2 x easy vegan koffiekoekjes met pudding

RONDE ROZIJNENKOEKJES

Ingrediënten (voor 8 à 10 mini koffiekoekjes):

* 1/4 zakje puddingpoeder (12,5 g)
* 18 g kristalsuiker
* 190 ml ongezoete plantaardige melk (ik gebruikte Oatly Barista)
* 1 rol vegan bladerdeeg (te vinden in iedere supermarkt, check even de ingrediënten)
* 2 el rozijnen

Bereiding:

  1. Maak de pudding. Meng het puddingpoeder met 5 el van de melk ik een kop. Doe de rest van de melk samen met de suiker in een kookpotje op matig vuur en breng aan de kook. Voeg, zodra de melk kookt het puddingmengsel toe en blijf goed roeren tot de pudding dik is. Haal van het vuur en zet in de koelkast om af te koelen.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat (met bakpapier) en snijd het in 8 à 10 repen van gelijke breedte (ongeveer 3 cm).
  3. Klop de pudding kort terug los met een klopper. Verdeel de pudding over de repen en verdeel daar de rozijnen over. Hou enkele rozijnen apart voor de afwerking.
  4. Rol de repen van onder naar boven volledig op tot kleine rolletjes en verdeel ze met de spiraalvorm naar boven over de bakplaat. Laat wat plek tussen de koffiekoekjes, want ze zullen nog wat uitzetten. Let op dat er geen rozijntjes komen piepen bovenaan, want die zullen aanbraden. Duw ze dieper in het deeg of haal ze eraf.
  5. Bak ze in 20 à 30 minuten goudbruin op 180°C.
  6. Versier de koffiekoekjes met nog wat rozijnen bovenop.

KRIEKENKOEK MET INGEBAKKEN PUDDING

Ingrediënten (voor 4 grote koeken):

* 1/4 zakje puddingpoeder (12,5 g)
* 18 g kristalsuiker
* 190 ml ongezoete plantaardige melk (ik gebruikte Oatly Barista)
* 1 rol vegan bladerdeeg (te vinden in iedere supermarkt, check even de ingrediënten)
* 16 ontpitte kersen (vers of uit de diepvries)

  1. Maak de pudding. Meng het puddingpoeder met 5 el van de melk ik een kop. Doe de rest van de melk samen met de suiker in een kookpotje op matig vuur en breng aan de kook. Voeg, zodra de melk kookt het puddingmengsel toe en blijf goed roeren tot de pudding dik is. Haal van het vuur en zet in de koelkast om af te koelen.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat (met bakpapier) en snijd in 4 gelijke stukken (liefst 4 vierkanten, maar als je van een rond stuk bladerdeeg vertrekt snijd je het gewoon 2 keer doormidden).
  3. Klop de pudding kort terug los met een klopper. Verdeel de pudding over de 4 stukken bladerdeeg, maar hou 1 cm aan de rand over. Plooi de 4 (of 3) punten naar het midden naar elkaar toe. Doe daarop nog een beetje van de pudding en leg 4 kersen per koek in het midden op de pudding.
  4. Bak ze in 20 à 30 minuten goudbruin op 180°C.

Wil je meer tips over vegan eten en fairtrade fashion? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts. Maak je een van mijn recepten? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me op Instagram met @nom.eat en op Facebook met @nomeatblog en dan kan ik mee volgen.

Meer lezen:

Recept: Appelringpancakes

Recept: Frisse Lentesalade met Bloedappelsien

Recept + video: Persian Cinnamon Rolls

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s