Restaurants

Waarom McDonald’s een van de meest gehate fastfoodketens in de VS is

Waarom McDonald’s een van de meest gehate fastfoodketens in de VS is

Ik ben door de jaren heen vaak bij verschillende fastfoodketens geweest, maar ik kon het niet helpen dat ik een terugkerend thema zag als het gaat om McDonald’s. Ondanks de wijdverspreide populariteit en wereldwijde erkenning lijkt er onder veel consumenten een wijdverspreide afkeer van de fastfoodgigant te bestaan. Als iemand die uit de eerste hand ervaring heeft met het merk, wilde ik dieper ingaan op de redenen achter dit sentiment.

Het Conundrum van de Klanttevredenheid

Een van de meest veelzeggende indicatoren van de impopulariteit van McDonald’s zijn de aanhoudend slechte prestaties in klanttevredenheidsonderzoeken. Volgens gegevens verzameld door de American Customer Satisfaction Index, staat McDonald’s op de allerlaatste plaats onder zijn concurrenten, waaronder Burger King, Subway, KFC en Chick-fil-A, om er maar een paar te noemen. Het onderzoek, waarbij feedback werd gevraagd van 16.250 willekeurig gekozen klanten, beoordeelde verschillende factoren zoals menu-opties, voedselkwaliteit, netheid, beleefdheid van het personeel en de algehele klantervaring.
Helaas voldeed McDonald’s over de hele linie niet aan de nationale benchmark voor fastfoodrestaurants. Klanten uitten hun ontevredenheid over de beperkte menu-opties, de ondermaatse kwaliteit van het eten en drinken, netheidsproblemen, trage kassaservice en de betrouwbaarheid van de mobiele app. In vergelijking met de benchmarkscore van 78 voor klanttevredenheid scoorde McDonald’s een teleurstellende 68 in 2022 en slechts een lichte verbetering tot 69 in 2024. Aan de andere kant presteerde rivaal Chick-fil-A consequent beter dan McDonald’s met scores van 83 in 2022 en 85 in 2024.

Verder dan de cijfers

Hoewel de statistieken een licht werpen op de tekortkomingen van McDonald’s, zijn er nog andere factoren die bijdragen aan de impopulariteit. Een opmerkelijk probleem is het frequente probleem van de “always-out-of-order” ijsmachines, wat een running joke is geworden onder klanten. De complexe onderhoudsvereisten en de onwil van werknemers om dit gedoe aan te pakken hebben geleid tot een frustrerende ervaring voor ijsliefhebbers.
Een ander onderliggend probleem van McDonald’s en veel andere fastfoodketens is de moeilijkheid om werknemers aan te trekken en te behouden. De reputatie van een hoog personeelsverloop, stressvolle werkomstandigheden en lage lonen heeft het een uitdaging gemaakt voor het bedrijf om een volledig personeelsbestand te behouden. Dit tekort aan werknemers kan leiden tot problemen met de uitvoering van bestellingen en netheid, waardoor het imago van McDonald’s verder wordt aangetast.

Kwantiteit versus kwaliteit

Ondanks de negatieve feedback en uitdagingen blijft McDonald’s vastbesloten om zijn bereik uit te breiden. Het bedrijf heeft ambitieuze plannen om 9.000 extra locaties te openen in 2027, wat duidt op een focus op kwantiteit in plaats van kwaliteit. Deze strategie geeft echter aanleiding tot bezorgdheid over de vraag of de hamburgerketen prioriteit geeft aan zijn financiële groei boven het aanpakken van de problemen die hebben bijgedragen aan zijn impopulariteit.
In een poging om weer voet aan de grond te krijgen, heeft McDonald’s een duizelingwekkend marketingbudget van bijna 4 miljard dollar per jaar uitgetrokken, waarmee het zijn concurrenten met een aanzienlijke marge overtreft. Het lijkt erop dat het bedrijf vertrouwt op beperkte menu’s en aanbiedingen om klanten aan te trekken, in plaats van de onderliggende zorgen van ontevreden consumenten aan te pakken.

In Conclusie

Als iemand die McDonald’s aan den lijve heeft ondervonden, is het duidelijk dat de fastfoodketen zijn reputatie heeft verdiend als een van de meest gehate in de VS. De constant lage klanttevredenheidsscores, problemen met onderhoud en personeelsbehoud en een focus op uitbreiding in plaats van verbetering hebben bijgedragen aan dit sentiment.
Hoewel McDonald’s een prominente speler in de fastfoodindustrie blijft, is het duidelijk dat het bedrijf nog veel werk moet verzetten om het vertrouwen en de gunst van de consument terug te winnen. Door de zorgen van klanten aan te pakken, de voedselkwaliteit te verbeteren, de activiteiten te stroomlijnen en prioriteit te geven aan de algehele eetervaring, kan McDonald’s belangrijke stappen zetten in de richting van het herstellen van haar aangetaste imago. Alleen de tijd zal leren of de hamburgergigant met succes het tij kan keren en de harten van ontevreden klanten kan terugwinnen.

FAQ

Waarom scoort McDonald’s zo laag in klanttevredenheid vergeleken met haar concurrenten?

McDonald’s scoort consistent laag in klanttevredenheid door verschillende factoren, zoals beperkte menu-opties, ondermaatse kwaliteit van eten en drinken, netheidsproblemen, trage kassaservice en betrouwbaarheidsproblemen met de mobiele app. Deze tekortkomingen hebben bijgedragen aan de negatieve perceptie van het merk onder consumenten.

Waarom zijn de ijsmachines van McDonald’s vaak defect?

De complexe onderhoudsvereisten van de ijsmachines van McDonald’s en de tegenzin van werknemers om met de extra rompslomp om te gaan, hebben geleid tot frequente situaties waarin de bestelling niet op tijd klaar is. Dit voortdurende probleem heeft veel klanten gefrustreerd die hunkeren naar de populaire ijsjes van het merk.

Is McDonald’s de enige fastfoodketen die problemen heeft met het behouden van werknemers?

Nee, McDonald’s is niet de enige fastfoodketen die worstelt met het behoud van werknemers. De reputatie van McDonald’s voor een hoog personeelsverloop, stressvolle werkomstandigheden en lage lonen heeft het echter moeilijk gemaakt voor het bedrijf om werknemers aan te trekken en te behouden. Dit personeelstekort kan bijdragen aan problemen met het afhandelen van bestellingen en netheid, wat een negatieve invloed heeft op de klantervaring.

Waarom richt McDonald’s zich op het uitbreiden van het aantal locaties ondanks de impopulariteit?

McDonald’s besluit om uitbreiding prioriteit te geven boven het aanpakken van haar impopulariteit is een strategische keuze gedreven door financiële overwegingen. Door duizenden nieuwe locaties te openen, wil het bedrijf haar aanwezigheid op de markt vergroten en een groter klantenbestand veroveren. Deze aanpak geeft echter aanleiding tot bezorgdheid over de vraag of McDonald’s prioriteit geeft aan kwantiteit boven kwaliteit en het aanpakken van de onderliggende problemen die hebben bijgedragen aan haar negatieve imago.

Hoe kan McDonald’s haar klanttevredenheid verbeteren?

Om de klanttevredenheid te verbeteren, moet McDonald’s zich richten op het aanpakken van de punten van zorg die door klanten naar voren zijn gebracht. Dit omvat het aanbieden van een breder scala aan menu-opties, het verbeteren van de kwaliteit van het eten en drinken, het waarborgen van netheid en hygiëne, het stroomlijnen van de kassaservices en het verbeteren van de betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van de mobiele app. Door prioriteit te geven aan de algehele eetervaring en actief te luisteren naar feedback van klanten, kan McDonald’s aanzienlijke vooruitgang boeken bij het verbeteren van de klanttevredenheid.

Zal McDonald’s in staat zijn om het vertrouwen van ontevreden klanten terug te winnen?

Het vermogen van McDonald’s om het vertrouwen van ontevreden klanten terug te winnen hangt af van haar bereidheid om de problemen die hebben bijgedragen aan haar impopulariteit aan te pakken. Door actief te werken aan het verbeteren van de voedselkwaliteit, servicenormen en de algehele klantervaring, heeft McDonald’s de potentie om de harten van ontevreden klanten terug te winnen. Het zal echter een gezamenlijke inspanning en consistente implementatie van veranderingen vereisen om het vertrouwen te herstellen en de negatieve perceptie rond het merk te veranderen.