand van een reeks schriftelijke en mondelinge assessments. Deze beoordelingen zorgden ervoor dat we het menu goed begrepen en eventuele vragen van gasten konden beantwoorden.
Het is echter belangrijk om op te merken dat zelfs na de training het volledig onder de knie krijgen van het 21 pagina’s tellende aanbod van het restaurant een continu proces is. Het kostte me een paar maanden om me echt op mijn gemak te voelen met het menu, en zelfs na een jaar in dienst te zijn geweest, kreeg ik af en toe nog vragen van gasten.

Een pad naar carrièregroei

Ondanks de uitdagingen die het leren en onthouden van zo’n uitgebreid menu met zich meebrengt, is de inspanning zeker de moeite waard voor degenen die een carrière in de restaurantbranche ambiëren. De Cheesecake Factory, waar ik werkte, heeft een cultuur van interne promotie voor managementposities. Dit betekent dat toegewijde serveersters ruime mogelijkheden hebben om te groeien en door te groeien binnen het bedrijf.
Het onder de knie krijgen van het Cheesecake Factory menu als ober vereist toewijding, doorzettingsvermogen en een beetje hulp van die vertrouwde flashcards. Het is een lonende ervaring om gasten vol vertrouwen door het enorme aanbod aan heerlijke opties te leiden en ze een uitzonderlijke eetervaring te bieden.
Dus, de volgende keer dat je The Cheesecake Factory bezoekt, kun je er zeker van zijn dat je vriendelijke serveerder de tijd en moeite heeft genomen om een menu-expert te worden. Of je nu zin hebt in een Glamburger of in de geliefde Chicken Madeira, ze staan klaar om je te helpen bij het maken van de perfecte keuze uit het uitgebreide menu dat van The Cheesecake Factory een culinair instituut heeft gemaakt.

FAQ

Hoe leren de obers van de Cheesecake Factory het uitgebreide menu?

Cheesecake Factory obers leren het uitgebreide menu door middel van een rigoureus trainingsprogramma van twee weken. Tijdens dit programma krijgen ze gigantische flashcards om het uiterlijk, de namen en beschrijvingen van elk gerecht te onthouden. Ze krijgen ook de kans om verschillende gerechten te proeven tijdens hun lunchpauzes.

Hoeveel menu-items moeten de obers van de Cheesecake Factory uit hun hoofd leren?

Kelners van de Cheesecake Factory moeten maar liefst 250 menu-items uit hun hoofd leren. Dit is inclusief drankjes, voorgerechten, hoofdgerechten en de uitgebreide selectie cheesecakes.

Is het een uitdaging voor de obers van de Cheesecake Factory om het hele menu te onthouden?

Het onthouden van het hele Cheesecake Factory menu kan een uitdagende taak zijn. Hoewel het trainingsprogramma uitgebreide ondersteuning biedt, kan het toch een paar maanden duren voordat de obers zich volledig op hun gemak voelen met het menu. Zelfs na een jaar dienstverband kunnen er nog vragen opkomen.

Worden Cheesecake Factory obers getest op hun menukennis?

Ja, de obers van de Cheesecake Factory worden getest om er zeker van te zijn dat ze een gedegen menukennis hebben. Aan het einde van de eerste trainingsweek worden ze beoordeeld aan de hand van een reeks schriftelijke en mondelinge tests om te bevestigen dat ze het menu begrijpen en vragen van gasten kunnen beantwoorden.

Wat zijn de voordelen van een Cheesecake Factory ober, ondanks de menu-uitdagingen?

Als ober bij de Cheesecake Factory heb je de mogelijkheid om door te groeien binnen de restaurantbranche. Het bedrijf promoveert vaak van binnenuit voor managementposities, waardoor toegewijde obers een duidelijk pad naar promotie hebben.

Hoe helpen kelners van de Cheesecake Factory gasten bij het kiezen uit het uitgebreide menu?

De obers van Cheesecake Factory gebruiken hun uitgebreide menukennis om gasten te begeleiden bij het maken van de perfecte keuze. Ze kunnen gedetailleerde beschrijvingen van gerechten geven, persoonlijke aanbevelingen doen en eventuele vragen over diëten of allergenen beantwoorden.