Verrassend courgettesoepje met avocado

Het idee voor dit recept heb ik te danken aan een van mijn beste vriendinnen Tessa. We waren (weer maar eens) bezig over hoe lekker avocado wel niet is en dat het zowel warm als koud kan gebruikt worden, maar dat je wel totaal andere smaken krijgt. Ik had het over hoe mijn ouders vroeger vaak als voorhapje avocado in de oven legden met een plakje kaas op en nadien wat kruidenzout erover. Verzot waren mijn zus en ik erop! Zo lekker. (En ja hoor, wij aten al avocado’s voor het hip was, haha :D). Tessa vertelde me dat ze ooit courgettesoep maakte waarin ze een restje avocado had verwerkt. Blijkbaar vond haar gezelschap het verdacht naar spek smaken (wat Tessa zelf niet eet), maar nee, het was gewoon de avocado die, opgewarmd, een superspeciale lekkere toets aan de soep geeft. Ik zou nu niet zeggen dat het naar spek smaakt, maar het is ZO LEKKER en gemakkelijk! Zeker eens proberen.

* Uit mijn bovenstaande lofzang kan je wel afleiden dat ik avocado’s heel lekker vind. Ik probeer het niet te vaak te eten wegens de ecologische en sociale impact van de vrucht *

Ingrediƫnten (voor 2 kommen):

  • 1/2 el neutrale olie (bv. arachide of zonnebloem)
  • 1 grote witte ui, grof gesneden
  • 3 grote courgettes, grof gesneden
  • 1 rijpe avocado, grof gesneden
  • 1,5 liter water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • peper en zout naar smaak

Bereiding (+/- 15 min.):

1. Verhit de olie in een kookpot op een matig vuur. Voeg de ui toe en stoof aan tot hij glazig is. Voeg dan de courgette en avocado toe en laat meestoven tot de courgette bijna gaar is (ongeveer 5 Ć  7 minuutjes).

2. Voeg het water en de bouillonblokjes toe aan de pot en breng aan de kook. Laat een vijftal minuutjes koken, tot de courgette helemaal gaar is.

3. Mix tot een gladde zachte soep en kruid af met peper en zout.

Smakelijk!

20190317_173836

Wil je meer tips over vegan eten, fairtrade fashion en duurzaam leven? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts. Maak je een van mijn recepten? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me op Instagram met @nom.eat en op Facebook met @nomeatblog en dan kan ik mee volgen.

Liefs, Lisa!

Meer lezen:

Vegan toast pesto & champignon met gebakken kruidige tomaat

Bagel met creamcheese en vegan gerookte zalm + side salad

Soupe au pistou // een Franse klassieker

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s