Facts

De onvertelde waarheid over Blue Apron

De onvertelde waarheid over Blue Apron: Een diep duik in de maaltijdpakkettenreus

Maaltijdpakketten op abonnementsbasis zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden en bieden miljoenen huishoudens in het hele land gemak en culinaire inspiratie. Een bedrijf dat zich heeft ontpopt als leider in deze branche is Blue Apron. In dit artikel onthullen we een aantal fascinerende en minder bekende feiten over Blue Apron, zijn opkomst, zijn impact op het culinaire landschap en de uitdagingen waarmee het onderweg te maken kreeg.

Ze zijn miljarden waard

Blue Apron heeft een opmerkelijk financieel succes bereikt, met een waardering in de miljarden. Volgens Bloomberg News heeft het bedrijf zijn eigen omzetverwachtingen overtroffen en alleen al in 2016 tussen de 750 miljoen en 1 miljard dollar gegenereerd. Ondanks aanzienlijke investeringen in faciliteiten en infrastructuur is Blue Apron klaar om een inkomstengenererende machine te worden, op voorwaarde dat het de groeipijnen kan overwinnen en beter kan presteren dan zijn concurrenten.

Het zijn na-apers

Hoewel Blue Apron vaak wordt gezien als de pionier op het gebied van maaltijdpakketten, was het niet het eerste bedrijf in zijn soort. Forbes onthult dat die eer toekomt aan het Zweedse Linas Matkasse, dat in 2008 van start ging, vier jaar voor Blue Apron, Plated en Hello Fresh. Het succes van Linas Matkasse in Zweden, waar huishoudens met werkende ouders op zoek waren naar handige maaltijdoplossingen, inspireerde de oprichters van Blue Apron en andere maaltijdkitbedrijven om het concept naar de Verenigde Staten te brengen.

Het is waarschijnlijk goedkoper dan uit eten gaan

Voor mensen die afhankelijk zijn van afhaalmaaltijden, bezorging of vaak uit eten gaan, kan Blue Apron een kosteneffectief alternatief bieden. Volgens Consumer Reports is Blue Apron met een prijs van $9,99 per maaltijd de goedkoopste maaltijdservice. Vergeleken met de kosten van uit eten gaan, die kunnen variëren van $12 tot $30 per persoon, biedt Blue Apron aanzienlijke besparingen terwijl het toch het gemak van een zelfbereide maaltijd biedt.

Je wordt er geen chef-kok van

Blue Apron positioneert zijn klanten als “thuiskoks” en suggereert dat ze over culinaire vaardigheden beschikken. Hoewel de service je kookervaring zeker kan verbeteren en je kennis kan laten maken met verschillende ingrediënten en keukengereedschap, biedt het niet het uitgebreide lesmateriaal dat nodig is om een chef-kok te worden. Volgens Brandon Walsh, de Dean of Culinary Education voor het Beginning Program aan de CIA, is het begrijpen van kooktechnieken belangrijker dan alleen het volgen van recepten.

Ze gebruiken misschien producten waar je nog nooit van hebt gehoord

Blue Apron is er trots op dat ze unieke en minder bekende groenten en fruit in hun maaltijdpakketten verwerken. Door het volledige marktaandeel van deze producten te kopen, biedt Blue Apron zijn klanten exclusieve toegang tot ingrediënten die elders niet gemakkelijk verkrijgbaar zijn. Deze aanpak zorgt niet alleen voor een aparte culinaire ervaring, maar ondersteunt ook lokale boeren en brengt regionale smaken naar het merk.

Ze werken samen met kleine boeren

Blue Apron werkt actief samen met ongeveer 150 kleine boeren om de kwaliteit en duurzaamheid van hun ingrediënten te garanderen. Door langdurige relaties met deze boeren aan te gaan, garandeert Blue Apron een markt voor hun producten, zodat ze hun aanplant en oogst dienovereenkomstig kunnen plannen. Beide partijen profiteren van deze samenwerking, omdat de kleine boeren zich kunnen richten op het produceren van ingrediënten van hoge kwaliteit en Blue Apron de consistentie van de ingrediënten kan behouden en tegelijkertijd duurzame landbouwpraktijken kan ondersteunen.

De concurrentie is hevig

De markt voor maaltijdpakketten is zeer concurrerend en speelt in op verschillende dieetvoorkeuren en voedingsbehoeften. Blue Apron heeft te maken met concurrentie van verschillende spelers, die elk unieke functies en aanpassingsopties bieden. Purple Carrot richt zich op veganistische en plantaardige consumenten, terwijl Green Chef biologische en gespecialiseerde maaltijdpakketten aanbiedt voor glutenvrije, paleo en keto diëten. Martha & Marley Spoon, gesteund door Martha Stewart, en Hello Fresh, gesteund door Jamie Oliver, zijn ook sterke kanshebbers. Met de vele beschikbare abonnementsdiensten hebben consumenten een ruime keuze.

Ze produceren een hoop afval

Hoewel Blue Apron zich richt op het verbeteren van het voedselsysteem en het minimaliseren van voedselverspilling, dragen hun verpakkingspraktijken bij aan een aanzienlijke hoeveelheid afval. Buzzfeed meldt dat de individuele verpakkingen van vooraf afgemeten ingrediënten, die voor een groot deel uit plastic bestaan, een aanzienlijke ecologische voetafdruk creëren. Daarnaast wordt het afvalprobleem nog verergerd door het wegwerppapier, karton en folie dat voor de verpakking wordt gebruikt. Hoewel de focus van Blue Apron op het verminderen van voedselverspilling prijzenswaardig is, blijft het aanpakken van verpakkingsafval een uitdaging.

Ze groeiden supersnel en dat had gevolgen

De snelle groei van Blue Apron is niets minder dan indrukwekkend. Vanaf het bescheiden begin in een kleine keuken in Brooklyn levert het bedrijf nu acht miljoen maaltijden per week in het hele land. Zo’n snelle uitbreiding kan echter leiden tot groeipijnen. Buzzfeed belicht de uitdagingen van Blue Apron’s vestiging in Richmond, Californië, waar een groot en ongeschoold personeelsbestand snel werd aangeworven om aan de toenemende vraag te voldoen. Dit resulteerde in een hoog verloop, problemen met de kwaliteitscontrole en veiligheidsproblemen. Blue Apron heeft sindsdien stappen ondernomen om deze uitdagingen aan te pakken door strengere aanwervingsprocessen te implementeren, trainingsprogramma’s te verbeteren en de veiligheidsprotocollen aan te scherpen.

Ze hebben te maken gehad met controverses

Zoals elk vooraanstaand bedrijf heeft Blue Apron zijn deel van controverses gehad. In 2017 kreeg het bedrijf te maken met een class-action rechtszaak die was aangespannen door werknemers die beweerden dat ze geen overuren en maaltijdpauzes kregen uitbetaald. Blue Apron schikte de rechtszaak voor $5 miljoen in 2020. Daarnaast zijn er zorgen geweest over de nauwkeurigheid van de voedingsinformatie bij maaltijdpakketten. De New York Times meldde discrepanties in het aantal calorieën van bepaalde recepten, waardoor Blue Apron zijn kwaliteitscontrolemaatregelen heeft verbeterd.

Ze passen zich aan aan de veranderende behoeften van de consument

Om voorop te blijven in de concurrerende markt van maaltijdpakketten heeft Blue Apron het belang ingezien van het inspelen op veranderende consumentenvoorkeuren. Het bedrijf heeft zijn menuopties uitgebreid met vegetarische, veganistische en zelfs Weight Watchers-goedgekeurde maaltijden. Blue Apron biedt ook aanpasbare maaltijdplannen, zodat klanten hun wekelijkse bestellingen kunnen personaliseren op basis van dieetbeperkingen, portiegroottes en gezinsvoorkeuren. Door zich aan te passen aan veranderende behoeften wil Blue Apron zijn klantenbestand behouden en nieuwe abonnees aantrekken.

Conclusie

Blue Apron heeft ongetwijfeld een grote impact gehad op de markt van maaltijdpakketten en heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop mensen thuis koken. Met zijn handige service, uitgebreide receptopties en toewijding aan het ondersteunen van kleine boeren heeft Blue Apron een loyale klantenbasis opgebouwd. Het bedrijf wordt echter nog steeds geconfronteerd met uitdagingen in een concurrerende markt, zoals het aanpakken van verpakkingsafval en het handhaven van kwaliteitscontrole. Naarmate de voorkeuren en verwachtingen van consumenten veranderen, blijft Blue Apron zich richten op het aanpassen en bieden van innovatieve oplossingen om aan de behoeften van haar klanten te voldoen. Ondanks de hindernissen kan de invloed van Blue Apron op het culinaire landschap niet worden ontkend.
Bronnen:
– Mashed: De onvertelde waarheid over Blue Apron
– Bloomberg Nieuws
– Forbes
– Consumer Reports
– National Geographic
– De Washington Post
– De New York Times
– Buzzfeed
Opmerking: Dit artikel is gebaseerd op informatie beschikbaar per september 2021 en weerspiegelt mogelijk niet de meest recente updates over Blue Apron.

FAQ

Hoeveel is Blue Apron waard?

Blue Apron wordt in de miljarden geschat. Volgens Bloomberg News genereerde het bedrijf in 2016 tussen $750 miljoen en $1 miljard aan inkomsten.

Is Blue Apron het eerste bedrijf met maaltijdpakketten?

Nee, Blue Apron was niet het eerste maaltijdpakketbedrijf. De eer gaat naar een Zweeds bedrijf genaamd Linas Matkasse, dat in 2008 op de markt kwam, vier jaar voor Blue Apron en andere grote spelers in de sector.

Is Blue Apron goedkoper dan uit eten gaan?

Ja, Blue Apron kan een voordeligere optie zijn dan uit eten gaan. Volgens Consumer Reports is Blue Apron de goedkoopste maaltijdservice met een prijs van $9,99 per maaltijd.

Maakt Blue Apron een chef-kok van je?

Hoewel Blue Apron je kookervaring kan verbeteren, biedt het geen uitgebreide culinaire opleiding. Inzicht in kooktechnieken is cruciaal om een chef-kok te worden en Blue Apron richt zich meer op het verstrekken van recepten en ingrediënten.

Gebruikt Blue Apron unieke ingrediënten?

Ja, Blue Apron is er trots op dat ze unieke en minder bekende groenten en fruit in hun maaltijdpakketten verwerken. Ze kopen het volledige marktaandeel van deze producten op en bieden zo exclusieve toegang tot ingrediënten die elders niet gemakkelijk verkrijgbaar zijn.

Hoe pakt Blue Apron verpakkingsafval aan?

De verpakkingspraktijken van Blue Apron dragen bij aan afval, maar ze werken actief aan verbetering. Hoewel ze individuele verpakkingen hebben voor voorgemeten ingrediënten, onderzoeken ze duurzamere opties en streven ze ernaar hun ecologische voetafdruk te verkleinen.