Lekker & makkelijk vegan broodbeleg uit de supermarkt

“Maar, wat eet je dan op je brood?”, zelfs als vegetariër al een van de vragen die ik het meest heb gehoord (wat ik vreemd vind, want miljoen soorten kaas, omelet … kan allemaal). Maar als vegan is er toch helemaal niets dat je op je brood kan doen?

Oh lord, no! Er zijn zo veel lekkere broodsmeerseltjes. En nee, ik heb het niet over de honderden soorten hummus die je in de winkel kan open (die uiteraard ook lekker kunnen zijn), maar over de jaren heen heb ik zo mijn favoriete dingen wel gevonden.

1. Artisjokkentapenade

Verkrijgbaar bij Delhaize en echt superlekker! Wel met redelijk wat olie, dus heel vettig. Niet voor elke dag best.

2. Guacamole

Uiteraard is verse guacamole het lekkerste ooit, maar dan vooral bij Mexicaanse gerechten. Op brood is verse guacamole niet echt wauw. Guacamole uit een potje is dan weer minder bij een ‘echt’ gerecht, maar op de boterham vind ik het echt wel lekker als spread. Give it a try. Mijn smaak wisselt af, soms vind ik die van Delhaize het lekkerste, dan weer die van Albert Heijn en dan weer die van Carrefour. Ze hebben elk hun eigen smaak.

3. Smoked Tofu Spread

Lidl, thanks for this! ❤ Echt een lekker gerookte smaak, een beetje zoals een gerookte vissalade. Ze hebben ook nog veel andere smaken, maar de smoked tofu is veruit mijn favoriet. Ohja ook nog leuk, het kost maar 0,99 euro per potje en de meesten zijn niet zo calorierijk en bevatten geen vreemde ingrediënten.

Verder doe ik ook heel graag veel groentjes op mijn boterham: heel fijne plakjes tomaat, heel fijne plakjes avocado, enkele blaadjes ijsbergsla, vers geraspte wortel, tuinkers en dan een van bovenstaande smeerseltjes of hummus of een zelfgemaakte spread (de recepten van Velt vind ik hiervoor echt top!)

Wat is jullie favoriete broodbeleg?

Liefs
Lisa

Wil je meer tips over vegan eten en fairtrade fashion? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts. Maak je een van mijn recepten? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me op Instagram met @nom.eat en op Facebook met @nomliving.blog en dan kan ik mee volgen.

Lees ook:

Griekse wraps met vegan feta // super lekker

Sweet & Sour tofu met rijst en cashews // healthy version of Asian take-away

What the jackfruit!? // lekkerste vleesvervanger

 

3 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s